| Message |
|
|
La fel merge si cu plante, nu poti pune plante. Sau daca te referi la corali atunci e ok.
Uite cateva articole pe care iti recomand sa le citesti:
http://www.acvariu.ro/acvariu-recif-marin
Alta recomandare e sa incepi sa citesti pe forum exact in acest topic, stiu ca e naspa ca iti zice cineva sa citesti, dar la un acvariu marin lucrurile nu sunt asa de simple.
P.S. inainte sa te apuci sa iti verifici stocul de rabdare  chiar ai nevoie de ea
|
 |
|
|
Done
Azi am instalat filtru cu calce sodata la furtunul skimmerului si am trecut oficial si eu pe solutia CO2 Scrubber.
P.S. chiar daca merge sau nu, nu renunt la el pentru ca de cand l am montat nu il mai aud  ceea ce inseamna ca am primit un + din partea nevestei legat de acvariu
|
 |
|
|
Felicitari! Sa-ti traisca
|
 |
|
|
um02122 wrote:"Scoica" aia e un fel de melc, algivor, in engleza ii zice limpet.
Ideal pui totul la vasul de portelan din baie si tragi apa, oricum animalele nu vor supravietui, iar tu te poti alege cu o dependenta costisitoare.
Asa am patit eu acum trei ani cu o craboaica. Acum am cinci acvarii marine. Craboaica a murit inainte sa ajung eu acasa cu acvariul si apa de la magazin.
costisitoare dar frumoasa
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Habar n-am despre ce e vorba! Dar cu spaga ramane valabil, da? 
Mai bine o  , ce zici?
|
 |
|
|
Cand am zis ca 52 lei, ati inceput cu toti sa il luati la misto ca face contrabanda. Acum toata lumea e interesata de ea
Am piatra si de la Bogdan si de la Alex si de la un amic Mihai. Va fac poze cu ele si credeti-ma ca nu o sa stiti care e, de unde e 
|
 |
|
|
Aoleu bat-ule  ce ma fac eu cu tine :-p
Ok o sa vb cu tudor sa ma ajute  Incerc miercuri sa dau o fuga sa vad ce rezolv 
|
 |
|
|
Gata, Am dat comanda de tot ce aveam nevoie. Mersi Dragos pt sfaturi
Acum cine ma poate ajuta cu un litru de calce sodata pana la urmatoarea comanda??  Platesc bine ;;)
P.S. chiar nu vreau sa ma duc la aia sa dau mita sau sa ma milogesc pt un bidon (I'm not the type).
P.S.S. daca nu ma poate ajuta nici un bucurestean atunci astept urmatoarea comanda
|
 |
|
|
Da da da da ceva acvaristica vrem
|
 |
|
|
Nici o anemona nu face rau doar sunt invazive  )
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
[quote=tudor05man]Si Dragos si Radu au mare dreptate de o saptamana folosesc acest reactor pt PH inainte aveam 7,2-7,6 de 2 zila sta constant la 8,2 cred ca este foarte bine deci concluzia mea este foarte OK .Gasesti calciul sodat in Buc.este 75 lei un bidon de 5l si este foarte simplu .Asa ca bafta.
Uite aici de unde am cumparat eu calciulhttp://www.starmed.ro/anestezie/calce-sodata-var-sodat/calce-sodata-34.[/quote]
Il poti cumpara si ca persoana fizica?
|
 |
|
|
Majano nu e, arata altfel
Dar e posibil sa fie o alta anemona invaziva la cum au aparut 
|
 |
|
|
darthradu wrote:Ai http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24206.page ?
Ca de stricat cu siguranta n-are ce sa-ti strice. Mai pe scurt se ia un recipient (sticla plastic patrata carpatica), se gaureste in fund de mai multe ori si in dop o data. De la gaura din dop tragi un furtun pana la intrarea de aer de la skimmer.
Sticla se umple cu minunatia aia de var sodat sau cum draci ii zice, cand se face tot mov se schimba. N-ar strica nici un test de alkalinitate.
Kh il am de 10.5. Multi zic sa las acvariul asa sa nu bag aditi de PH+ ca e de scurta durata si mai rau fac. Nu stiu suna bine recomandarea data de tine radule. A mai incercat cineva, ajuta?
|
 |
|
|
|
Am facut acum inca un test dupa ce azi dimineata am schimbat apa si am pus ceva aditivi. Acum Mg = 1290
Ma gandesc sa iau:
Kent Marine tech m magnesium ca sa mai cresc magneziu si ceva pt PH vad ca tot 7.8-7.9 il am.. Aveti ceva propuneri?
|
 |
|
|
La multi ani!
|
 |
|
|
Asta am si facut, i-am pus 2-3 cochilii mai mari. Legat de corali, cred ca ai dreptate ca am mutat coralul respectiv pe o piatra mai mare si sa dus langa alta piatra care avea coralina si ceva alge si mananca. Cred ca asta facea si cu coralul respectiv ca dupa ce l-am mutat, coralul s-a deschis si nu pare sa lipseasca ceva din el 
|
 |
|
|
Am facut azi si primele teste de Ca si Mg:
Ca = 460
Mg = 1260
 Ar trebui sa fiu ingrijorat legat de Mg? sa incerc sa il mai cresc?
|
 |
|
|
|
As dori un administrator sa inchida acest post. Momentan il mai tin cateva zile sa vad ce sa mai intampla.
Multumesc pentru gazduire
|
 |
|
|
CristiC wrote:
CreatoR wrote:Gata a aparut si cel rosu, s-a mutat intr-o vila de lux (o scoica mai frumoasa) ufff viata asta marina
Yeap, asa e, mereu te surprinde, este?De aia ne e atat de greu sa renuntam la "marinareala".
+1
|
 |
|
|