| Message |
|
|
Larva450 wrote:Explicati-mi si mie ce sunt alea,va rog!
Cam aia vreau sa stiu si eu, daca nu gresesc sunt niste melci care mananca aiptasia sau alte anemone si le apar niste tentacule pe spate, corectati-ma daca gresesc.
|
 |
|
|
 e corydoras clar am spus mai sus si specia, paleatus, albino voalat chiar, ce putea fi alt ceva ? Dragon...
Carasii aurii nu sunt pesti naturali, sunt obtinuti prin selectie atenta de 2000 de ani, ei nu au mediu natural, poate sa puna ce substrat vrea, cat timp are carasi, ce este rau este estetica acvariului .
Apreciez ca da-ti raspunsuri la probleme, dar nu raspundeti unde va depaseste.
Mesajul meu nu e cu intentie rea, nu vreau sa par nepoliticos, imi cer scuze daca deranjez.
|
 |
|
|
|
Este paleatus, ai termometru, poti spune care este temperatura? Daca filtrul vibreaza inseampa ca merge, lasal bagat in priza si scoatei capacul negru de la furtun, poate are debit reglabil, da-l la maxim, daca dupa ce ii scoti capacul scoate aer si-l inprastie inseamna ca pompeaza apa , daca nu merge intorci filtrul cu capul in sus il " plimbi " putin prin acvariu si trebuie sa pompeze apa.
|
 |
|
|
Andreasghira wrote:Filtrul ala nu ar trebui si el sa traga apa? Nu mi se pare ca face nimic, partea care sufla aer merge dar...ma gandeam ca acolo unde e buretele trebuie sa traga..gresesc eu?
Poate nu e amorsat cum trebuie, fa o poza sa-mi dau seama, cum a spus si Larva o poza cu sanitarii clarifica treaba, mai multe poze cu acvariul ar fi grozave  , si intelegem mai bine problema ta. Poate nu ai citit despre ciclul azotului, trebuie citit. Sanitarii daca sunt paleatus sau hoplo rezista la apa rece. Tu ai cumva un filtru cu burete? Adica o pompa de aer legata la un burete?
|
 |
|
|
Andreasghira wrote:Gata, am luat un acvariu de 80l, stiu ca e cam mic dar e mai bine decat bolul si a intrat si in buget, am mai luat si un filyru intern si 2 sanitari, intrebarea de acum este cum cat si cand se schimba apa?
Zilnic, lasi 15 litri de apa 24 h intr-un vas cu gura larga.
|
 |
|
|
koala wrote:
severum777 wrote:Revin cu alte intrebari, Tetrazonele se vor lua de colisa la maturitate? Sau pe masura ce cresc devin mai pasnice.
De cate kg de substrat este nevoie ca sa acopar 90/40 cm? Este ok un amestec intre substrat cu granulatie de 1-2 mm si substrat cu granulatie 3-5 mm?
1. Tetrazonele (sper ca vorbim despre Puntius tetrazona) sunt pesti "agitati", carcotasi, energici si rautaciosi... vor ciupi si vor stresa pestii pasnici. NU este recomandat sa-i pui cu colisa.
2. Pentru substrat, calculeaza volumul: lungime x latime x inaltime (ne referim la stratul de nisip).
Deocamdata nu par sa fie agresive cu ei, nici macar cu betta, care o sa-l scot, mi se pare un acvariu prea mare, daca vad ca devin agresive le inlocuiesc cu conchonius, este bine daca amestec 10 kg de nisip ( 1-2 mm ) cu 5 kg nisip ( 0.3 -0.5 mm ) , sau sa pun mai mult nisip de 0.3-0.5 ?
Ma duc sa cumpar niste moss, ce spuneti sa pun putin pe locuri sau sa acopar in intregime crengile, vreau sa pun multe crengi cu Christmas moss, java fern si cryptocoryne .
|
 |
|
|
Andreasghira wrote:Va multumesc mult, eu sunt din Slatina si stiu ca e un petshop destul de mare mai departe de mine, o sa incerc sa ajung azi, cat despte buget, as vrea acum momentan sa nu depasesc 250-300 de lei daca este posibil
Te duci si il faci pe comanda, iesi mai ieftin, daca poti aduci tu geamurile, 100L/35h/40 , cu geam de 6 mm, pe masura asta am eu un acvariu, si platesti mana de lucru, sau cauta un prieten sa te ajute, sunt tutoriale pe net, daca le respecti e usor, geamurile te costa pana in 130 lei, 50 silicon transparent de acvarii, 40 un neon cu led de 30w , 100 lei filtrul.
|
 |
|
|
Andreasghira wrote:Am inteles, o sa fac un efort si am sa ii iau tot ce are nevoie, dar momentan 2-3 zile pana iau acvariul, cum trebuie sa ii schimb apa in acel bol, intelesesem ca nu trebuie varsata toata si inlocuita, doar o parte...??
Nu-l tine in bol, pane iei acvariul mai e, cauta o caserola, o oala ceva , orice e mai mare decat bolul este mai bine, e ca si cum ai sta intr-o cutie.
La caras ai nevoie de un acvariu cat mai mare, peste 100 litri, daca vrei mai multi poti sa iei unul la 250 , si iti ti 4 frumosi, iluminarea nu conteaza, sa fie ceva care sa scoata culoarea in evidenta, substratul daca este negru scoate si el culoarea in evidenta.
|
 |
|
|
|
As fi vrut chiar un cuart dar nu este chiar alb ,are 5% negru si 30 % maro in el ( 1-2 mm ) si vreau sa-l amestec cu unul de aceias culoare (0.3-0.5 mm )am vazut prin multe acvarii biotop nisip de culoare deschisa nu chiar alb, mai ales la cele cu scalari, repet nu era substrat alb, era ceva deschis la culoare
|
 |
|
|
Faye wrote:Acvariu de latime 35?
Atipic, incomod, nerecomandat pentru carasi. Si inestetic. O data umplut cu apa pare si mai ingust.
Un caras in acvariu nu depaseste 15 cm, 35 cm ii ajung, mi se lare ok pana intelege si el/ea cum e cu acvaristica si isi poate face unul nou, iar daca ar fi sa depaseasca 15 cm o sa dureze 3-4 ani pana atunci, am o femela ( oranda ) de cand eram mic si primavara asta face 9 ani si nici acum nu are 20 cm .
|
 |
|
|
|
Un sfat bun, daca vrei sa-l pastrezi un acvariu ideal ar fi unul de 120 litri, nu cumparat, daca spuneai de unde esti, poate iti puteam recomanda un pet shop, te duci la un petshop ( particular ) si intrebi daca fac acvarii pe comanda , incearca un acvariu de 100/35/35 cm cu geam de 6 mm fara fund dublu, nu ii pui încalzitor , cumperi un filtru intern bun cel mai bun pe care il gasesti.
CA SA DAI O SANSA LA PESTE cauta o caserola la mai mare de 25 litri si pune-l in ea acum ( poti sa-l pui in arice vas mai mare decat bolul, un sfat pune apa cat mai calda si o tori incet de sus ca sa se mai duca din clor ) si maine te apuci de treaba .In acvariu pui substrat cu pietre rotunde , lumina nu trebuie prea puternica, daca vrei plante, ia valissneria, echinodorus, ludwigia sau anubias.
Substratul sa nu fie colorat, negru este cel mai bun.
Cumperi un neon cu led t5 de 21 w si vedem dupa cum decurge treaba.
|
 |
|
|
|
Revin cu alte intrebari, Tetrazonele se vor lua de colisa la maturitate? Sau pe masura ce cresc devin mai pasnice.
De cate kg de substrat este nevoie ca sa acopar 90/40 cm? Este ok un amestec intre substrat cu granulatie de 1-2 mm si substrat cu granulatie 3-5 mm?
|
 |
|
|
|
Trec saptamanal prin Valcea, da nu gasesc, singurul loc unde as putea sa gasesc este in ostroveni , in autogara daca ma duc de 3 ori de 2 ori este inchis . Carbunele o sa-l scot acum.
Multumesc de ajutor!
|
 |
|
|
|
Am filtrare biologica buna, am 2 filtre, unul doar cu medii de filtrare si altul mai mic cu filtrare mecanica si carbune activ.
Sae nu am de unde sa fac rost, la mine in zona nu sunt pesti straluciti, iar ce am eu mai frumosi sunt luati de pe forum.
Tetrazonele sunt frumoase, dar daca iau mai multe mi-e frica sa nu se ia de gurami pitici.
Substratul este bun cel natural sau sa-l schimb cu ceva alb cu granulatie de 1-2 mm, este mare granulatia? Il amestec cu ceva tot alb demm0,3- 0,5 mm
Vreau sa caut niste crengi uscate si sa pun cat mai multe cu moss pe ele. Cryptocoryne am destule, prin toate acvariile, ma gandeam si la microsorum lipit de buturugi
|
 |
|
|
Majoritatea pestilor sunt din Asia, alt nume mai bun nu gaseam sa-i pun
|
 |
|
|
|
Salutare! Dupa o reamenajare prin acvarii, am inceput amenajarea unui acvariu cu pesti asiatici, nu vreau acvariu un acvariu biotop, si nici cine stie ce plante, ma gandeam la multe crengi cu moss, substratul sa nu fie mai inalt de 4-5 cm, as vrea doar 2 echinodorus si niste ludwigia.
Majoritatea pestilor ii am: 2 colisa blue neon ( pereche ) , 5 tetrazone, 3 ancistrusi si un labeo bicolor ( toti pentru alge ) ,2 leeri, 9 cory nanus , 1 mascul betta, 4 rasboras, 4 hemmigramus.
As mai vrea 4 colisa blue neon .
Stiu ca mai sunt si americani, dar cory pentru substrat, ancistrus pentru alge, iar hemmigramus pentru ornament.
Acvariul are 150 de litri net, lumina 30 w cu led , filtrarea este destul puternica si ma gandesc sa mut diferit filtrul pentru ca imi smulge plantele, temperatura ma gandesc sa o scad, pentru ca majoritatea pestilor sunt asiatici, undeva la 24-26 ° C.
Am sa pun mai pe seara un video.
Daca gresesc cu ceva va rog sa ma corectati. Stiu ca sunt multi pesti, dar vreau un acvariu cu multi pesti energici si mici.
|
 |
|
|
|
Cati litri are acvariul, ce pesti si cati ai in el? De ce ai combina cele 2 specii? O sa iasa o ciorba de africani.
|
 |
|
|
scorpionul wrote:Parerea mea: da se poate realiza teoretic orice, dar tare as fi curios sa vad niste discusi sau pleco cum schimba directia de mers(poate prin luping)  ...Daca faci acvariul asta doar pentru plante ar merge, dar daca te gandesti sa pui niste pesti e problema mare
Ar merge neoni, rasboras sau alti pesti de grup, si guppy de ce nu...
|
 |
|
|
|
Poate nu sunt plante de apa, niste poze ar fi de ajutor.
|
 |
|
|
|
Cred ca da, din geam de 8 mm fara fund dublu ,si cu întarituri ar fi posibil, dar ce pesti sa stea in el, neoni ? Este bun doar pentru plante, si daca nu ma insel are 48 de litri brut, ar merita incercat, zic eu, dar e pacat ca nu inap cine stie ce pesti in el.
|
 |
|
|
|
|