Message |
|
Ancamarketing wrote:Si cate ai la ce volum de apa? Ce ai in acvariu?
Eu vreau pentru biotop sud american câteva jocuri de lumini.
Sa i au doua de 10 w nu s prea mari sau merg doua de 3 w?
Cred ca si doua de 10w o sa se vada cam slab......cred, nu am testat, dar la 300 si ceva de litri mai mult ca sigur.....
Ai avea mult mai mare satisfacia sa iti faci/faca cineva o la pa cu led-uri de 3w, sa zicem 20 led-uri de 3w de pe ebay si sa le pui un controller ce sa simuleze fulgere, rasarit/apus......asa toti membrii familiei ar fi si mai incantati de acvariu si nici nu ai chieltui prea mult (nu sunt scumpe led-urile chinezesti.....).
Succes!
|
 |
|
Succes la mai mare!
|
 |
|
Am vazut ca vinzi acvariul......
Faci upgrade, treci la unul mai mic sau renunti (sau marin)?
|
 |
|
O poza de ansamblu!
|
 |
|
Am facut testul cu apa de robinet si nu curge nimic!
E totul perfect!
E super!
|
 |
|
Da dezumidificator electronic, nu jucarie d-aia ceresit cu pastilute......am avut o d-aia si nu cred ca face fata nici intr-o camera de 2 m/2...
|
 |
|
La inceput am tinut membrana numai in spalare deoarece osmozorul venise cu fitingurile montate gresit si robinetul nu avea sens.....si am consumat la metri cubi de apa....mi-am dat seama tarziu....pe atunci nici nu ma interesa sa masor apa ca aveam impresia ca e nou osmozorul....
De aici au aparut problemele mele majore.....
|
 |
|
ddsek wrote:dupa membrana cat iti scoate?
tu ai zis ca scoate 75 dupa carbon,
M-am exprimat gresit, imi scoate 75 dupa carbon, sediment si membrana....
|
 |
|
ddsek wrote:ce? 
Membrana e terminata si daca nu pun rasina scoate tds 75!
|
 |
|
Sa pun in media bascket-ul pe care il voi face eheim substrat pro si mech pro care sunt deja colonizate cu bacterii sau sa imi iau matrix nou?, oricum o sa cumpar niste medii biologice ca o sa folosesc canistra la apa dulce.....
Pana de craciun nu o sa imi permit un reactor de biopelete, ca tot o sa fac o comanda de nisip si bacterii, sa imi iau si o cutie de jbl bio nitrat ex sa o am preventiv?
|
 |
|
darthradu wrote:Daca iti calci pe inima si faci cum ti-a propus tatal tau o sa castigi "puncte de fidelitate" si mai departe o sa-l poti santaja emotional si financiar pe baza simplului motiv ca-i asculti si pui in practica ideile.
Tot el si-a schimbat ideea.....
|
 |
|
Imi ajung 9kg de nisip sau sa imi iau 13.6 kg?
Pana la urma m-am hotarat la un aquascape din doua bucati, in dreapta aranjamentul meu existent si in stanga o piatra mai mica insotita de mici pietre.....
|
 |
|
Am multa xenia, face-ti voi pretul!
edited by koala: Blue, pune mana si noteaza!
Faceti voi pretul!... sau, faceti-va pretul!
|
 |
|
78 lei/usor negociabil!
|
 |
|
Daca osmozorul dupa carbon scoate tds 75 si dupa rasina scoate tds 0 ar fi bine sa imcep ciclarea noulaui acvariu cu apa cu tds 0, adica pe langa tds nu pot avea si alte elemente in apa?, ca mi-e cam frica.....
|
 |
|
Ar merge un reactor de biopeletele la acvariul meu?, volum net am undeva la 100 litri sump plus bazin, nu m-as baga la un reactor la picatura...
Pentru carbon si antiphos ori fac un mediabascket din sticla ori imi fac un reactor de antiphos si carbonul il las intr-un saculet....
Filtrare biologica voi avea 10kg de nisip, 5 kg de piatra vie de calitate, cred ca pun si mediile biologice din canistra (eheim substrat pro, bio mech si mech pro) si mai imi iau niste denitrate.....
Maine pun acvariu pe pozitie, peste 2 saptamani vine domnu Mihai si imi astupa gaura de supraplin si dau alta mai sus (skimmerul meu lucreaza mai sus) apoi vine un mester sa imi faca legatura cu scurgerea.....
|
 |
|
Deoarece in cel mai scurt timp fac upgrade la marin am decis sa folosesc pentru creveti fostul meu marin, deci se dau urmatoarele:
Bazin 60/30/35 din sticla ultraclara de 6mm si stand din pal la dimensiuni
Eheim ecco pro 300- cred ca il voi tine la jumatate pe out......cu toate mediile pe care le include, o sa le spal bine.....sunt foarte multumit de el!
Lampa led pe care o voi modifica in urmatoarea configuratie: 3 led-uri cree de 5w de 6500k, un led albastru royal de 5w si o sa caut niste led-uri galbene.....
Apa de osmoza cu tds 0, careia o sa ii aditionez minerale......
Substrat o sa imi iau de la Seba.....
Creveti crystal black a-s....
Plante easy: moss, anubias nana, etc....
|
 |
|
Sau exista jbl haru...
|
 |
|
Daca e ok o inlocuiesc cu sifon....
Il pun pe full....
Am vorbit cu tata sa imi dea idee de aquascape si mi-a zis sa pun o piatra central si in rest sa se vada nisipul alb...
Imi zicea sa pun fosta mea piatra din acvariu care e acum uscata dar e prea mica (1000grame) asa ca o sa adaptez putin aquascape-ul pe care il am acum in bazin si doar el o sa constituie aquascape-ul.....si un strat de nisip alb!
E designer deci anticipeaza el ca o sa arate bine....
Avand minimal aquascape (o sa am cam 4 kg jumatate) o sa folosesc mult matrix si spartura de coral in sump, am un filtru pentru asa ceva de la reefer, cred ca incap 5 litri de material biologic....
Am renuntat la ideea de zeovit...
Ciclarea o sa o fac cu o parte din piatra si nisip, dupa ciclare pun ultima piatra apoi incet incet coralii...
Mi-a zis tata sa pun pe nisip pe niste pietre mici diversi corali colorati, ca dau bine....pe piatra m-am gandit sa predomine sps-ii (inca nu am decat 3 fraguri dar am in plan...
Acvariul mic nu il mai tin marin, o sa il fac de apa dulce....ca am la el eheim ecco pro 300 si e pacat sa nu il "pun in valoare"....
|
 |
|
Cele doua tevi
Maine le curat sa le fac luna...
|
 |
|