[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122

Am reusit cu ultima incercare, am reusit in sfarsit sa gasesc doi goby care fac casa buna si sa re-creez perechea initiala. Adica am scapat de Koala's curse, aia cu pesti gay. Acum astept confirmarea sub forma de urmasi.
Am adaugat si Midas blenny.
Acum septelul pare complet.

Faina filmarea si bazinul. Eu l-as lasa asa si m-as tine de mentenanta.
Euphyllia nu pare sa fie ok, doua capete sunt fara speranta (cred ca au brown jelly, ideal le indepartezi din bazin).
Legat de molly, de ce? N-ai suficienti pesti marini de unde sa alegi?
Ca de putut sigur se poate, au incercat destui cu succes. Macar incearca si tu cu un caras auriu. Sau cu un oscar.
Da, ai gasit reteta succesului pentru coralii moi.
Alta metoda e sa hranesti pestii mai mult si sa o raresti cu schimburile de apa.
Apoi sa scoti rand pe rand orice forma de filtrare chimica si mecanica.
Telul e sa ajungi sa nu faci decat dozari de apa de osmoza pentru a inlocui pierderile prin evaporare.

Metoda are cea mai buna rata de succes la softies. Nu functioneaza la crengute.

Ti-am zis de Sarcophytonii mei?
As adauga la cele de mai sus: foloseste un telefon cu camera buna si trimite-mi mie dslr-ul, e clar ca e varza.
Humbert wrote:
pana mea, sunt 2 pietre mari si 3 mici, n-am ce sa fac altceva cu ele decat sa le pun fie una langa alta, fie una peste alta deci asta e.

daca are cineva sugestii ceva mai realizabile decat asta de mai sus , ascult.

Pai ai nevoie de o bormasina si niste tije inerte chimic.

Humbert wrote:
am facut un turnulet din alea mici ca punct focal, am respectat si golden ratio, ce mai vreti de la mine ))

Pai de ce vrei sa ai un pietroi ca punct focal?

Humbert wrote:
in poza intr-adevar nu arata grozav, dar live imi place si cred ca atunci cand o sa fie cu corali pe ele o sa arate bine.

Exact, gandeste cu va arata cu corali.
robygym wrote:Cam asa e acum acvariul meu, cu pozele nu reusesc deloc sa le fac cum as dori

E mai aproape de realitate asa?

Humbert wrote:scape completed

image

Nu-mi place.
Sugestie:

Scurt update (scuzati calitatea, sunt plecat de luni de-acasa, asta-i tot ce-am gasit).

Din ciclul "e si ei de-ai nostri", trebuie sa-i iubim.

CatalinBarbu wrote:Mai nu stiu ce sa zic....mie imi plac si de asta i-am luat. Imi place combinatia de culori. De fapt toti coralii si carcalacii pe care ii am in bazin ii am pentru ca mi-au placut cum arata.
Asta cu incrucisarile chiar nu ma intereseaza...

Ai tai sunt destul de aproape de lookul wild Percula.

Am vazut niste extreme gen total negru, total alb, alb cu perciuni maro etc. la preturi de genul £800 perechea. Normal c-au ramasa nevanduti cu anii. Motiv pentru care am observat cum mai tarziu au dezvoltat swimming bladder disease. Acum sunt redusi la £299 si tot nu-i ia nimeni.
Exista airline rigid de acrylic transparent.
CatalinBarbu wrote:Au ajuns zilele trecute in bazin si doi Picasso. Nu sunt din aia cu Pedigree dar sunt ok

image

image

Da-l incolo de pedigree, clownii sunt foarte frumosi.
Nu stiu de unde nebunia asta cu mutanti extremi, clownii salbatici sunt cei mai frumosi, dupa umila mea parere. Restul sunt selectati dupa motive gresite, de aspect, rezultand in pesti bolnaviciosi.
dan.pavelescu wrote:Da, ar da bine in apartamentul meu din Colentina, in sufrageria de 20 de metri patrati..

Taci dihanie, ca e taman cat dimensiunile acvariului tau.
Reinvii mortii.
S-au adaugat la gama Reefer doua acvarii de tip peninsula, P500 si P650.
Am gasit un exemplu superb de P650 pe Facebook. Categoric, o casa bine gandita pune acvariul altfel in evidenta.

Algele supravietuiesc bine merci si pe piatra uscata tinuta afara in ploaie.
Iar la faza cu sporii, mie mi-a aparut Halimeda intr-un acvariu in care n-am mai adaugat nimic pentru cativa ani. Dintr-o piatra la care frecam cu periuta acum cinci ani, pe la inceputurile nebuniei.
Ma gandeam la voi cand am vazut acest exemplu antreprenorial.

Tai din coral, la baza, deasupra frag plug-ului.
Nu bagi in acvariu nimic care nu e coral.
Exceptie fac zoa, ciupercutele, encrusting corals, la care n-ai incotro.
Eu dipul il fac asa: picur solutia in punga de la magazin, apoi agit punga pentru 10 minute, cu cateva agitari mai viguroase la fiecare unu-doua minute.

Pai e simplu, cand vrei sa bagi coralii, folosesti un cleste sau fierastrau (functie de coral) ca sa tai coralul de la baza. Apoi, il fixezi intr-o gaura in piatra din acvariu. In timp, piciorul va incrusta piatra de la baza si fixarea va fi permanenta.

Nu sari peste dipul cu CoralRx Pro.
Ioana07 wrote:
Nu ma asteptam sa fie atatea de stiut despre acvaristica..am invatat mai multa chimie si biologie de la voi decat din liceu

Ai dreptate, daca s-ar face stiinta aplicata in scoala generala si in liceu, mult mai multi tineri ar ramane cu ceva util in viata. In plus, ar face acele materii aride mai placute.

Stai sa vezi cand o sa vrei un Nemo si o anemona, la marine lucrurile devin si mai interesante. Relatii simbiotice, animale din toate verigile lantului trofic, iar biologia e aproape ireala, cu pesti care isi schimba sexul, pesti si creveti hermafroditi, si multe situatii unde realitate pare de necrezut.
koala wrote:Clar, fara dubiu!

Am gasit o poza mai buna pentru exemplificat cum se tine corect telefonul vand filmezi. In fine, poza zicea ca e mai bine fara ochelari.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: