Salut! Numele meu este Bitanu Daniel, varsta 31 ani si sunt din Navodari/Constanta. Sunt infectat cu acest microb de vreo 13 ani, chiar inainte de satisfacerea stagiului militar. Primul meu acvariu a avut 60l, populat cu guppy si ceva plante din Canalul Dunare- Marea Neagra. Incet , incet am mai avans cu schimbarea pestilor, plantelor si acvariilor avand si pierderi, dar si impliniri care m-au facut sa merg mai departe. Am luat-o mai in serios cu acvaristica acum doi ani cand mi-am cumparat primul acvariu (precedentele le-am confectionat singur) si pe parcursul acestor doi ani m-am pricopsit cu urmatoarele:
-acvariul propriu-zis -Sun 174l(80x40x55) care a fost dotat cu iluminare si filtrare, slabe dupa parerea mea la care am renuntat;
-iluminare: 4x24w 550mm t5- JBL 2buc. solar tropic si Osram 2buc. 965,865 , reflectoare SolarReflect55 JBL tip m cu reflexie 100%, balasturi elecronice 2buc. Osram (QTP5-2X24-39) controlate automat cu prize programabile digitale 10 ore zilnic fara pauza la amiaza;
-filtrare mecanica si biologica: filtru extern JBL e900 cu un sertar Sera Siporax, activat bacterii cu un FilterStart JBL, Filter Boost JBL si doua pastile Tetra Bactozym, filtru cu care am avut ceva probleme (zgomot printr-o bataie) in prima luna de utilizare, datorate rotorului demagnetizat, care ulterior au fost rezolvate prin inlocuirea rotorului;
-filtrare uv: UV-C 5w JBL controlat automat la vreo trei ore pe timpul noptii;
-instalatie CO2: Proflora Profi2 JBL controlat automat, butelie co2 2kg (stingator tip G) + o butelie de rezerva 2kg si cu reactor extern confectionat cu ajutorul lui Narcis.
-hranitor automat Ferplast:
-termometru temperatura apa autocolant JBL;
-curatator alge JBL Floaty II max. glass 10mm;
-substrat JBL: AquabasisPlus, Manado si 7+13 balls;
-fertilizare lichida: micro JBL Ferropol si Ferropol 24; macro PPS-PRO.
-solutie declorinare si conditioner apa robinet: JBL Biotopol plus;
-plante: anubias angustifolia, anubias barteri, anubias nana, blyxa japonica, cryptocoryne wendtii brown, cryptocoryne wendtii green, cladophora aegagropila, eleocharis parvula, java moss, microsorium pteropus, nymphaea lotus(zenkeri), pogostemon helferi si nu in ultimul rand Eriocaulon Cinereum;
-vietuitoare: corydoras panda 5buc., sae 3 buc.,melci neritine 6buc, 20 neoni rosii si 15 rhodostomusi.
Unii dintre voi poate ma stiti de prin alte parti, dar de acest forum am auzit de la acvaristi pasionati pe care voi ii stiti, si de la care am avut de invatat. Printre care s-ar numara: Ciprian (multumesc pentru plante si idei), Narcis(mersi pentru sfaturi si ajutor cu reactorul extern si iluminatul) si Marian(mersi pentru idei si fertilizanti), dar si altii care m-au ajutat si i-am ajutat.
Sper ca aici, pe acest forum sa gasesc noi prieteni si sa impartasim din experienta noastra dar si sa invatam unii de la altii.
Iata si acvariul meu in care investesc si imi stric ochii:
-

slide show:
http://img836.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=bitanuacvariuiul20101.jpg.
-

foto:

,

,

,

,

,
Va multumesc pentru primire!