[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
narcis wrote:Aha, mai ai o colega si nu te lasa plici.. Nasol.

N-am vrut sa fiu eu primul care sa puna intrebsrea fireasca: ce poza ai vrut sa downloadezi de s-a revoltat pliciul?

Era poza cu 1 betta railor...
Pentru apa mai calcaroasa, da, mai pune ceva pietre calcaroase...intradevar ciclidele africane au nevoie de apa mai dura.

Ceva de genul: https://www.nevertebrate.ro/piatra-aquadeco-multi-holestone-0-8-1-5-kg-3522
https://www.nevertebrate.ro/piatra-sansibar-rock-l-2-0-3-0-kg-31275
Dar mai sunt si pe alte site uri sau magazine....

Nu mai retin exact ce tip de ciclide ai si mi lene sa dau paginile in spate ......daca sunt africane clar trebuie apa dura....si Ph mai mare...8 sau peste. Dar rezista si se acomodeaza si la Ph ul care il ai tu.
Daca sunt africane, vor manca si din plante....asa ca nu te bucura prea tare cu ele...daca nu le vei da hrana vegetala bogata (gen spirulina si altele) atunci vor hali plante....
Nu am avut ciclide africane, dar din ce am citit si am vazut la alti colegi acvaristi asa se intampla cu plantele. Poate ca anubias va scapa, dar restul mici sanse....sau poate ai noroc, nu se stie
o poza cu bettanu colegei....daca tot am venit pana la birou, mai am una dar nu o incarcat o plici.ro.

Rezista bine, i-a aparut o pata alba pe gura...nu e boala, cred ca s a decolorat acolo.....

image[/url]
Thereau wrote:Da merge !

Foarte frumos arata!

Tnx smilie

O sa incerc si o filmare mai de aproape insa nu am scula de zoom iar daca ma apropii de bazin vin toti pestii la mine si nu mai este aceasta miscare naturala in bazin

Merge videoul pe tik tok. Este ok, chiar fain bazinul...este mare si frumos

Baga acolo plante sa fie multe.....ia plante easy, gen echinodorus, anubias, egeria, buce etc.....
https://tropica.com/en/plants/search/?mode=search&sew=&dif=Easy&pgr=&ori=&use=
ocean wrote:Votez si eu pentru salbaticie

Si mie imi place, dar imediat nu mai au loc pestii......
Am priza programabila, lumina la el merge doar 5,5 ore pe zi de la 16.30 la 22.

Update fac lunar cu poze si filmare, in data de 15 a lunii..ultimul update a fost in 15 Oct, deci urmeaza in 15 Noi
dan.pavelescu wrote:Nu se uda, a venit cu manual de instructiuni, doar o data la 2 saptamani sa-i scot dopul pentru cateva minute.
Deci nu pot face nimic cu el.. are dop de pluta, poros.

Am vazut dopul si cum e...e ok.
Daca crezi ca dopul ala inchide ermetic, baga te si tu la o ecosfera cu asta......faza e ca tu doar la lumina naturala il poti face pt ca ai dopul sus si nu poti da lumina de sus.
Thereau wrote:
alinutz80 wrote:
Ca sa ii raspund si colegului Thereau, am si eu in borcanul meu si pamant de flori de balcon max 1cm dar mizeri din lac nu am......data viitoare poate am sa pun.
La mine apa e din acvariu si substratul nisip iar....eu nu am vrut sa il fac sa arate murdar si cu f multe alge, dar poate asa trebuia facut.....

Momentan al meu are 1 an si 1 luna jumatate, dar cred ca mai tine.....nu stiu cat o sa l mai tine eu, pt ca ma bate gandul sa fac unul similar intr-un borcan de 5L...sa fie mai mare si sa poata sustine mai multe plante si vietati....

Asa e la mine substratul: putin pamant pt flori de balcon (un strat de 1cm maxim), apoi putin substrat dennerle shrimp king (folosit) si deasupra nisip cuartos 0,8mm cam 2cm.

Nu stiu daca trebuie neaparat cu mizerie de din exterior insa as fi curios cum ar evolua si care ar fi diferenta. Sunt curios deasemenea daca poti sa gazduiesti mai multe vietuitoare acolo daca aduci niste ganganii din exterior.

E pacat sa il strici pe asta dupa 1 an de zile. Incearca sa il pui undeva cu lumina naturala, nu chiar in razele soareului si sa il lasi linistit. Eu nu cred ca o sa moara in urmatorii 10 ani. Oricum o sa merg in weekend la obor sa iau un borcan sa bag si eu la murat

Nu am loc pe langa geamuri sa il pun ca e full de plante de interior daca tu zici sa nu l desfiintez, il mai las inca 1 an.....sa vedem. Dar nu il mut la lumina naturala pt ca efectiv nu am loc unde......de aceea il las cu lampa led actuala.
Da, al tau nu stiu cat va tine Dane, cred ca trebuie udata acea planta...sau macar stropita. Daca cei care l-au vandut zic 1 an, asa va fi....probabil

Cat despre recipientul tau, poti face ceva in el cu ceva plante mici si ceva roci si lemne mici, dar daca nu are capac inchis ermetic nu mai este ecosfera. Cati litri are al tau?

____

Ca sa ii raspund si colegului Thereau, am si eu in borcanul meu si pamant de flori de balcon max 1cm dar mizeri din lac nu am......data viitoare poate am sa pun.
La mine apa e din acvariu si substratul nisip iar....eu nu am vrut sa il fac sa arate murdar si cu f multe alge, dar poate asa trebuia facut.....

Momentan al meu are 1 an si 1 luna jumatate, dar cred ca mai tine.....nu stiu cat o sa l mai tine eu, pt ca ma bate gandul sa fac unul similar intr-un borcan de 5L...sa fie mai mare si sa poata sustine mai multe plante si vietati....

Asa e la mine substratul: putin pamant pt flori de balcon (un strat de 1cm maxim), apoi putin substrat dennerle shrimp king (folosit) si deasupra nisip cuartos 0,8mm cam 2cm.
DA, arata chiar bine.

Eu zic ca aspectul verzui este din cauza ca ai bagat apa din lac...si alte prostii de pacolo....alge verzi etc. Dar, tu asta ai vrut....asa ca, e ok

Mai vezi tu mai incolo cum va decurge treaba.
Mersi da! Mai trebuie cosmetizat mossul si plantele putin, dar nu este timp....timpul e o problema mare.

Plus ca la birou merg mai rar.....dar, e ok.
Thereau wrote:
alinutz80 wrote:Mersi!!!
Nu mai am loc de alte bazine, deja am 6 acasa....si asa e riscul sa ma dea afara nevasta

Cat despre pui,mici sanse...deci nu va bazati pe mine

acum am citit mai atent, tu ii ti in minunatia aia de bazin cu scalarii ? Cred ca sunt conditii bune pentru reproducere acolo, au ascunzatori suficiente

Da, acolo ii tin...sigur. I-am mutat recent de cateva zile. Asta e bazinul unde ii tin - se vad in video:

Azi a fost a 4 a mutare in cei 8 ani de existenta a acestui acvariu, in aceeasi cladire, dar la etaje diferite....
Inca coafura rezista, dupa cum se vede.

image
image
Mersi!!!
Nu mai am loc de alte bazine, deja am 6 acasa....si asa e riscul sa ma dea afara nevasta

Cat despre pui,mici sanse...deci nu va bazati pe mine
Thereau wrote:
alinutz80 wrote:Da, interesant, este asemanator bmcu acvariul meu biosfera, gasesti pe fpeum topicul meu...bi e eu l am facut cu apa di acvariu si tot din acvariile mele etc.

Am vazut proiectul, am si comentat ceva acolo(aprecieri)

Aici este putin diferit pentru ca eu am pus doar namol si apa din lac si ma astept sa obtin hrana vie pentru pesti :-D :-D :-D :-D

O sa fie hrana pt pesti cu siguranta....se vor fave acolo tot felu de vietati..numa te vad io cum le scoti din sticla :)
Da, interesant, este asemanator cu acvariul meu biosfera, gasesti pe forum topicul meu...bine eu l am facut cu apa din acvariu si tot din acvariile mele etc.
Thereau wrote:Cel mai frumos sentiment atunci cand pestii tai incearca sa se reproduca. Chiar daca nu le iese datorita diversilor factori cred ca asta este un semn ca le place mediul

Clarrrr, exact asa este cum ai mentionat! Este clar ca le place mediul.
Eu inca mai sper sa le iasa...cu toate ca la cati pesti am acolo sansele sunt mici.....
Da, e bine, putin jungla...dar e ok.
Vezi ce mai poti rari acolo la plante...oricum mergi bi e inainte...
ilbiscione wrote:Multumesc, am invatat multe, am ajuns la 5 acvarii de atunci.

Superrr, sa ni le prezinti si pe celelalte acvarii
Dupa ce am mutat sapt trecuta in acvariul de 450l cei 11 bucati blue acara, ieri dimineata am avut o mare fericire , Electric blue acara au depus in acvariul comunitar de 450l.

Icrele nu au rezistat in acvariul comunitar, ieri dupa ce am ajuns de la lucru nu mai erau acolo....ori le-a halit perechea ori ceilalti pesti care ii am.... oricum perechea e tanara si sper sa mai depuna, acum din ce vad stau tot in acelasi loc...poate mai vedem ce icrutze

Video calitativ aici:
[youtube]https://youtube.com/shorts/iYCPkTrms9k?si=CDuvlxBz4xYcCU1E[/youtube]

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: