| Message |
|
|
|
Daca bazinul nu este foarte bine plantat si crevetii nu au unde sa se ascunda, fi sigur ca neonii sunt vinovatii.
|
 |
|
|
kmol wrote:
Un pic offtopic ... Dolly nu cumva la Reef se fac si bazine la comanda ?
Sincer, nu stiu. Dar merita intrebat. 
|
 |
|
|
Lampa?...Ghici ciuperca ce-i, nu?  Cit despre bombe...auzi, ce ti-am facut eu tie??? Incerc pe cit posibil - recunosc, nu-mi iese mereu, da' nimeni nu-i perfect  - sa fiu o fata draguta si amabila...Si tu, imi "otravesti" seara.  Asta-i facerea de bine...Primesc ceea ce merit.
Serios vorbind acum, ai unul dintre bazinele care ma incinta si a carui priveliste ma delecteaza si ma relaxeaza in acelasi timp cel mai mult. Putini sunt pe acest forum care sa aiba bazine atit de incintatoare. Nu dau decit citeva nume, pe linga al tau - Sandu, Lofty, Alber, Marian, Ciprian, LeicaBogdan si ma opresc aici, ca nu as vrea sa omit pe cineva si ar fi nedrept.
Pina acum nu am zis nimic - doar am inghitit in sec  . E o incintare sa vezi ca din mina cuiva pot iesi asemenea minuni. Si ca un OM este atit de pasionat de ceea ce face si ca isi dedica atita timp, ca munceste atit de mult si cu atita daruire ca tine sau ca cei mentionati mai sus.
Nu stiu ce sa mai zic..chiar nu stiu...Acum pur si simplu nu-mi gasesc cuvintele.
Ca te felicit - asta e de la sine inteles! Ca te admir si te respect pe tine si munca ta - la fel!
Chapeau bas!
|
 |
|
|
Ozy, daca ar fi asa cum spui tu, unde e cuibul? Masculul nu ar fi trebuie sa fi trecut deja la treaba? Iar tot ce are la gura sa fie din cauza bataii incasate de la mascul? Eu nu te contrazic, dar lucrurile nu decurg chiar asa. Dupa ce face cuibul, masculul incepe sa o "curteze". Iar daca ea nu e pregatita, atunci e vai s-amar.  Si toate acestea sunt greu de realizat intr-un bazin in care mai sunt si alti pesti.
Marius, se vede vreo urma de cuib? Stii cum arata acesta? Plante plutitoare ai? Fara ele, construirea cuibului e imposibila.
|
 |
|
|
De trait, mai traim...  Doar ca am ramas muti...eu, cel putin, nu prea ma mai pot exprima cit de cit coerent dupa ce am vazut aici...  Ce sa zic? Ca e superb, magnific, etc? Asta vrei sa auzi? Asta nu reflecta nici pe departe minunatiile din bazinul tau...
Basca ca am o pizma pe mine, de nu-ti pot spune!  Am glumit, nu ma lua in serios.  Dar la faza cu mutenia, sunt cit se poate de serioasa.
|
 |
|
|
Arata cam asa? - http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=3&GalleryId=2&klickedPic=005_y
Vezi ca ai si tratamentul acolo. Din pacate trebuie sa o separi in alt bazin.
|
 |
|
|
M-am uitat si eu la acvariul acela. Vezi ca are latimea mica si iti va parea rau la un moment dat. O sa vrei sa bagi niste plante de fundal mai "voluminoase" si nu o sa ai unde  Cauta ceva care sa dea profunzime, sa poti baga un lemn, o buturuga, o piatra - altfel se vede.
Totusi - nu crezi ca iesi mai ieftin daca iei sticla si te ajuta cineva sa-l lipesti? Multi de aici asa au facut si au niste bazine...de-l intrec pe Amano, zau asa.
Oricum, nu te grabi. Oferte vor aparea.
|
 |
|
|
Sa inteleg ca pe Rummynose ii gazduiesti in bazinul de 180l? Citi ai? Ma gindesc ca in functie de numarul lor, ai putea adauga un banc de Rasboras/ Neon Tetra/ Cardinal Tetra asa incit sa nu aglomerezi totusi bazinul dar cei pe care ii vei introduce sa fie totusi un cird - de la 6 in sus. Cred ca stiai asta - ma refer la notiunea de banc/cird - si nu te vei supara pe mine ca o spun din nou, dar poate mai sunt si altii care citesc si sa inteleaga si ei despre ce vorbim.
Si atunci sa vezi frumusete de bazin - simfonie de culori! Cred ca merita incercat.
Pe de alta parte, daca vrei sa te axezi pe Puntius tetrazona, pe acestia ii poti asocia fara probleme cu danio, platy si clown loach. 
|
 |
|
|
donpisote wrote:Da la toate cautarile iti este descrisa specia si atat nu si compatibilitatile .
Dar este descris compotamentul fiecarei specii.  Rummynose de exemplu sunt pesti calmi, de cird. Cum crezi ca se vor intelege cu "zapacitii" de tetrazona?  Le sparge gasca cit ai clipi.
|
 |
|
|
Poti cauta si singur/a - ii dai criteriu de cautare "Rummynose Hemigrammus rhodostomus tankmates" si vezi ce iti zice.
|
 |
|
|
Ai pus niste poze frumoase dar crimial de mari!..O poza imi umple tot monitorul si mai da si pe afara.
Daca tot mai ai probleme cu asezarea plantelor in bazin - uite aici un fel de tutorial care iti zice care sunt plantele care merg puse in partea din fata, din mijloc, in cea din spate si care sunt cele plutitoare:
http://www.e-aquarium.com.au/aquarium_plants.htm
Vezi ca scrie Foreground | Midground | Background | Floating
E drept ca nu am citit chiar tot postul, mai mult m-am uitat la poze si mi-a sarit in ochi faza cu plantatu'. Nu stiu daca ai rezolvat problema asta intre timp. Daca e totul bine, ma bucur!
Bazinul si munca ta sunt demne de toata lauda! Felicitari! 
|
 |
|
|
MariusBistriteanul wrote:
3. E natural pentru el sa fie "activat" din cand in cand. In natura sunt sigur mai multi masculi in aceeasi zona, luptele pentru teritoriu fiind ceva la ordinea zilei pentru ei.
4. Placerea personala, dar sa nu fie folosita abuziv, duce la stresarea pestelui.
Aha. Pai aici vroiam sa ajung.  Si apoi tu compari un bazin de 25-30l cu "natura"? Sa fim seriosi...Al meu a trait 3 ani jumatate si fara stresul de a-si admira imaginea.  Iar starea de sanatate a pestelui o observa cel care se ocupa de el. Nu e nevoie sa ii pui o oglinda sub nas sa vezi daca e sanatos sau nu.
Parere personala. Nu contest alte opinii. Eu ma opresc aici cu dezbaterile de acest gen, care se prea poate sa nu duca la nimic bun. 
|
 |
|
|
Trippin wrote: am o duritate foarte foarte mare >22 aici 
...las' ca stim...  Dar, in schimb, aveti niste plante... 
|
 |
|
|
Ii dati sfaturi o gramada dar tot in ceata il lasati. Bravo! Ce sa zic...decit poate ceva de genul "daca taceai, filozof ramineai..."
@ Flaviusik - hai sa o luam metodic. Nu ai citit Ciclul azotului. Probabil ca nici nu ai auzit de el sau nu ai stiut unde sa-l cauti. Uite-l aici - Ciclul azotului <- click pe ce am scris cu rosu. Si articolul Ghidul acvaristilor incepatori iti va fi de mare ajutor.
Am inteles ca in zona ta nu (prea) sunt magazine de acvaristica. Nu este nici o problema. Iti poti face o comanda telefonic sau on-line la www.reef.ro. Pe prima pagina gasesti datele de contact si ceri cu George Goescu. Iti spun asta pentru ca va trebui sa schimbi cam tot ce ai prin bazin - incepind de la substrat, plantele de plastic, etc. George este un baiat de nota 20 si iti va face un pachet care va ajunge prin curier in max 2 zile, fara ca nici nimic din pachet sa sufere cit de putin - vei vedea ca o sa-mi dai dreptate. Ii spui ca esti incepator si iti va spune ce are si ce nu, iar pentru ce nu are - cind sa revii cu un telefon.
De costat, te va costa - nici mult, nici putin, dar de...cu criza asta eu prefer sa nu comentez preturile pt ca fiecare le stie pe ale lui...
Daca nu ai unde sa tii pestii, iti va recomanda o solutie pt ciclare rapida - cel mai probabil EASYSTART de la Easy Life. Nu mai baga albastru de metil - acesta se recomanda doar in anumite tratamente, iar violetul de gentiana, chiar nu pricep de ce l-ai pus.
Carasii chiar nu au ce cauta intr-un bazin de 60l. Pt ei iti trebuie un acvariu de min 200l. Plus ca sunt pesti de apa rece, ca maninca orice le incape in gura, fac multa mizerie, etc. Curatenia nu stiu cum o faci in acest moment, dar cu pietroaiele acelea imi vine greu sa cred ca aspiri cum trebuie substratul. Acolo se acumuleaza in permanenta resturi de mincare, dejectii si in curind, coltul de relaxare va deveni un loc la care nu o sa-ti mai vina sa privesti. Si e pacat.
Pt alte detalii, contacteaza-ma oricind pe PM, ca nu are rost sa ne lungim aici.
|
 |
|
|
ozy wrote:Servus Human face,
Am sa incerc cu oglina poate se face fiara
Eu nu sunt de acord cu faza cu oglinda. Nu face decit sa il inraiasca.  Si tine cont ca mai ai ceva locatari in bazinul acela. Plus ca mai astepti si crevetii. Nu cred ca se vor impaca cu betta de nici un fel, dar...cu putin noroc, poate mai scapa cite unul. Dar pui de creveti, nu o sa vezi.
Chestia cu oglinda e mult prea sadica si doar pentru placerea posesorului. Te poti bucura de frumusetea lui doar privindu-l.
Asta se trage de la luptele cu betta in care exemplarele trebuie sa fie bine "antrenate" si sa-si doboare "dusmanul". Tu presupun ca nu vrei asa ceva. Si atunci de ce sa il stirnesti de pomana?
Ma rog, mai multe nu ma zic ca nu are rost sa ma bag. E pestele tau si faci cum crezi ca ii va fi mai bine. 
|
 |
|
|
MariusBistriteanul wrote:Pai de ajutat o ajutam asa cum a zis Dolly, nu-i bai, numai sa fie o "ramura" la care sa ne pricepem.
Din cite am citit eu, vad ca s-a axat pe vivipari, ceea ce este foarte bine pentru inceput.  Exceptie fac zebrele care nu au ce cauta acolo, dar le poate vinde sau dona si sanitarii. Ramine de vazut ce specie de sanitari are. Daca sunt corydoras, nu e nici o problema.  Dar pina nu apare pe forum, vorbim "in gol". Asa ca mai bine o asteptam si o vom sfatui in masura in care se pricepe fiecare. Daca ii plac pestisorii cu adevarat, nu va renunta asa usor la un acvariu, sunt sigura. 
|
 |
|
|
klayus wrote: am crezut ca dolly ti-a dat un sfat referitor la vreo relatie dintre K si Fe...
Este o relatie intre K si Fe, dar nu am mentionat-o eu. Imi pare rau, mi-a scapat. Dar uite ca o fac acum si ii multumesc pe aceasta cale lui klayus ca a pomenit de ea.
Iata cum sta treaba:
Dezechilibrele de potasiu duc mai intii la carente de magneziu si apoi de calciu. In reactie cu fierul va rezulta fosfatul de fier - un precipitat - care va avea drept rezultat carentele de fier. Asadar toate aceste micro si macro elemente sunt strins legate intre ele. De asta ziceam ca absenta sau surplusul unu element va duce la carenta altuia. Iar din acest motic testele sunt indispensabile. Nu e un moft, e o necesitate. Sper ca m-am exprimat cit de cit coerent.  Daca cineva are nevoie de explicatii suplimentare - nu ezitati. Ma straduiesc, promit.
|
 |
|
|
alber wrote:
Ozi, e cam mare distanta intre Iasi si Bucuresti, nu crezi?
Cred ca se referea la sfaturi. 
|
 |
|
|
Bine ai venit printre noi, Ozy!
O intrebare - daca-mi este permis - crevetii vor sta in acelasi bazin cu betta sau nu am inteles eu bine?
|
 |
|
|
Bine ai venit!
@Ozy - Dalilla va primi ajutor de la toti, fiti fara grija.  Noi aici suntem ca "o mare familie" - ca sa citez pe cineva  - ne mai "certam" - vorba vine  , dar cind e sa dam un sfat, o parere sau o mina de ajutor suntem toti pe aceesi lungime de unda.  Pentru ca ceea ce ne uneste pe toti aici, pe acest forum, e o pasiune comuna. Singura conditie pentru o reusita e ca si cel/cea care primeste un sfat sa fie deschis la minte si sa il urmeze. Iar atunci cind are cite o nedumerire, sa intrebe. Pentru ca aici va gasi pareri dezinteresate si oameni de caracter. 
|
 |
|
|