Bun venit Marius! Dupa parerea mea ai facut primul pas in acvaristica fara sa citesti cate ceva din ABC-ul acvaristicii (mai ales de pe acest forum), si aici imi dau seama dupa spusele tale despre plante, citez: "atat plante plantate cat si plante de suprafata pentru masculul beta" . Dupa cine te-ai luat, dupa vreun tataie care a avut acvariu in tinerete sau dupa instinctul tau? Beta nu are nevoie de plante de suprafata, decat in momentul reproducerii, moment in care acesta, pentru a-si acapara partenera construieste un cuib, dar asta este cu totul alta poveste la care sper sa poti ajunge vreodata dupa ceva anisori da experienta in acvaristica. Sfarul meu este, sa citesti si sa inveti din sectiunile acestui forum, mai ales din greselile altora. Pentru a face schimb de informatii mai intai trebuie sa inveti, sa pui in practica si apoi sa te vedem...

Si acum sa-mi spun punctul meu de vedere in ceea ce priveste acvariul tau, si cateva idei strict personale:
-inlocuieste marginile acelea maro( imitatie de furnir) cu unul negru mat sau scoate-l de tot;
-pe marginea de sus lipeste un autocolant negru mat pana la un cm. sub nivelul apei, in felul acesta arata mult mai bine;
-pe fundal lipeste un autocolant simplu, de preferat negru mat(sau o culoare simpla), care scoate in evidenta culorile pestilor si plantelor, sau daca ai putine plante, unul cu peisaj acvaristic pe masura acvariului tau;
-inlocuieste acel pietris inestetic cu un subtrat fertilizant gen JBL aquabasis plus si peste acesta substrat(pietris) JBL manado; si daca nu iti permiti exemplul dat de mine ia-ti pietris de rau sau quart de 1-3 mm granulatie;
- scoate melcii(cochiliie) si lutul acela, lasa pestilor loc de joaca;
-in fata lasa dor plantele pitice, in rest toate pe fundal si laterale, ca ai un acvariu micut;
-saptamanal schimba 25-30% din volumul de apa;
- adauga fertilizanti lichizi in apa( cu mare atentie la dozaj, marea majoritate pun prea mult si au problrme cu algele), un exemplu: JBL Ferropol cu Ferropol24;
-mai cumpara vreo 5 neoni, pentru ca se simt mult mai bine , acestia fiind pesti de card si atat , te opresti.
-pe langa fertilizare si substrat ai nevoie si de lumina buna ( nu stiu nimic de lumina acvariului tau) la macar 0,5w/litru si timp iluminare intre 8-12 ore zilnic programate cu ajutorul unei prize digitale programabile; iata cateva exemple:
http://issuu.com/john_n
- citeste , citeste si baga la cap nu "sa inveti cate ceva", daca vrei rezultate frumoase cum au unii dintre prietenii nostri de pe forum. Succes in continuare si ne mai auzim!