[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Ai uitat sa pui electrovalva Dupa ce o pui poti sa scoti valva diferentiala si schema este buna
Dupa cum ai vazut in cele doua scheme date de mine, valva diferentiala se utilizeaza daca nu ai pompa buster, cand ai pompa se utilizeaza electrovalve si presostate...
...doar un firicel... la singular
doar un fir, doar un fir timid
pai presostatul ala este de presiune inalta sau joasa? La cat este reglat sau in ce interval il poti regla? Ce spui tu merge daca ai un presostat de joasa presiune. Si cu electrovalva ce faci? Nu mai bine iti faci tu schema asa cum o visezi cu creionul pe hartie vorba cantecului si o postezi aici sa-si dea doctoratele baietii
ai mai jos o schema generala. Acolo sunt doua presostate H/P (presiune inalta de care ai tu) si L/P (presiune scazuta - indica lipsa presiunii apei din retea => intrerupe pompa buster).

LE: acum am vazut pe la tine si o valva diferentiala smilie Vezi ca nu prea merg montate toate Ti-am atasat o schema si cu valva diferentiala ca sa iti dai seama de deosebire. Eu iti recomand schema cu preostat si electrovalva.
Bine ai venit!
+1 gradinar
Un releu la 220V cu contacte normal inchis care se interpun pe traseul de alimentare al unui consumator (poate sa fie orice nu numai moonlight). Cat este alimentat releul contactele sunt deschise si traseul de alimentare al consumatorului este intrerupt. Cand curentul se opreste contactul releului se inchide si consumatorul este alimentat...
Iti trebuie releul si sa faci legaturile corect si atent pentru ca lucrezi cu 220V si orice improvizatie pe langa bazin/apa nu e buna...

P.S. Ceva gata facut este mult mai ieftin in cazul de fata asa ca solutia data de Dan este castigatoare
Faceti adancimea de 70cm - se schimba imediat aspectul unui acvariu care are profunzime. Daca tot o faceti, faceti-o "lata"
Eu zic ca se vede bine. Vor fi 130cm pe fiecare latura
Utilizez acest post care a mai fost utilizat pentru o comanda mai mare la Hanna. Eu vreau sa refac stocul de reactivi pentru minicolorimetrele Hanna:
1 x HI 721-25 - Reactiv pentru 25 de teste (fier)
1 x HI 713-25 - Reactiv pentru 25 de teste (fosfati)

Hanna romania are pagina cu produse aici: http://shop.hannainst.ro/categorii-de-produse/checker-hc/

Mai sunt doritori din Bucuresti de produse de la Hanna ca sa ne combinam pentru a nu share-ui transportul?
Faye wrote:
Deci se cere un bazin nou. Singurul spatiu disponibil din camera, este un colt de 2/2 metri.

Un spatiu foarte generos. Se poate face un bazin de 2/2m
Serios, de ce vrei neaparat pe colt. Daca ai 2/2m poti sa faci un bazin de 200cm x 80cm x 60cm (h) - 960l brut - un acvariu adevarat
de ce tropical pink ? Mi se pare o lumina ciudata...
Citeste in primul rand articolele de la sectiunea Generalitati http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
5 ore de lumina este la limita de jos pentru plante. Fotoperioada ar trebui sa fie de 7 ore.
Cat mai multe plante. Am vazut ca avea colegul vazilian la donatii heteranthera zosterifolia - este o planta foarte frumoasa si care este foarte buna la startarea unui bazin...
asta este din gama aparatelor pe care le bagi in priza si iti reduce factura la curent la jumatate
Nu exista sa nu se gaseasca un spatiu de 40x15x40cm sub chiuveta unde sa pui un filtru cu o osmoza Inteleg ca e scumpa, dar ca nu gasesc loc
Un flow mare => dizolvare buna dar si o eliminare rapida la suprafata apei. Trebuie sa gasesti un echilibru...
Blue14 wrote:Misto led-urile....
Strica postul cuptorul ala cu microunde..,,,arunca-l pe geam ca nu e bun......mie mi-e frica sa mananc mancare incalzita in prostii d-astea....pe langa ca schimba gustul mancarii (sunt foarte pretentios la mancare) mai e si periculos....

Este plin internetul de sfaturi si recomandari din astea. Pana nu vad o dovada a oamenilor de stiinta britanici nu-l schimb - si are ceva ani dupa cum se vede, dar eu nu schimb ceva ce merge si imi satisface necesitatile

rodoselada wrote:eu stau si astept, dar clar acele refletoare nu le poti folosi trebuiesc lentile
imi place mult 5600k cu CRI 97

O sa ai de asteptat
Pe afara le utilizeaza fara nimic - nici macar reflectoare. Cauta pe http://www.plantedtank.net si o sa gasesti mai multe proiecte. Nu am inventat eu apa calda, eu doar incerc sa organizez informatia si sa o verific pentru a gasi caile cele mai bune pentru mine si... pentru voi
triunghiul este Lumina, Micronutrienti, Macronutrienti. Carbonul din CO2 este unul din nutrienti Profito contine doar fier si micronutrienti.
Citeste despre nutrienti aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14589.page si aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page la sectiunea Plante mai gasesti niste articole care te vor ajuta.

LE: daca tot ai luat gama Easy Life uite toata gama: https://www.easylife.nl/en/freshwater

azi am intrat cu coasa si am umplut doua galeti... inainte de tunsoare am mai facut cateva poze la luciul apei

image

image

image

piatra ponce este mai ieftina avand in vedere ca trebuie sa iei o cantitate mai mare.
skija wrote:Clar ca ii place mult mai mult in aer decat sub apa , asta concluzionez eu numai dupa cum arata planta
Foarte fain

Dar isi tine picioarele in apa si nu refuza de loc o baie la adancime o tin eu in coltul ala si arunc cate o galeata lunar, altfel devine invaziva. In zona aia este iesirea unui filtru si preaplinul si ii place sa-si tina cateva fire cu radacini foarte dezvoltate in curentii de apa.
Anul trecut un firicel a gasit o trecere prin spatele acvariului si s-a inaltat deasupra capacului pe langa perete...
dap, ai dreptate este cu rola. oricum nu sunt bune...
Eu am de cativa ani doua aschii de sticla sub pielea unui deget Mi s-a spart sticla in mana si m-a taiat. M-am curatat cat poti cand curge sangele gramada si esti singur acasa, m-am bandajat si dupa vreo luna-doua cand s-a inchis rana si s-au retras tesuturile am descoperit aschiile. Ma supara din cand in cand dar traiesc cu ele pentru ca mi-e nu stiu cum sa ma dau pe mana doctorilor (recte nevasta).
Atentie cu sticla groasa. Sticla de pana la 6mm se taie artizanal ok. De la 8mm in sus deja apar probleme. Am vazut geamgii experimentati care au dat gres la geam de 10mm

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: