| Message |
|
|
|
ba se poate, dar ala nu e acvariu ci tank de pastrare ...
|
 |
|
|
|
si alta dovada ar fi faptul ca a existat o revista de profil, s-au editat 4-5 numere, dupa care a sucombat. si nu era edtiata de niste entuziasti ci de oameni de meserie,
|
 |
|
|
|
am folosit profipetul ca exemplu, si paralela la "actiunea de blamare" a inadvertentelor de pe site-ul ala. puteam foarte bine sa spun "vinzatorilor din piata"
|
 |
|
|
|
offffffff... de ce oare trebuie sa se intimple cataclisme, ca sa ajungi sa gindesti asa? ;)
|
 |
|
|
anubis4alex wrote:
(adevarul ca cine ar da 200 000 pana la 500 000 pe o amarata de planta? daca era ceva rar as mai fi zis) si stau saracele plante acolo de un an doi... cat despre pesti.... no comment... la fel de scumpi. Au discusi... vreo 3 bucatzi  cel mai mic care are cam 6 cm e 600 000 iar cei mai marisori 10-12 cm ajung intre 1 200 000 si 1 800 000. :o Cum ti se pare? Aceleasi preturi sunt si in Bucuresti?
a se citi ca un tipat de disperare.
PAI MAI FRATILOOOOOOOORRRR!!!!!!
DECIT SA DATI 200-500K PE O "BALARIE NASPA" MAI BINE DATI 200(dus intors la maxi taxi sau tren) SI VA PREZENTARISITI DUMINICA LA CIRCIUMA, SI VA ALEGETI SI CU PLIMBARE, SI CU ADMOSFERA PLACUTA , SI CU PLANTE
totul e sa spuneti cind veniti, sa apuce oamenii sa bage coasa ;) prin acvariu
acum chiar ca e o placere la terasa, nu ca iarna, cind ne calcam in picioare si cite 37 de insi intr-o incapere naspa, si ca sa parafrazez un forumist nemultumit care n-a avut curajul sa dea pe fatza,"in mirosuri de alcool ieftin si urina" ;)
|
 |
|
|
yo nu va inteleg ce va deranjaza????? e punctullor de vedere, de ce nu va duceti la profipet, sa le spuneti sa nu mai importe kiciuri  ????
lasati-i in "academismul" lor... a! daca ziceau ceva naspa de forumul nostru, neadevarat... era alta chestie .. dar asa..
lasati-i in plata domnului ...
|
 |
|
|
ceeace ai descris tu aici se apropie extrem de mult de ceeace numim "instalatie de schimbare a apei la picatura" ;)  si este in functiune la destul de multi acvaristi ( mai putin eu, din lipsa de pozitionare avantajoasa) functioneaza, da rezultate si e benefica pentru plante.
despre eliminarea bazinului de decantare, nu pot sa spun decit ca este bun din punct de vedere al protectiei filtrului, se colmateaza mai greu ..
|
 |
|
|
|
fierbind "substratul" se duce naibii toata bioderma si toate bacteriile ( ciclarea ;) ) obtinute cu "mare greutate si consum de timp"
melcii au si ei rolul lor relativ benefic, consumind mancarea ramasa "nemincata' de pesti, impiedicind stircarea ei si implicit a apei .
melcii de substrat, afineaza .... substratul ...
in consecinta procedura este total neindicata .... presupun ca ar spune ytron, care de mult , a specificat problemele astea ... insa putini au avut urechi sa asculte ;)
.....puncte de vedere ignorate de mine "la inceput" dar cu timpul puse in aplicatie unul cite unul , le-am constatat valabilitatea .
|
 |
|
|
Terra wrote: NU trebuie subestimat efectul schimbarilor de apa, multe probleme se rezolva de la sine cu schimbari dese de apa 
inca un convertit  la multi (inclusiv eu) le-a trebuit muuult pina si-au dat seama de chestia asta .
|
 |
|
|
daca zic ei, inseamna ca stiu ceva ... desi, din cite stiu eu, teava de cupru are o "acoperire" la interior, o eloxare, un strat de lac.. nu stiu prea bine. cred ca filtrul cu carbon este indicat, chiar si daca ai fi avut tevi de pexal. "gurile rele" spun ca pe la "voi" apa de la robinet ar fi "menajera" si nu "potabila" ca la noi 
|
 |
|
|
pai reactivati-l, stati p'acolo,si cu timpul vor aparea oameni, ca la circiuma ... la inceput poporul era foarte reticent , acum ... face bube daca din motive obiective scapa vre-o intilnire 
|
 |
|
|
mihai20005 wrote:Ma refeream la ce trebuie sa ii faca masculul femelei ca sa ramana "gravida",
lasa-i mai omule in pace ca se descurca ei ..  mancatul si "graviditatul" femelelor, sunt singurele lor preocupari ;)
a! in cel mai rau caz, sa te ti departe de ei c'or fi rusinosi  , iar daca nu rezolva singuri nimic  pune-le filme xxx, cum zicea un forumist mai demult ;)
sper ca sti de gluma .. parol, ca in cazul viviparilor,chiar ca nu trebuie sa-ti faci probleme din pdv-ul asta. in curind , insa o sa-ti faci probleme cu ce o sa faci cu multitudinea de puisori .
|
 |
|
|
|
sa astepti ca mama natura sa-si faca treaba in burta xifoaicei. tu doar sa faci rost de niste riccia sau ceratopteris, sa aibe "micutii" unde sa se ascunda de hrapareata de ma-sa .
|
 |
|
|
giostana wrote: am facut tratamente cu sare si albastru de metil,separat in acvariu de catantina, si in ala de 20 am pus bactopur ca sigur este boala si acolo. in ala mare am pus tratamentul ieri si manie schimb o parte din apa.
la ce bun ai pus "chimicale" cind la tine problema e de temperatura?????
scaderea temperaturii o poti face cu o sticla de 0.5l cu apa, congelata... si pusa in acvariu(asa cum este, cu sticla cu tot). e o solutie temporara, si nu prea indicata, deoarece avind volumul mic al acvariului, temperatura poate scadea brusc (inertie termica mica) ai totusi avantajul ca fiind in sticla de plastic, frigul se "emana" treptat, datorita conductivitatii termice scazute a plasticului.
|
 |
|
|
 mi-a mai venit inima la loc, am vazut o gramada pe forum, si-ti dau cuvintul meu ca nimic nu mi se pare imposibil.
sa inteleg ca imi dai dreptate cind spun ca discusii si incepatorii sunt 2 specii total incompatibile ? 
|
 |
|
|
un mic off topic pe care nu pot sa nu-l spun ....
DACA AU APARUT PROBLEME CU DISCUSI LA "COLTUL INCEPATORULUI" EU MA LAS DE ACVARISTICA!!!!!!!!!!!!!!!!!
ORI E O INCONSTIENTA CRASA, ORI MEGALOMANIA IN ROMANIA ESTE PE CELE MAI INALTE CULMI, ORI VINZATORII NU MAI AU NICI UN FEL DE SCRUPULE.
imi cer scuze daca se simte cineva jignit, dar sa pleci ca incepator direct cu discusi, mi se pare total impropriu.
SCUZE INCA O DATA.
|
 |
|
|
cele mai potrivite dimensiuni ar fi de 120X50X50 cm , este adevarat ca in cazul asta n-ar mai raspunde cerintei de "50 l "  dar ai zis ca vrei acvariu  acum depinde de tine ce vrei ... ACVARIU sau "acvariu"
|
 |
|
|
Allen_g30 wrote:are cineva de dat/vandut Microsorium, Java ferns, Barclaya Longifolia?
pai Microsorium si Java ferns, nu-i una si aceeas planta ????
in cazul asta  micro am de dat, dar jawa am de vindut ;)
daca insa din gresala ai bagat ferns in loc de moss, am si putintica d'aia. de barclaya insa, cred ca trebuie sa astepti greii plantelor sa se intoarca de prin concedii.
contacteaza-ma pe personale sa vedem cum dam unul de celalalt.
|
 |
|
|
|
fac si eu bube la gura daca nu mai spun o data, poate mai aud dintre incepatori ..
MAI FRATILORM CHIAR NU ESTE NINENI INTERESAT SA-SI CREEZE UN ACVARIU , CHIAR SI VEIOZA, FRUMOS CA ASTA?
|
 |
|
|
|
stai linistit, nu-ti inchide nimeni postul, esti un un incepator extrem de civilizat si de receptiv, fata de altii, si-mi pare rau ca tonul l-ai perceput ca ironic si nu ca un ton de relativa gluma .. de discutie amicala si nu ca intree 2 oameni incruntati. ai dreptate ca uneori mai citesc si pe ffw, si-mi mai scapa unele detalii , dar din nou te rog .. nu te supara, si "noi" suntem oameni, si mai gresim
|
 |
|
|