[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
gargamel85 wrote: nuj de ce nu merge combinatia pentru ca se inteleg de minune..caraseii toata ziua mananca..iar ceilalti nu se deranjeaza intre ei

Ai dreptate - e greseala mea. Desigur ca se inteleg perfect. Scuze ca m-am bagat in discutie.
De la mincarea neonilor ai ajuns la albastru de metil. Tu vezi vreo legatura intre cele doua probleme aduse in discutie?
In fine...o sa-ti raspund pe scurt:
1. Neonii sunt pesti omnivori - asta inseamna ca maninca si hrana vie dar si hrana sub forma de fulgi sau granule.
2. Albastrul de metil se foloseste ca medicatie in anumite boli, nu la fiecare schimb de apa.
@salapiat - te rog sa te mai uiti si la data ultimului post inainte de a scrie.
Te rog sa iti treci locatia in My Profile. Stiu ca ti-ai facut prezentarea, dar nimeni nu isi va aminti de unde esti peste un timp.
Bine ai venit!

Sa stii ca un acvariu mare este mult mai usor de intretinut decit unul mai mititel. Poate parea paradoxal ceea ce spun, dar, daca esti hotarit si pus pe fapte, ai sa te convingi singur.
ozy wrote:...treb sa ma documentez ca tot aud de ''olandez''...ce este?

Uite aici un articol care cred ca te va ajuta sa intelegi ce este un acvariu olandez - Despre estetica acvariului .
m_3 wrote: Poza promisa, cu luciul apei...

Parca ar fi o pictura impresionista - ceva in stilul lui Monet.
m_3 wrote:Aici se vede mai bine cum a fost afectata Glosso de lipsa luminii, mai ales pe partea din mijloc, unde a fost mai inalta.

Daca nu ziceai nimic, nici nu se observa. Si asa, cu greu se percepe o oarecare diferenta - daca o fi intr=adevar.
m_3 wrote:Si mai jos, 3 derbedei...

Atita timp cit ei si restul sunt fericiti, mai conteaza ceva? Stiu, ai sa zici ca Glosso e nu stiu cum, ca planta din dreapta spate nu a crescut suficient, ca cea din stinga are o frunza lipsa la inventar si tot asa... Dar te intrebi oare citi nu ar dori sa aiba un acvariu care sa semene macar din profil cu al tau? Esti constient de ce ai in preajma ta? De frumusetea si viata din interiorul sau? Si de bucuria de a-l vedea in fiecare zi?

Asa, gata - am terminat cu "morala". Mai trebuie sa ii gasesti un nume pe masura si direct la AGA cu tine!

bitanu wrote: Scuze daca am mai si gresit pe acest topic.

Nu ai gresit cu nimic. Dar nu crezi ca pozele acestea superbe merita sa fie puse la sectiunea Aquascaping?
Poti sa deschizi un topic acolo si sa ne zici si ceva despre "secretele" tale. Asta daca vrei, normal. Daca nu, pot ramine si aici, ca nu supara pe nimeni.
Bine ai venit!

Hasemania cu carasi si molly? Sper ca glumesti...Iar daca nu e o gluma, citeste despre cerintele fiecarei specii in parte!
BBA . Poate iti va fi de ajutor.
Daca mai ai xipho in bazin, cu siguranta nu. I-ar inghiti cu coada cu tot. Alege alta varianta. Poate cea mai buna ar fi un sistem de CO2.
SAE (Siamese Algae Eater - Crossocheilus siamensis) fac treaba buna numai cind sunt micuti. http://tropical-fish-pictures.com/siamese-algae-eater.html Ai grija sa nu ii confunzi cu Flying Fox fish - http://www.petcaregt.com/fishcare/freshwaterfishbreeds/flyingfoxfish.html .

Cit despre creveti, toti maninca alge, fii fara grija. Cel mai usor de intretinut sunt RCS - dar asta depinde si de bazinul pe care il pui la dispozitie, de ceilalti locatari, de cit de bine este plantat si nu in ultimul rind de calitatea apei.

Dar cred ca te complici prea mult si prea devreme. Niste schimburi mai dese de apa ai incercat? Nu te lua dupa unul si altul - ca au alge, ca au melci sau mai stiu eu ce. Poate ca nu ai nimic si citind ce mai scriu oamenii pe aici ti s-a intiparit in subconstient ca ai si tu alge. Daca totusi esti asa convins de existenta lor, incearca mai intii cu schimburile de apa si nu mai aglomera bazinul pentru moment. Pesti mai putini =>mincare mai putina => risc mai scazut de boli, alge si alte nenorociri.
Ei bine, acum ai tema pentru acasa.

Hotaraste-te in legatura cu carasii - ori ii vinzi, ori ii donezi. Ori sunt 2 categorii. Ca nu esti explicit deloc. Sau nici tu nu stii ce vrei.
m_3 wrote: Munca si suflet insa am investit cat cuprinde (si rabdare... ).

Exact la asta ma si refeream. Nici o persoana care isi doreste ca un acvariu sa fie o incintare nu cred ca face calcule materiale. Acestea nici nu isi au rostul. Rasplata sufleteasca primita e insa peste masura!

Fa ceva cu Glosso - nu stiu, spune-i povesti, inveseleste-o, da-i ce vrea sufletelul ei si fa-o sa creasca mai repede apoi convinge-o sa stea frumos la poze. Promite-i ca va fi admirata de o multime de oameni - asta va da rezultat cu siguranta.

Da ce-i cu titlul asta "Tendinte de aquascape"? Daca nici la tine nu mai e aquascape, atunci zau...Gindeste-te la altceva, care sa reflecte personalitatea ta si a bazinului tau. Oi fi tu modest, dar acum chiar nu e cazul.
Ia mai potoliti-va cu Aquascaping-ul asta ca ma ia cu palpitatii! Ieri l-am vazut pe Radek, acum pe tine...o mai tineti mult asa? Cite unu' pe zi? Am tot privit in tacere, am admirat in liniste, dar de acu incolo..sa va tineti bine... Si colac peste pupaza, mai aveti si aparate capabile si faceti niste poze de imbolnaviti lumea.

Asaaa...revenind la subiect - bazinul arata de belea! Bine ca ai scos Echinodorusul acela, ca strica frumusete de poza. In rest, ce sa zic - gust, eleganta, talent, fantezie si munca cit cuprinde. Se vede cit ai investit in acvariul acesta - mai ales sufleteste.

Felicitari!
Si capacul se poate face de catre cineva priceput. Sau poti opta pt un bazin open-top caruia sa ii atasezi niste lampi si ai scapat de o grija. Singura conditie va fi sa nu tii pesti cu tendinte sinucigase - care sa aiba prostul obicei sa sara din bazin. In rest, sa stii ca arata chiar bine. Si poti sa pui si niste crengi/craci care sa iasa afara din acvariu, ceea ce va fi de mare efect si "la moda", ca sa zic asa.
Fara teste de apa vorbim ca sa ne aflam in treaba. Si vorba lui Cipi - bga??? Asta de unde o mai scosesi?
Faza cu mincarea am (mai) inteles-o, dar cu curatenia cum sta bazinul? Tot asa se inghesuie lumea si la spalat si frecat ca la dat papica? E, aici sa te vad ce raspunzi...
Neinii? Asta ce specie mai e?
Ok, stai linistit si sper ca stii de gluma.

Acum, serios vorbind, nu conteaza cit de mari sau mici sunt. Stiai ca sunt pesti omnivori? Chiar daca nu maninca un crevete intreg, tot il tenteaza. Macar sa guste.

Si nu mi-ai raspuns la intrebare - acvariul e bine plantat au ba? Ca, din cite zici tu asa, mai pe ocolite, deduc ca nu prea ar fi...Iar ca sa tii creveti, e musai sa ai un acvariu plantat cit mai dens. Sa nu lipseasca cit mai mult Java moss, bile de Cladofora, plantele de substrat sunt iarasi binevenite. Arunca un ochi la cei care au nano-uri cu creveti si ai sa vezi. De Radek nu mai zic...la el e raiul pe pamint pentru creveti.
Haideti sa avem rabdare cu Flaviusik. E la inceput de drum. Cu totii am facut greseli. Cu timpul va invata si va avea un acvariu de care va fi mindru, sunt sigura. Acum se afla in faza de studiu, de tatonare - e firesc. Si va mai avea inca multe intrebari de pus, asa cum si trebuie de altfel, ca greselile sa nu se mai repete. Iar noi ii vom fi alaturi cu ce stie fiecare si il vom invata ceea ce si altii ne-au invatat pe noi. Informatii exista, un forum bine documentat avem, este si internetul asa ca nu vad de ce s-ar descuraja sau ar renunta la a avea un colt de natura pentru el si familia lui.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: