Am incercat toate versiunile.
Posibile si imposibile.
Pur si simplu trebuie sa existe un peste mai smecher in acvariu. Iar eu nu sunt dispus sa fac acest sacrificiu.
ocean wrote:Daca prin peste mai mare te gandesti tot la premnas nu e prea bine : mai mare inseamna femela asta duce sigur la omor , am mai spus ca e greu sa-i faci sa formezi perechi, ca si partener trebuie sa iei unul mai mic ca sa fii sigur ca e inca mascul sau oprit la faza de adolescent si urmeaza partea grea sa-l accepte.
Nop. Sub nici o forma alt premnas. Ma gandeam la alta specie.
Masculul este intradevar mai mic. Problema este ca nu vrea sa il accepte ! Sincer insa este un peste prea frumos ca sa o las pe nebuna sa il omoare.
Mda. Acum am ajuns acasa... si vad ca este inca alive. A mai luat putin omor si pestoaica vad ca se duce la el si intr-un fel il indeamna sa se miste din colt ! Adica efectiv il imping cu botul incet incet... dar el este prea speriat sa faca asta.
Ma gandesc sa nu mai aprin maine lumina ! Poate poate isi mai revine putin. Nu prea stiu ce sa fac... as putea sa il prind si sa il pun in acvariul mic. Este un peste foarte fain ar fi pacat sa moara.
Stiu ca nu este treaba serioasa. Dar pentru orice eventualitate daca ies lucrurile rau am acvariul mic. Pot sa mut pe ceilalti acolo. Am luat in calcul acest aspect inca de la inceput.
Din motive care sincer ma depasesc nu mai am dreptul sa editez postul anterior ! Se poate remedia ?
Am reusit sa achizitionez saptamana trecuta vineri 2 x Premnas Biaculeatus si o anemoma bubble de la reefcenter din Bihor. Toate bune si frumoase pesti superbi ! Chiar nu am cuvinte. Au sosit impachetati cum trebuie. Aclimatizez pesticii pun frumos pe rand in acvariu.
In momentul de fata am in acvariu urmatorii pestici:
2 x Premnas Biaculeatus
2 x Ocellaris Clownfish
1 x Acreichthys Tomentosus
Primele 10 minute au fost asa:
Dupa a inceput scandalul. Deja sambata duminica am cam stat de ei si daca am plecat de acasa am lasat luminile la acvariu stinse.
Astazi insa am plecat la munca la 9. I-am lasat cu luminile aprinse. Vedem ce gasesc cand ajung. Premnasul fugarit are deja coada si o aripioara facuta franjuri. Dar deja nu am ce sa ii fac…….
dan.pavelescu wrote:Parerea mea - aer conditionat. In primul rand iti asiguri un confort pentru tine, iar ca bonus - scapi de problema temperaturii din acvariu.
Am o problema cu AC ! Imi da dureri de cap ! Nu il pot suporta.