[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
nu e rau deloc, pare ca va fii o mica jungla cind se va maturiza

ce pesti vrei sa pui.. pui si creveti?

nu pot sa imi dau seama din poze... dar daca pata are structura pufoasa sau ca vata, este posibil sa fie oinfectie fungica. asa trebuie tratata cu Bactopur ,intr-un bazin separat, respectand indicatiile producatorului si ar trebui sa faci si tratament la bazin. la fel respecta indicatiile.... Chestia este ca nu sunt sigur daca Bactopur decicleaza bazinul...

un schimb masiv de apa nu ar strica...un 50%
hop si eu.....
pentru bazinul mic folosesc Aqua Safe de la tetra, nu vad sa fie vreo problema cu neonii.
La bazinul de 400 folosesc un sun sun 602 in care am pastrat buretele negru si am pus , in doi ciorapi de dama, carbune activ.Il cuplez la apa de la retea si bag in bazin....
dumitriu ciprian wrote:M-am decis...ca si plante voi pune ceva leustean, marar si patrunjel...poate o iesi de o ciorba...ms mult tuturor de ajutor

Ti-a dat Silviu ceva sugestii

"Silviu Man
Post 18/10/2019 08:31:53 Sujet: Re:Nano 20 litri
Nu te complica. Daca pui gazon va fi un chin sa-l tunzi. Pune in fata ceva gen Marsilea hirsuta. In rest, plante cu frunze sau talie mica : Anubias nana, Bucephalandre, Libelua mini, ..."
Nu arata rau deloc

Nu inteleg schimburile de apa atata timp cat nu ai voetuitoare in el.....ma refer la perioada de ciclare
Din punctul meu de vedere,schimburile de apa incetiinesc dezvoltarea sau maturizarea bacteriilor.Deci intarzie ciclarea.
Bacteriile au nevoie de amoniu si de nitriti pentru a se dezvolta

Eu unul nu recomand schimburile de apa in perioada ciclarii.Primul schimb de apa , 50% ,inainte de a popula bazinul
Super fain
Nu e cam tare lampa aia?
inca vrei 2 poze...

https://img.plici.ro/image/1fr
https://img.plici.ro/image/1fR

este ceva ciudat..este posibil ca din cauza diferentei de temperatura, intre 2 bazine, in unul plantele sa se dezvolte mai rapid si in celalalt mai lent?
in FLUVAL plantele cresc mult mai repede, mai ales limnophila. aici am 25-26°C.
in celalt nano; 24 litri, adica in acesta, am 20-21°C si vad ca si limnophila se ridica mai ancet
La denerle sau la tetra este sistem pentru nano, cu butelie de unica folosinta ,fara regulator...
deci, urmeaza o noua sesiune de surprize
si daca ar merge, eu nu as baga sae...JD sunt agresivi,sunt pesti care stapaneste bazinul de ja jumatate in jos si mai ales ca sapa, le palce sa sape substratul..sigur v-or fii deranjati de sae
DanielManciu wrote:24 Lungime cm , 19 H, 15 l
O sa las o poza cu pestii

aproape 7 litri

eu ti-am spus ca e bun un exter... unul cascada... cele interne ,pe langa ca iti ocupa spatiul in bazin, nu au volum si pentru medii bio
Inca odata , demonstrezi ca nu citesti ce ti se spune

fara filtru si lumina....nu faci nimic...

iti dau un sfat, pentru 302... am si eu unul dar deocamdata e in stand by dar am 2x 304b pa care le am pline ful cu medii bio si deasupra la ultimul sertar am on perlon...pentru filtrare mecanica ,ori un sun sun 602 pe care il cuplezi la IN-ul de la 302 ori pui un burete negru in paharul de la IN... eu folosesc ultima varianta si spal buretii la 2 zile. Cind spal buretii , opresc filtru sa nu traga mizerii sau sa traga vreun peste... nu intra carasii pe tub dar ai poate ranii... nu e problema daca opresti filtrul pentru cateva secunde.... Sincer sa fiu, apa e limpede si nu am mai umblat la filtre din febroarie si debitul e bun..
iti intra aproape 2 litrii de inele pe un sertar.. daca pui minisiporax cu matrix sau lava sparata, ar fi super buna filtrarea
Teo Udrea wrote:, ne spui te rog cati ani ai, DanielManciu?

se pare ca citesti doar ce iti place
postarile haotice,probabil nu mai sti pe unde ai postat
Koala a reunuit postarile....RECITESTE ,DE LA INCEPUT,toate sfaturile pe care le-ai primit pe acest post si vei gasi raspunsurile la ultimele intrebari,chiar mai mult

CU UN FILTRU DIN BURETE NU FACI BIOTOP....

nu e nevoie sa ne placa noua... noua ne place sa vedem fauna ..animalutele acvatice , sanatoasedupa care ne uitam si la plante, amenajare etc
in primul rand sa ai o filtrare adecvata... apoi putem vorbi de restul
ti-am scris... nu ai citit mesajul?

"cumpara un mopan sau o piatra de la petshop si fixezi planta pe acesta cu fir de pescuit ... dar nu prea strans....si il lasi asa ... Are nevoie de luni de zile sa se fixeze, e o planta cu dezvoltare lenta"
daca e gestanta sau nu nu mai conteaza... nu ai conditii sa reziste puii
tu ai 7litri brut.. sunt multi pest... molii sunt mari pentru bazinul tau
ar fi bine sa ai dai la magazin , nu cred ca o sa iti returneze banii dar poarte iti cva da o planta sau 2
in bazinul tau merge un betta sau ,sau 4-5 endleri si creveti...
daca tot esti cu ciclarea, dute si da pestiitoti , la magazin, daca ai primeste sau doneaza-i si da un start corect la bazin. cu o filtrare, ceva plante si lumina, adecvate
daca mergi asa , o sa te chinui

uite , bazinul meu 24 litri... startat 30.09, nu am pesti si nici nu am sa bag pina in 25 sau chiar 30 luna asta... am ceva melci comunitari

https://img.plici.ro/image/1aC

daca citesti putin la " acvarii plantate-jurnal" ai sa gasesti multe informatii si ai sa gasesti si bazine nano foarte frumoase.. al mu este departe de a fii ceva
i-a scolit koala inainte...
din cate vad eu garnitura aia e de plastic... clingheritul e rosu din cate imi amintesc eu... daca nu imi joaca feste memoria.... de .. batranetile
garnitura de plastic nu vad sa etanseizeze prea bine...

m-ai omorat.. am inteles tot ... foarte bine explicat pe chineza..
in postul celalalt ai raspunsul pentru planta... cumpara un mopan sau o piatra de la petshop si fixezi planta pe acesta cu fir de pescuit ... dar nu prea strans....si il lasi asa ... Are nevoie de luni de zile sa se fixeze, e o planta cu dezvoltare lenta
cu pestele , nu cred ca ai ce sa faci pentru ca nu va recunoaste ca ti-a dat altceva

in primul rand , nu ma icumperi nici un fel de animal,decat melci...daca nu te deranjeaza... sunt invazivi dar mananca alge
si cred ca plantat ta are deja alge filamentoase... nu se vede prea bine din poza..
prioritar este filtrarea
pana nu se termina ciclarea... nimic...si mai ales ca nu ai filtrarea adecvata
pune si citeste .... "coltul incepatorului">" inceputul-primul acvariu" sau cauti pe google sunt multe articole despre ciclare
da... eu ti-am zis sa o ingropi.... greseala mea.... din poza celuilalt post nu mi-am dat seama ce planta e...
de acum... tot ce ai de intrebat sau de spus.... fa asta intr-un singur post....e mai simplu
ar ajuta niste poze

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: