[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Arata bine bazinul. Parca se vede intr-o poza, unde e un ancistrus, oarece radacini, probabil de bucephalandre. Nu prea arata bine, par a se topi. Verifica, eventual daca e asa, scoate-le sa le cureti.
Mai gasesti la dedeman niste robineti de gradina mai ieftini, pe la 5 lei. Stiu ca se folosesc cu succes in acvaristica, de multi ani.
Nu il las? fara co2. Probabil a pierdut incet, de aceea s-a golit butelia. Sau atat a fost incarcata.
Poate e moca??????.
Da.
Multumesc frumos pentru invitatie,mi am notat in agenda .
Frumos tare, curat, ingrijit. Ce sa mai, as plati bilet de intrare.
Anul acesta a fost ceva de speriat pentru crevetii mei. In 2 zile s-a dus toata colonia, care era mutata intr-un bazin de vreo 25 litrii. Nu am umblat la filtre, nu am schimbat nimic, apa de schimb trece printr un filtru. Le am f?cut schimb de apa cand am vazut ca e nasoala, dar degeaba. Ca filtrare era un burete si un filtru de colt plin cu minisiporax. Posibile cauze ar fi zugravitul scarii si solutiile de gandaci.

Ca noutati, am completat liniile de ancistrusi cu ceva Red, albino voalat, albino. Mi-ma tras si niste tylomelania, sa fie.
La tylomelania, am posibilitatea sa le pun apa cange, ph 7,5, dar am oarece retineri, sa nu-i perpelesc si pe ei.
Da.
Si ceva preferate
Peripetii pe toata linia. S-a dezlipit un bazin lipit de mine cu un vecin, m-am trezit cu apa prin casa. Bineinteles ca era cel cu maternitatea de creveti si ancistrusi, abia se refacea colonia. L-am dus la un profesionist si l-a relipit, departe de ce facusem eu . Acum e doar cu pui de ancistrusi, maternitatea de creveti e mutata in alt bazin mai mic, momentan. In rest, ne luptam cu caldura, se cam topeau plantele in bazinul mare, asa ca am scos tot in afara de gazon si am replantat. Inca isi revin, dar nu toate.
In cub, am suplimentat cu vreo 3 filtre interne, pe perioada asta calda, acolo vad ca totul e ok. Pun si ceva poze, sa fie.
Poate ca se mai evapora apa in timp, dar greu sa se colmateze si sa nu mai ai apa in camera pompei. La apa dulce, debitul era parca de 5,6 ori volumul apei.
In sumpul bazinului de 650 sunt peste 30 litrii de material bio, basca bureti si altele, toate camerel sunt full, dar nu s-a ajuns la colmatare. La fel si in cel mic, e full sumpul si jumatate din camera pompei.
Ce a crescut subulata aia, nu mai mergea sa stea in fata. Referitor la stilul minimalist, stai linistit, atata timp cat te tii de schimburi de apa pana se stabilizeaza el bine, apoi dai reset din diverse motive independente .
Este ok pompa, putin cam mare. Daca vei folosi burete mai mult si oarece perlon, debitul va fi ok. Eu am la cubul de 90 litrii de 1000 si e ok, iar la cel de 650 litrii o pompa de 3500, ambele eheim. Doar ca as lua in considerare si o pompa de valuri, sa circule bine apa.
Ti-am lasat poza pe mess. Scrie pe recipient.
Cred ca mai modifici??. La biotopol plus, dozajul este de 8 ml la 128 litrii de apa, deci pentru 200 de litrii iti trebuiesc cam 12 ml de solutie.
Acvapetzone, incearca si aici, ii gasesti si pe fb.
Salut si bine ai venit. Frumoasa poveste, succes in continuare.
Nu.
Nu am nimic de reclamat .

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: