[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou Juwel Vision 180, fara cabinet  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
condorul
Unripe member

IP:

Buna la toti!

Sunt incepator, am primit un acvariu ca in titlu, ideea e ca l-am pus pe un cabinet mai putin lung decat acvariul, astfel ca raman aprox 2.5cm din laterale afara...mi-e cam teama sa pun apa, e periculos sau merge?

Aici o poza cum arata...:

image

A doua mea intrebare se refera la ce pesti credeti ca ar fi indicat sa pun in el...vreau ceva nepretentios si frumos in acelasi timp...imi sugera cineva o combinatie de 100 neoni si 50 enleri...ce parere aveti?

Multumesc mult anticipat!

Lucian: ti-am editat link-ul sa se vada aici poza (selectezi linkul si apesi pe butonul [Img] de deasupra ferestrei de editare

This message was edited 2 times. Last update was at 15/01/2016 20:39:38

rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna.La a doua intrebare,nu ti-ar placea guppy si plante naturale?

"Sarac e cel ce se simte sarac, caruia îi trebuie neaparat mai mult decat are." -Mihai Eminescu
"Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere"
[MSN]
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Nu e bine. acolo e mai mult de 2,5 cm, vreo 7-8 zic eu. Si chiar si fara asta, masa e prea fragila sa tina peste 200 de kg, cat va avea bazinul plin. Eu n-as risca.

Numai prostii au doar convingeri si nici o indoiala!
[Yahoo!]
condorul
Unripe member

IP:

Am masurat...sunt cate 6 cm in stanga si in dreapta...am pus o poza mai mare...deci sa cumpar un cabinet special?...am gasit cel ami ieftin la 850Ron...

http://imageshack.com/a/img905/467/TTqZAL.jpg

This message was edited 1 time. Last update was at 15/01/2016 16:28:07

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salutare,

Hai sa o luam incetisor... problema ta, inainte de alegerea pestilor, e legata de standul ala.
Asa cum arata, eu nu as pune bazinul pe el.

- cauta un atelier de mobila, din aia care lucreaza cu PAL,
- trebuie sa "ranforsezi" standul pe care il ai acum... sa ii dubleze picioarele (adica, sa ai cate 2 foi de PAL, pe fiecare picior),
- in plus, trebuie sa ii pui placa de PAL si pe partea din spate... ca sa-l "rigidizezi". Probabil ca spatele este facut din PFL (material d-ala moale si subtire).

Dupa ce rezolvi cu standul, treci la etapa "blatului" pe care sta bazinul:
- pui acvariul pe o bucata de carton si-i trasezi conturul... apoi, tamplarul "decupeaza" o bucata de blat mai gros (sau, 2 foi de PAL).
- o asezi peste dulap -> apoi pui o bucata de polistiren -> apoi pui acvariul.

Pe scurt, dulapul trebuie "intarit" (picioare duble + spate din PAL) si acvariul trebuie asezat pe un blat solid (cu dimensiunile "copiate" dupa fundul acvariului).
O sa dormi mai linistit!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

uite aici ceva de vis cu multi neoni http://www.thegreenmachineonline.com/blog/the-making-natures-chaos-hd-video/ asta asa ca idee

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
raschye
Member

IP:

Ma scuzati ca intervin.
Producatorul recomanda la acest acvariu(daca e folosit cu o masa adecvata) nefolosirea oricarui material sub suportul de plastic al acvariului.(sau cel putin asa intelesesem eu de pe un site. O sa-l si caut sa imi sustin spusele)

Update!
http://www.juwel-aquarium.de/out/media/en/Rio_240.pdf

[Thumb - Untitled.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 15/01/2016 20:17:01

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Hihi!

Daca te uiti la poza, o sa vezi desenata o "nivela" (chestia aia cu bule, cu care se verifica orizontala/verticala)... aia inseamna ca masa tre' sa fie perfect plana/orizontala.
- Daca esti sigur ca blatul pe care bazinul este "la nivel", atunci poti sa pui geamul direct pe lemn...
- Daca exista o cat de mica diferenta (un colt al dulapului e mai jos), atunci acvariul se tensioneaza cand il umpli cu apa. Si, intr-o noapte frumoasa, face poc!

Vorbind strict din punct de vedere mecanic, pe acvariu il doare-n cur daca pui/nu pui polistiren dedesubt... greutatea apei apasa la fel pe geamul de fund.
Stii vorba aia: "Cat de norocos te simti astazi?"

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu zic ca trebuie sa fie foarte atent cu satandul.
acvariile juvel sunt facute cam la limita sigurantei.
+1 domn Koala.

asta am patit eu
[Thumb - DSC02046.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 15/01/2016 21:16:49

stefanp
Moderator

IP:

Si ca sa lamurim si problema cu pestii, ca ai lasat in intrebare in primul post.
In cei 180 litri brut, poate vreo 150 net cu indulgenta, NU au ce sa caute 150 de pesti ... nici nu iti poti imagina cum ar arata si cum ar muri pe capete.

Un card de 30 de neoni, maximum, eu zic ca sunt de ajuns.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alin.calu
Member
[Avatar]
IP:

30 de neoni...o minunatie
Mie imi plac la nebunie pestii astia, mai ales daca le pui si o lumina dinaia smechera sa le scoata in evidenta stralucirea. Seara e de vis!

ON TOPIC: acum ca ati zis de chestia cu masa perfect dreapta, am observat si la mine o mica diferenta de nivel, aprox 3-4mm intre partea stanga si dreapta. Fara sa ma gandesc insa, am pus si un buretede vreo 5 mm sub acvariu, initial ca sa nu alunece de pe masa si sa plece la plimbare.

KEEP CALM AND FEED YOUR FISH!!!
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

georgemonda wrote:asta am patit eu

Cum a reusit sa crape geamul ala chiar asa?
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

cred ca o denivelare in blat si mai ales lipsa unui strat tampon intre blat si acvariu
acum tot pe acelasi blat sta un acvariu mai mare dar pus pe un poliestiren de 2 cm
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pai polistirenul e sfant, chit ca are 5mm sau 20.
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

sau saltelele asa zise de neopren care se vand in sul pentru corturi, drumetii Au avantajul fata de polistiren ca dupa o apasare materialul isi revine pe cand la polistiren daca se exercita o presiune pe o zona adanciturile raman permanente deci deformarea este permanenta => indica ca la apasarea unei suprafete cu denivelari (nu conteaza ca este la suport sau la acvariu ambale vor prelua aceste denivelor cu deosebirea ca neoprenul va actiona o presiune pe toata suprafata pe cand la polistiren pot fi situatii in care in zonele cu deformari permanente sa nu exercite presiune. Nu spun ca polistirenul nu este bun ci doar ca neoprenul este mai bun

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sau materialul ala care se pune sub parchet, nu stiu exact cum ii zice. Eu dinala am.
Ideal e ca suportul pe care sta acvariul sa fie perfect plan ca polistirenul sa nu aiba ce prelua.
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

lukitza wrote:Sau materialul ala care se pune sub parchet, nu stiu exact cum ii zice. Eu dinala am.
Ideal e ca suportul pe care sta acvariul sa fie perfect plan ca polistirenul sa nu aiba ce prelua.

Eu am avut o experienta neplacuta cand am desfacut un colt de parchet, sub care pusesem material din ala verde de 3mm si l-am gasit "praf" - a se intelege ca am gasit un strat subtire de praf verde

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu am nici o emotie, la mine nu s-a lasat absolut deloc, am facut un calcul si am undeva la 75g/cmp in ciuda celor 600 kg care le are acvariul.
E absolut neglijabil. Aici intervine si placa de marmura pe care o am sub acel polistiren si care e absolut plana, deci polistirenul nu trebuie sa preia nici o denivelare.
La tine probabil in acel colt placa de beton e mai ridicata si la apasari repetate acel polistiren a fost nevoit sa preia diferenta.

This message was edited 2 times. Last update was at 17/01/2016 17:09:55

condorul
Unripe member

IP:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Am luat decizia de a cumpara un cabinet original, deci, problema asta va fi rezolvata.
Ramane sa vad de pesti...ma gandeam la 30 neoni, 10 guppy, 4 molly negri, 2 zebre, 2 sanitari.

Ce ziceti, este ok?

Ms anticipat!
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

'neata!

- eu as fi folosit standul existent (cu intariturile de rigoare) si aia e... o sa vezi ca acel cabinet original e destul de firav. Ma rog, e decizia ta si hai sa depasim momentul.
- combinatia de pesti este oarecum in regula, in sensul ca nu se vor bate intre ei si nu vei avea probleme legate de compatibilitate intra-specii.

Cu toate astea, cateva observatii merita a fi facute:
- guppy si molly sunt pesti vivipari... adica, se impuiaza intr-o veselie. Ia in calcul faptul ca va trebui sa scapi de surplusul de pui.
- 30 de neoni e un card frumusel... vor inota impreuna si vor "arata bine". Atentie de unde ii cumperi, deoarece neonii au o boala "specifica" lor si care ii omoara pe rand.
- zebrele sunt pesti de card (daca ne referim la specia Brachydanio rerio). Ca si in cazul neonilor, ei au nevoie sa fie intr-o gasca... as sugera 4-5 bucati.
- sanitarii (daca te referi la speciile Corydoras) sunt pesti cuminti si docili... pentru acvariul ala eu iti recomand 5-6 bucati.
- in plus, fata de ce-ai amintit tu, eu ti-as spune sa te gandesti la 2-3 ancistrusi...

Later edit: Te rog sa-ti completezi orasul de resedinta (My Profile - Location).

This message was edited 1 time. Last update was at 18/01/2016 10:35:22

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: