| Message |
|
|
|
eu il racai cu o lama, dar mare atentie incat poti sa zgarii geamul
|
 |
|
|
|
pret urgent pt tot pachetu ....vreau teste haaannnaaaaa
cub cu masa cu toate acareturile +
Koralia nano +
senzor nivel care acum are si suport din stiplex +
Pompa recirculare
300ron
|
 |
|
|
Pentru ca azi e ziua in care fac curat in sump si scot tot detritusu strans pe langa echipamente, m-am gandit sa mai facem o dezbatere  pe langa cea cu scurgerile de tensiune
Si anume refugiile fara DSB , DAR cu strat de nisip in ele .....Eh eu am in refugiu cca 2cm de live sand , pe el live rock si o mana sanatoasa de macroalga.....bun problema mea este ca recent am vazut prezenta cianobacteriei pe macroalga si in refugiu, lucru relativ anormal. In momentul in care misc foarte putin din livesand sau cand misc pietrele, ridic un nor imens de detritus . Si de aici si intrebarea, oare tot live sandul meu nu cumva este defapt o fabrica de po4 si de no3? (testele , jbl momentan si salifert, zic ca nu as avea po4 dar no3 vreo 15ppm). De ceva timp ma bate gandul sa fac refugiul fara live sand , sa ramana sticla cu live rock-ul pe ea plus macroalga peste si in viitor poate ceva rack-uri pt frags .
So ....ce ziceti? fabrica, sau nu fabrica?
|
 |
|
|
|
salut, cred ca ai sarit exact peste elementele de baza ale acvaristicii, partea de ciclu al azotului / filtrare cu ce inseamna ea
Nu am avut ciclide si nu stiu cum reactioneaza dar cred ca daca ar fi avut nevoie de oxigen ar fi stat la suprafata cu gurile deschise, repet NU STIU sigur, la restul pestilor ce i-am avut asa s-a intamplat
In alta ordine deidei asa cum ti-a zis si koala sigur e ceva de la apa de au crapata atat de multi, o intoxicatie cu amoniac sau ceva
|
 |
|
|
bai nene eu zic sa le lasi draq de poze de ansamblu, pune camera aia pe trepied si las`o sa filmeze cate 3-4-5 min din fiecare parte, baga-le in windows live movie maker sau direct pe iutub si aia e, ca un clip cu bazinu face cat 1000 de poze, ai si scula cu ce sa filmezi  plus ca poti sa ne incanti si cu ceva primplanuri la corali sa iti vedem curentii
app de mancarurile pt corali, nu e cam mult ce bagi tu acolo?
|
 |
|
|
"ie" multe de discutat cu multe variabile, logige ....si mai putin logige, dar tocmai de asta am preferat sa deschid sub de discutie
la mine nu ar fi o mare problema cu scurgerea curentului prin mine, pentru ca am mocheta, si sub mocheta parchet d-ala sanatos , original de la mama lui  deci cam greu sa inchid eu circuitul si sa imi fac parul permanent
p.s. v-am zis ca-mi mananca chelmonu midii?  
|
 |
|
|
|
ai perfecta dreptate, iar ce zice nenea acolo este complet logic dar si corect in teorie, eu iti zic exact ce au zis multi altii si ce am testat pe acvariul meu, de cand am impamantare la echipamente/priza, (inca nu am grounding probe) pestii au inceput sa fie mult mai ok, la cateva zile dupa a picat tot fungusul de pe yellow, se poate sa fie coincidenta sau ...... :-??
Gasisem la un mom dat un topic, nu reusesc sa dau de el acum, cu un tip care avea un veliferum parca intr-o stare mult mai naspa ca a mea , de cand a bagat grounding probe la bazin si nu a facut nici o alta modificare in alimentatie schimburi de apa filtrare etc etc , boala a inceput sa regreseze.
No ideea
|
 |
|
|
kirucd wrote:Cum se mai prezinta ciortanii? Sint pe drumul cel bun?
O seara placuta,
Dragos
Ciortanii "ie" bine, yellow-ul nu mai ar efungus, a disparut complet si de pe coada si de pe aripioare gris doar un punct sau doua, HLLE-ul e pe duca incepe sa se pigmenteze la loc unde erau dungile albe, hepatusu foarte putin gris comparativ cu ce a avut inainte aproape insesizabil as putea spune, iar chelmonu nici el nu mai are gris deloc nici macar pe coada si de 2 seri, pe moonlight serveste timid toata noaptea cate o midie , sau ma rog cat ciuguleste el de acolo
Rezolvarea in mare parte cred ca a venit datorita impamantarii bazinului caci am descoperit ceva scurgeri care nu erau bine sa fie acolo. Mancare la fel le dadeam ceva mixtura in prima faza apoi zilnic cate ceva nou, artemii , super formula, mysys si ceva fulgi pe zi pana la congelate.
|
 |
|
|
Moorish Idol ....drolling.....un peste sueprb care si eu mi l-as dori dar nu cred ca pot sa il si am in bazinul meu actual. Surse de achizitie? Preturi ceva?  POOOOZEEEEEE ceva?
|
 |
|
|
Salutare dragi prieteni, as vrea sa vorbind putin despre importanta impamantarii, pentru cei ce nu se pricep, nu este vorba doar de tensiunea care poate afecta tot ce inseamna vietati , cat si siguranta ta ca acvarist, care e mult mai importanta. Orice echipament de acvaristica poate avea scurgeri si destul de mari.
Acum cam 2 sapt ma plangeam cum ca am probleme mari cu pestii, stres, gris, fungus un inceput de HLLE( Head and Lateral Line )
Printre multe alte posibile motive pentru care ar aparea aceste probleme, in special HLLE este si "stray current" banuiesc ca in romana ar fi scurgerile de curent, caci gugle translate imi zice ca traducerea ar fi curenti vagabonzi  )
De acolo mi-am adus aminte ca a mea lampa cand ating metalul cu zonele unde este pielea mai sensibila (antebrat nu va ganditi la prostii  ) ma ciupe ....tare ...12 v dar 30A e ceva . Ma rog ca sa nu o mai lungesc, plecand de acolo am zis sa incep sa caut ce se intampla, am luat frumos un creion de tensiune, si cand l-am introdus in apa surpriza , acesta se aprindea , si inca destul de tare, aproape la fel de tare ca atunci cand il bagi in priza.....NASPA (zic)
Cu creionu in o mana, am inceput frumos sa scot fiecare echipament in parte din priza sa vad care este inculpatul pentru scurgerea de curent. Si nu am gasit nimic concret, parea ca toate au o mica scurgere, de fiecare data cand scoteam ceva, scadea din intensitate, lucru care mi se parea complet aiurea si fara logica.
Aducandu-mi aminte ca la momentul renovarii camerei in care este si acvariul, atunci cand s-au montat prizele am realizat defapt ca impamantarea mea ....nu este . Bloc "comunist" fiind si nerenovat complet de la un cap la altul ca sa se schimbe instalatii complete si alte nebunii, nu are impamantarea facuta pt ca atunci nu se facea asa ceva, sau ma rog poate nu s-a facut in cazul meu.
In fine, am pus mana pe tastatura si l-am buzuit pe colegul narcis.b electrician bun de meserie si i-am cerut ajutorul caci nu vroiam sa merg cu impamantarea legata la calorifer din mai multe motive. Mi-a explicat el in mare ce as putea sa fac instalatiei, ca nul-ul de pe prize sa il fac "nul absolut" si implicit prin el sa duc si impamantarea, nu ma pricep la treburile astea nu intru in detalii sa nu vorbesc prostii, astfel l-am rugat daca poate sa ma ajute cu treaba asta si bineinteles m-a ajutat.
Acum am si impamantare functionala pe prize, DAR nu am impamantarea din acvariu, in apa efectiv, si aici ma lovesc de problema mea, si anume partea de "grounding probe" pentru acvarii
Strainezii folosesc chiar si 2 probe, una in acvariu si un a in sump, dar nu am vazut nici o poza cum sunt legate si cum arata ele. Multi zic ca ar folosi din titan
Voi astia cu experienta ati folosit, se gasesc la noi? am gasit cateva variante pe ebay, dar nu stiu exact ce imi trebuie, multe sunt cu 1 sonda si 2 clesti, daca ati da un link v-as fi dator
Iar, as apela la electricienii/electronistii experimentati pentru a ne impartasi din experienta lor o impamantare corecta si foarte sigura a acvarilui, e foarte bine de stiut fiind unu din cele mai importante elemente ale oricarui sistem fie ca e de apa dulce fie ca e de apa sarata.
Iar ca si concluzii la cazul meu, Yellow-ul da semne de regres in dungile decolorate de pe cap, gris nu mai este, si parca nu mai sunt chiar atat de agitati
|
 |
|
|
|
nu vrea nimeni acvariu domne.....nimeni ......tare imi e ca ajunge cu caluti :-?
|
 |
|
|
|
am dat iar de ele, mai avem asa:
4x 39w 10000k folosite doar pentru teste , doua dintre ele au fost aprinse aprox o sapt 8h/zi cat am tinut lampa deasupra acvariului , se si vede care din ele pret 25ron/buc
Aquazonic super actinic blue + Aquazonic super sun 12.000k , nu stiu cat sunt folosite le am de la cineva, se dau bous la cele de mai sus
2xAquamedic reef white 10000 -25ron/buc
1xAquamedic reef blue - 25 ron
2 reflectoare ce la fel au fost in lampa si sunt pentru 3 neoane, daca exista doritori pot fi bricolate/taiate cat sa fie pt un singur neon(acest lucru pot sa il fac eu),
Dispun doar de 2 bucati implicit pt 6 neoane , pret 90ron/buc
Cado pt primul care le cere, preferabil din ct doo osram fluora de 30w + 1 philips aquarelle de cand aveam bazinul dulce, la fel nu ma intrebati cat le`am folosit ca nu pot sa va zic exact, ele au tot fost schimbate
la fel accept sschimburi cu diferiti corali and stuff
|
 |
|
|
|
60ron/buc, 150ron toate 3, stau degeaba!
|
 |
|
|
asta`i aquascape de apa dulce .....mie nu`mi place ....nenea costi pune mana si darama tot
Glumesc evident
Hai si cu ceva detalii sa vedem ce ai matale p`acolo
|
 |
|
|
si asta se poate sa ii fi innebunit , daca imi aduc aminte am patit si eu o data asa ceva la asta mare, si s`a limpezit in vreo 2 zile, rabdare si tutun bre, parca nu stii ca asta e la saramuri nu ii mai inebuni atat
|
 |
|
|
|
ia uite de cine dam aici, salutare nenea Doru si bine ai venit
hai sa o luam pe rand la ultima chestie:
1. plante naturale gasesti in piata la brick iti trecomand cum te duci in targ pe stanga ultimu baiat cu niste bazine lungi, are numai plante , care sunt crescute de el si nu importate, implicit vor rezista mai bine
2. testele 6in1 nu prea fac treaba mai deloc, iti zic ele ceva informatii acolo dar absolut nimic concret, nu stiu cat te vor ajuta
3. solutie pentru ciclare ....hmmm cea mai buna ciclare este scoaterea unei mizerii din bazinul unei cunostinte care stii ca nu are probleme/boli si adaugarea acesteia in filtru / acvariul tau. E o metoda mai neortodoxa dar e foarte practica
Legat de poze, imageshack.us asa cum ti`a zis si colegul Dragos(kirucd), le incarci acolo si iti da linkurile
p.s. pe cand cu saramura?
ps2. asteptam si eu un semn de la tine da vaz ca iar m`ai uitat
|
 |
|
|
|
faraoane te dadusi pe saramuri?
|
 |
|
|
mai nenea mael222 (ti-as spune pe nume dar nu am gasit nici un topic de prezentare, asta e alta discutie  ) daca matale vrei sa fi gica contra nu ai decat, oamenii cu experienta , ce au avut ceva acvarii plantate la viata lor si au crescut si gazon si stem-uri si mai toate plantele posibile ba chiar au si inmultit si ceva pesti vin si iti dau sfaturi, iar matale o tii ca nu e adevarat ca schimburile de apa nu ajuta, combinatia de co2 si bolboroseala merge foarte bine si ca asa ai scapat de biofilm , siii sa nu mai vorbim de lumina albastra ca NU creeaza alge ..... cam ce vrei sa facem? Ok ai facut o mare descoperire, vin`o cu niste teste, vin`o cu niste poze inainte si dupa, convinge`ne ca noi toti astia de am crescut plante si pesti suntem niste nestiutori si matale facusi o mare descoperire.
Ca sa revenim la on topic si sa iti mai dau si eu o data raspunsurile pe fiecare in parte:
1. ignorand putin discutia dintre combinatia de co2 si bule de aer te-as intreba altceva .... de ce ai biofilm? cum se creeaza acesta? defapt ce contine el de sta acolo ca un ghimpe si nu vrea sa dispara de la suprafata apei? Crezi ca daca il "spargi" local unde iti ies bulele de aer vei scapa de el?
2. Si aici putem creea o intreaga discutie . Despre ce lumina albastra vorbim? ce temperatura de culoare? vorbim de albastru inchis , despre un bleo? Ok nu tiau aparut alge ....dar plantele ....ele cum cresc? bine? prost? pe vertical, pe orizontal ? culorile lor cum sunt? (vorbesc de plantele rosii aici sa intelegi gresit) Daca intradevar crezi ca lumina albastra ar fi foarte buna pentru plante nu crezi ca "mai marii" producatori de sisteme de iluminare pentru latura de acvaristica ar fi scos ceva surse de lumina pe tenta albastra? Zic si eu ....
Ah ca in cazul tau datorita temperaturii albastrului ce il folosesti nu ai avut parte sa iti apara alge, asta e cu totul altceva, dar colegii mei ce ti-au raspuns mai devreme si in postul de care vorbeai ti-au explicat pe indelete care`i "spilu" cu nuanta albastra in acvariile plantate.
Apropo ca zici de sistemele de fertilizare ce se fac fara sa schimbi apa din acvariu niciodata ..... care "ie" alea? ca sunt si eu curios "despre" ele
Si mai sunt curios sa vad si eu o poza cu bazinul despre care vorbesti, ce zici ne arati si noua despre ce vorbim?
P.S. Mai in gluma mai in serios esti din iunie la noi in "ograda" si noi nu stim cu cine stam de vorba, te rog mult treci si tu pe la rubrica despre noi si zi-ne doua trei cuvinte despre tine sa stim si noi cu cine vorbim, ca sa nu mai zic de locatia de sub profil ca aia te poate ajuta la un schimb de plante o bere o caterinca cu colegii de zona
Ciprian
|
 |
|
|
|
bravo nenea alex arata intr`un mare fel, da de ce e luminat mai mult pe spate in poza?
|
 |
|
|
|
inseamna ca eu sunt singuru norocos cu pestii de acolo, si nici nu sunt din buc, eu tot ce am luat mi`a trait nu stiu despre voi. Nu esti singuru care se plange de ei
Si nu vreau sa intelegeti gresit nu am nici cel mai mic interes in a face reclama, doar am fost multumit de ei
La reef ai incercat? intr-o perioada aduceau si ei dar nu stiu daca si microrazbore.
Intr`o perioada au avut si cei de la nevertebrate.
|
 |
|
|
|
|