| Message |
|
|
|
Gata a aparut si cel rosu, s-a mutat intr-o vila de lux (o scoica mai frumoasa) ufff viata asta marina
|
 |
|
|
L-am separat momentan sa vad acum cum scap de el. Daca il vrea koala pt Suri lui, il ajut cu mare placere
Dar as prefera sa ii dau altcuiva care poate si-l doreste
|
 |
|
|
Deocamdata e singur 
|
 |
|
|
|
Mai am un pagur care e mic si pana acum a facut treaba buna (a mancat din xenia moarta, nu a daramat nimic, nu a vanat melci).
Mai bine raman cu el si gata.
De ieri am si un Lysmata Amboinesis, si vroiam sa mai pun un Lysmata debelius si un Lysmata wurdemanni pt aiptasi. Asa o patesc si cu ei sau cu creveti e alta poveste?
|
 |
|
|
|
Imi mananca coralul ala de jos care il vezi + mi-a omorat un alt crab, si mai inca unul (un pagur) si nu vreau sa il omoare si pe celalalt.
|
 |
|
|
Din pacate trebuie sa renunt la acest crab
Asa ca cine il doreste, il dau la schimb cu un pagur, crevete, sau pe bani.
P.S. am dat pe el 45ron sunt dispus sa dau si diferenta pentru un Lysmata Debelius sau lysmata wurdemanni
|
 |
|
|
koala wrote:  ... te indrepti catre etapa fish-only.
Pardon, crab-only.
- hermitii se vaneaza, unii pe ceilalti... pentru acces la hrana, pentru cochilii, pentru plm. Niciodata nu sunt multumiti cu ce au!
- sunt mari demolatori, se catara peste tot si strica feng-shuiu' bazinului...
- singurii hermiti, pe care ti-i recomand, sunt aceia mici, de Marea Neagra.
Ufff eram sigur ca am facut o gafa cu el
Nu merge nici cu cei rosi am inteles ca aia sunt mai cuminti decat astia albastrii
|
 |
|
|
Cu ajutorul lui Mihai am facut sistemul ATO, care a iesit o minunatie
Am pus cu 2 senzori (pentru siguranta) in ultima camera de filtrare unde nu am nici valuri si nici vietati. Iar pompa baga lejer apa in cei 1,5 m de furtun pana la acvariu.
E cea mai buna solutie si arata si profi (asta ii multumesc lui Mihai
|
 |
|
|
Eu citesc si iti urez in gand multa bafta si sper sa isi revina, stiu perfect sentimentul sa astepti un peste si cand iti vine e bolnav
Acum ti-am si scris ca sa stii ca iti tin pumnii pt leucosternon si revenirea lui 
|
 |
|
|
|
Ce parere aveti? E cam maricel acest Hermit? Am bagat un hermit blue si red ieri, si azi il pot gasi numai pe cel albastru.
E posibil ca cel albastru sa il fi omorat pe cel rosu? (cochilia la ala rosu e goala) + Vad ca mananca din coralul: Tubipora Musica (orga pipe coral). As vrea sa stiu daca sa il las sau mai bine il dau cuiva cu acvariu mai mare..
|
 |
|
|
Blue14 wrote:Pana la urma schimbi bazinul cu red sea reefer 350?
Nu cred ca schimbatul bazinului o sa il ajute, mai mult posibil sa il si decicleze.
|
 |
|
|
|
M-ar interesa si pe mine o poza/pret pt Euphylia si pt Caliendrum green radioactiv
|
 |
|
|
r_o_n_i wrote:Danezule imi cer scuze ca toata lumea a sarit in capul tau, sunt sigur ca nu ai nici o vina; eu am vrut doar sa imi spun parerea mea personala legata de Bogdan .... ca lucrurile au degenerat, imi pare rau. Iar de caterinca, se cunoaste faptul ca-s multi amatori aici ... cel putin la fel de multi ca cei pasionati de marine.
Asa ca lasati omu in pace  Si eu daca as fi avut acvariu de juma de an si vedeam 10 bazine pline de corali moi ramaneam impresionat.. Din punctul meu de vedere colegul Dan a vrut sa faca un bine si sa impartaseasca comunitatii ce a vazut el pe acolo ; dar cum si-a dat si el seama, in cele mai multe cazuri :
ptmdanezu wrote:
facerea de bine ...
O zi buna va doresc
Roni
+1
|
 |
|
|
Shubi wrote:
kirucd wrote:Pai sa inteleg ca ai cumparat corali de la el dar nu stiai ca are firma. Are bazine de 5 tone si sa inteleg
ca vinde la negru. Pai in cazul asta sa nu va mai plangeti ca sint preturi mari la comerciantii care respecta
regulile si unde primesti bon fiscal. De bon nu te mai intreb, ca e clar ca nici din ala nu ai primit.
Prin deschiderea acestui topic de vanzari nu faci decat sa promovezi evaziunea fiscala si munca la negru
in acest domeniu. Ceea ce nu mi se pare deloc ok.
+1
O intrebare de unde sa stie ca are firma omul? Cand l-am intrebat omul a zis ca o face din pasiune. La intrare nu era nici un semn de firma. Nici nu stiam ca are site.
Pe vremuri cand ma ocupam de ciclide luam de la radu (care acum are firma) si de la relu/bulgaru care avea zeci de tone de acvarii si niciodata nu mi-a trecut prin cap sa ii cer factura/chitanta la banii care ii dadeam.
Eu cred ca dan a incercat sa ajute comunitatea de acvaristica marina nu sa castige el ceva, asa ca puteti sa il luati mai usor, nu sa fiti asa de duri cu el. Ma refer la faptul ca ati spus ca nu te-ai gandit inainte de a posta(adica omu e un prost). El cand a pus anuntul cred ca a gandit in felul urmator: uite am gasit o persoana ce are mii de dracovenii si le poti lua la un pret mai mic si poate mai sunt si altii interesati si a postat pe forum cu mentiunea sa vb direct cu proprietarul: xxxx
Legat de Bogdan daca face contrabanda sau vinde la negru nu stiu si nu imi dau cu parerea.
Alta intrebare a postat cineva pe forum ca aduce niste nevertebrate (la un pret cam mare daca e sa iau din alta parte/magazin), el da chitanta? Ma interesa ce aducea el, dar la pretul ala am refuzat si prefer sa il iau de la magazin (alegerea mea ca client sa fac asta)
Inteleg caterinca, inteleg punctele de vedere dar mi se pare ca a ajuns discutia la complet altceva.
P.S. Sper sa nu fi suparat admini acest post al meu, iar daca i-am suparat imi cer scuze.
|
 |
|
|
|
O intrebare acum sa las cateva luni sa creasca coralii, sau ar mai trebui sa mai bag ceva sa acopar pietrele goale?
|
 |
|
|
wow frumoase poze
|
 |
|
|
Ciudat ca eu am luat si un kenia tree in acelasi timp cu Bunicu si nu am avut probleme, s-a deschis si prospereaza
Legat de beculete si de lumini, am luat un zoas de la Mugurel care era mov si l-am pus unde bate lumina alba si nu se vede deloc movul, cel mult poti spune ca are o culoare maron-verde. Inseamna ca si Mugurel da tepe?
Nu ii iau apararea nimanui si nu contestez ca acvariile nu arata curate dar corali se vad cum se vad din cauza luminii.
Oricum fiecare cumpara de unde vrea si face ce vrea in acvariul lui.
|
 |
|
|
AM vb cu mihai si o sa ma ajute cu sistemul ATO. O sa merg azi sa cumpar pompa recomandata de Domnul Koala 
|
 |
|
|
mugurel wrote:Cochiliile alea goale ma cam deprima, arata a  si e pacat. Daca le tii ca viitoare vile de lux pentru pagur, poti sa le mai dosesti, le gaseste el, sa vezi ce comic e cand ii vine nebunia si baga cate un drive test cu cate o cochilie supradimensionata...
Pai ca ce sa le tin  O sa ma pun si un hermit blue si red saptamana asta si nu vrea sa existe probleme intre ei de astea le am facut vile de lux  )
|
 |
|
|
La sfatul vostru am ridicat si scape-ul cred ca e ok acum 
|
 |
|
|