[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: djphazer
Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Un acvariu de volum mic, fara filtrare nemaipomenita, substrat, pietris, plante si alte lucruri nu inseamna ca nu se poate cicla. Mai mult de atat, tocmai experienta acvaristilor care inmultesc discusi ii ajuta in mentinerea stabilitatii acelor acvarii. Curatenia e sfanta, schimburile de apa la fel, si ciclarea primordiala indiferent de volumul/tipul bazinului si de speciile gazduite in el.
@kmol bine punctat ! Imi scapase acest amanunt, dar chiar si prin "canalizarea" umezelii spre exterior, tot nu cred ca se realizeaza eficient schimbul de gaze, dat fiind faptul ca vaporii de apa vor parasi bazinul, dar "aer proaspat" nu ar avea vointa sa patrunda de unul singur . O alta idee ar fi introducerea oarecum fortata a aerului prin niste coolere intr-un capat al acvariului, si evacuarea lui cu ajutorul unui tub/burlan prin celalalt capat. Astfel s-ar elimina si problema umezelii din incapere, si cea a schimbului de gaze.
Asta iti recomand si eu. Gaseste pe cineva experimentat si asista-l in lipirea acvariului. Nu uita ca orice meserie se fura, nu se invata . Putem sa adunam aici sute de posturi, toate cu informatii care mai de care mai precise si mai idrumatoare, daca nu vezi tu cu ochii tai nu vei stii indiferent cat te documentezi. Vorba colegului de mai sus, daca era unul de 20-30 de litri poate se merita riscul, insa la 180L chiar nu te sfatuiesc sa te apuci de unul singur daca n-ai mai facut asta. O seara buna.
Poxipolul este sudura plastica. Siliconul este sudura elastica. Plus ca nu stiu cat de inert chimic ramane poxipolul dupa uscare. Asta ca sa nu mai vorbim de estetica si de costuri.
Te sfatuiesc sa apelezi la cineva care a mai lipit acvarii ca nu e tocmai usor, mai ales sa incepi cu unul de 180 de litri
Bitaneee la mine
http://acvariu.ro/forum/posts/list/12935.page poti citi asta ca sa iti faci o idee, sau asta http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati daca vrei sa intri in detalii
Daca nu mai ai computerul/controllerul respectiv, te-ai gandit ce faci cu incalzirea din substrat ? Pune mana pe un controller de incalzire ca nu-i treaba asa.
Acum sunt o gramada de pareri in privinta clorului din apa. Fiecare are libertatea sa decida pentru acvariile lui. Eu personal intotdeauna am facut schimburile de apa cu apa de la robinet, dar in loc sa schimb 30% saptamanal, am schimbat 10-15% de 2-3 ori pe saptamana. Sa nu uitam ca si plantelor le prinde bine putin clor din cand in cand. In privinta unui bazin nou declorinarea oricum va avea loc pe durata ciclarii daca aceasta este respectata, iar pe viitor la schimburile de apa, avand in vedere ca este vorba de un bazin de reproducere (deci implicit cu un volum mic) ai putea sa lasi apa la declorinat ca nu ar fi un chin asa mare. Cauti un recipient cu gura mai larga (ex. galeata) si lasi apa cateva zile. Daca adaugi si un powerhead sa vanture apa putin, procesul se accelereaza putin. O seara buna.
L-ai putea folosi doar pe timp de noapte, si asta doar cateva ore. E suficient.
Capacul lipit cu silicon, gaurile pentru conducte/cabluri cu burdufuri de cauciuc si o trapa de hranire/vizitare prevazuta cu garnituri. Ce zici, cata evaporare ar mai fi ?
Acum incep si eu sa am emotii cu butelia. Nenea a zis ca a bagat in ea 1,5 kg (eu stiam ca e de 2...) si nu am cantarit-o eu personal inainte de umplere, iar reductorul meu are ceas doar pt presiunea de lucru (in locul unde ar fi trebuit sa fie manometrul pentru presiunea din butelie are un dop ce se poate scoate si monta manometru). Are cineva idee pe unde se gasesc manometre mai accesibile ca pret ? (eu am gasit in petshop de la ferplast setul cu ambele manometre care mi s-au parut foarte prost lucrate la minunatul pret de 127 ron).
Heavy_Fuels wrote: in definitiv o butelie de CO2 e o bomba si eu n-as tine-o in casa (ganditi-va ce se poate intampla in cazul unui incendiu).

Acum sunt si putin sarcastic, dar, o butelie de co2 in casa in timpul unui incendiu te-ar putea ajuta sa stingi incendiul
Tin minte acum 2 sau 3 ani ca am citit pe un forum de afara ca cineva ar fi tinut un oscar cu neoni. Eu am crezut ca glumeste pana a aratat un filmulet. Deci efectiv ma blocasem pe scaun. Nu-mi venea sa cred. Acuma si cu pestii astia, chiar daca sunt considerati fiinte inferioare fara de mamifere, pasari, reptile, sunt unii pesti care chiar au un caracter si o personalitate aparte, deci in concluzie pana nu incerci nu ai de unde sa afli. Daca e si plantat masiv acvariul respectiv sansele cresc indiferent cat de bagaciosi sunt bettanii . Cine stie, poate pe viitor o sa vedem convietuind pasnic betta cu creveti, oscari cu neoni, arowana cu ramirezi, discusi in iaz
In principiu ar trebui hraniti cat mai mult cu artemia, dar sa ai grija sa ai in permanenta artemia proastpat eclozata. La cateva zile de la eclozare, consuma sacul vitelin, si scade cu mult valoarea nutritiva. Succes.
@mkoo nu iti reomand sub nici o forma un acvariu marin pe post de primul acvariu. Eu deabia dupa 4 ani de acvaristica de apa dulce ma gandesc la un recif, dar totusi inca mi-e frica. Chiar as putea spune ca trebuie sa stapanesti acvaristica de apa dulce la sange ca sa te apuci de un marin (exista si cazuri de marine pe post de primul acvariu, dar rare si nu multe cu succes ).

Pana una alta iti urez bun venit printre noi, si spor la documentat .
Unii cauta limnophila ca disperatii si altii trebuie sa scape de ea
@icet te poti folosi de un server pentru upload-ul fotografiilor (ex. imageshack, photobucket etc.)
Da, intr-adevar m-a bulversat putin sump-ul si de-aia am spus TUR . Mii de scuze.
Decantarea si declorinarea sunt 2 lucruri total diferite. Decantare este atunci cand substantele mai grele decat apa se scufunda pe fundul recipientului. Teoretic filtrul acelui dozator retine doar impuritatile. Cu clorul e alta poveste
Salutare !

Sa stii ca iti stiu bazinul dinainte sa il prezinti aici . Am vazut niste poze acasa la alex (shakw0n), care ti-a facut suportii aia din plexi

Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Go to: