Aseara, am zis sa fac o filmare asa......cu acvariul putin mai luminat, am scos multe plante de la suprafata.
Asa ca asta a iesit. Electric Blue Acara tare faini sunt...se fac faini de tot...
Asa ca, azi am luat de la Nevertebrate.ro, de Black Friday, vreo 6 echinodorusi, 3 varietati...azi ii plantez si le pun la radacina ceva capsule masterline root caps....vedem ce iese si daca rezista (nu am lumina profi).
Apoi as putea trimite, da. Ne intelegem. Cel mai bine sa ii ridice cineva din Cluj, dar vedem cum facem.
Chiar am ceva pui acum de dat.
Discutam in privat.
Nu e nimic stai linistit. Se poate invata despre melci....ai netul la dispozitie.
Daca vrei sa tii ceva melci frumosi tare iti recomand cu drag tylomelania...am eu o postare cu ei...vezi acolo poze.
Am mai prins la poza 1 asolene spixi. Astia asolene spixi is fff rari de gasi la noi...dar nu e imposibil, si eu fff greu am gasit.
Nu am vesti tocmai bune referitor la melcii Asolene Spixi, se pare ca i-am pierdut toti maturii (vreo 9-10) cati ii aveam in acvariul cu blue dream....si aveam si oua de la ei, la greu....dar, au disparut..nu stiu unde.
Si, se pare ca totul este cauza au fost scarbele de planarii....asa in urma cu cateva saptamani tot ramaneau in acvariu cochilii goale de melci asolene spixi....si nu stiam de ce, dar cred ca mi-am dat seama ca sunt planariile...cu toate ca e ciudat putin pentru ca se zice ca asolene spixi mananca hydra acum nu stiu daca mananca si planaria..... mai studiez.
Ieri am terminat tratamentul cu No Planaria, si azi am facut 1 schimb de apa si maine mai fac unu....sper sa scap de tot de planarii, daca nu, o sa mai fac un tratament.
Acum, totusi am avut azi o fericire si surprindere....pentru ca nu stiu cum m-am trezit cu 3 pui de melci asolene spixi in acvariul celalalt (land of the trees) unde tin tylomelania orange, red cherry si cory pygmaeus.
Se pare, ca vreodata la vreun schimb de apa, am dus ceva oute de melci asolene in acel acvariu si se pare ca le place acolo, cu toate ca acolo folosesc minerale dennerle sulawesi salt gh+/Kh+ si temperatura este 27,5 - 28 gr.
Acum, fericit fiind am facut si 3 poze cu cei 3 melci....care sunt inca pui, 1 e mai marisor si ceilalti mai mici, dar cresc...
Aici nu am mai postat demult, deoarece nu prea am avut ce.
Totusi, acum vin cu vesti mai proaste, am avut planarii in acest acvariu...care mi-au afectat atat crevetii cat si melcii....creveti blue dream mai am, nu f multi dar am....melci iar am tylomelania, dar din pacate am pierdut asolene spixi.
Eu cred ca din cauza planariilor am pierdut melcii asolene spixi......si clar nu prea mai am pui multi de creveti blue dream
Am facut tratament cu No Planaria (care era cumparat din 2020 dar nefolosita pana acum), si ieri seara a fost ultima zi de tratament, iar azi am schimbat 50% din apa.
Nu mai vad scarboseniile de planarii in acvariu...sunt inca cateva pe geamul din fata dar moarte (adica sunt asa stranse cumva si nu se misca)....sper sa fi scapat de ele ca au fost multe de tot.....si clar au afectat melcii si crevetii.
Thereau wrote:Apoi o sa iau sfatul vostru de bun si o sa ii hranesc cu mancare expirata. La cate kkturi am bagat in acvariu nu imi mai fac griji de cateva luni trecute peste termenul de valabilitate.
Exact cum ai zis, poti sa ii hranesti linistit. Foloseste-o repede sa nu treaca mai mult timp.
Si eu mai dau hrana expirata de cateva luni la pesti si creveti......e ok zic eu.
Si eu am acum o punga de hikari micro wafers care a expirat in 2023.05 si dau la pesti....e ok.
Intradevar incerc si eu sa nu dau mancare expirata, dar cateodata se intampla.....am full in dulap (stoc pt o perioada indelungata)
Dupa cum se observa in poza de mai sus, algele BBA au mai scazut....adica fata de cum erau acum 1 luna si ceva e mult mai bine, tot mai sunt dar sunt pe drumul bun se pare.
Ce am facut?
Am schimbat neoanele vechi dennerle cu neoane jbl solar natur (aveau 1 an jumate cele vechi), am mutat acvariul, am spalat filtrul...schimburi de apa saptamanale....si cam atat.
Oricum, trebuie sa ma mai ocup...dar vad ca incet e ok.
Intradevar am pus si carbon lichid de la Masterline mai mult (cand am fost la birou doar...adica undeva 2 zile pe sapt) si am dozat fertilizarea masterline all in one saptamanal vreo 30-34ml (nu sunt acolo sa pun zilnic)