[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mugurel
Forum Index » Profile for mugurel » Messages posted by mugurel
CatalinBarbu wrote:... individul de mai jos...mare, gras si ...

Felicitari, dar grija mare..., urmatorul tre` sa fie si mai mare si mai gras ...
O singura mentiune ... la 6 par a fi parazoanthus gracillis, galbeni, fotosintetici, deci trebuiesc mutati mai la lumina ...
CristiC wrote:Dan,la ce vei folosi cele doua derivatii cu robineti din ultima poza?

Poate alimenta elegant ceva reactoare, fara a-i trebui pompe suplimentare, da` il dau apoi in judecata, am patentat deja metoda ...
Vad ca nu te lasi usor ...
O carcoteala: nu e cam mare diferenta de nivel dintre open si full siphon? Si prea mica diferenta dintre open siphon si cea de siguranta?
Bravos !!!!
Da acu`, c-ai pus si nisipu`, culegi chistoacele din el si spor la joaca ...
image

dan.pavelescu wrote:Soc si groaza! Koala a descoperit ca in Grecia exista si plaja, nu doar taverne!

Da, dar de ce `reaku sa faci noaptea plaja ...
dan.pavelescu wrote: Ai gagica?

Musai poze impreuna cu ea, asea, pentru conformitate ...
Pai daca imprumutase obiceiul grecilor ... dupa ce le golea le facea tandari ... acuma baga la tinichea, e bine si asea ...
Mai bine una-doua d`astea

image

Da` musai tre` sa ai pompa booster ...
kH-ul mic, salinitatea scazuta si temperatura ridicata fac ravagii in coarnele tale, seriatopore cum le zice pe la tara ... , caliendrum chiar ...
Foarte tare!
A ajuns Iasiul sa faca un acvariu-doua doar cu materiale locale, iar daca aveai sump bagam si duritati ...
Daca tot ai pompa aia de 300l, daca incape pe fura bidonului, atunci faci reactor la picatura ca mine ...
Apa vine pe sus, pompa o recircula cu un furtun pana in partea de jos, iesirea printr-un furtunas in lateral.
Na ca ai plecat acum ...
Pune reaqu si tu heliofungia aia pe nisip, ca uoamenii ... si repede pana nu buleste, pe langa aspect, si acele minunate floricele rosii de la Moldova.
Nu fiarta, mazare decongelata.
Daca te documentai vedeai ce te asteapta.
Acum lasa puii si vezi ca apar exemplare albastre sau rosiatice. Pe alea le tii, dupa care bagi pesti ...
Salut!
Ce vad eu in film este o marbled crayfish.
Toate sunt femele si se cloneaza, neavand nevoie de partener.
Nu sunt deloc pretentioase si sunt exagerat de prolifice, face multi pui tot timpul anului.
Eu le dadeam mazare decojita.
dan.pavelescu wrote:Mai, am o problema mare.. Palaria aia rosie a crescut ca nesimtita si mi-a acoperit coarnele. Cum fac s-o mai raschetez un pic?

Asta numesc eu problema ...
Mai taie din ele, da-le `reaku ...
Caz concret la mine ...
Dupa 5 ani in care skimmer-ul era miezul filtrarii, a trecut luna de cand l-am tras pe dreapta.
Facea un zgomot ciudat si urma sa-l curat .
Ce am observat, coralii parca sunt si mai bine, mai colorati, mai extinsi. Soft-iesii si LPS-ii par mult mai bucurosi.
Pesti am decat 14, nici unul insa de talie mare, cam mult totusi pentru 300l total volum, cu 190l brut in display.
Nu prea am acropore, dar am si una noua care nu da semne de discomfort.
In schimb, merg pe DSB in refugium-ul cu macroalge, reactor la picatura si inca 3 reactoare bio wet/dry din compact kit-ul Tunze 19.
Soseta de filtrare o spal la 2-4 zile, e mult mai plina de toate cele dar si puellaris baga ca MIG-ul...
Acum ce sa zic ... vine caldura, nu pot monta chiller, ma chinui cu ventilatoare, asa ca o pompa in minus ajuta ...
E deja mai bine, ma bucur sa vad ca floricelele moldovenesti care au scapat sunt bine...
Ia-o încet cu populare cu corali, mergi pe soft sau LPS o buna bucata, durii lasa-i pentru cand acvariul va avea conditii pentru ei ...
Imi place si pestiucul gramma mov , am vrut si eu dar am royal gramma
Haideti sa venim cu argumente acum, inainte de a cumpara ceva ...
Referitor la lionfish: am tinut volitans -e static si pune probleme la hranire.
Din cei mici am avut biocellatus, zebra si antenata - sensibili si nu s-au hranit aproape deloc, am sacrificat o groaza de moly ...
La triggeri, am avut odonus Niger, este spectaculos si inteligent, recunoaste repede stapanul, are înotul ala special, e rezistent - recomand cu tarie.
I-am dat midii desfacute si era fericit, il ajuta si la tocit dintii, iar din astea gasesti langa tine.
Heniocus am avut iarasi, e simpatic, rezistent si accepta mancarea - recomand
Creveti nu vei putea tine, dar sunt lobsteri si langustine care arata bine si sunt utili.
Blue spiny lobster:
image
image
Din asta am avut, am o poza cu ale lui carapace in ordine crescatoare. Se face mare dar in timp ...

Ar mai fi purple lobster
image
Si din asta am avut, dar l-am vazut rar ...

Forum Index » Profile for mugurel » Messages posted by mugurel
Go to: