| Message |
|
|
|
Depinde de cat e acvariul, de exemplu la unu de 60l, schimbi zilnic cate10-15l. Cumpara Easy Start, sunt bacterii vii si ajuta la ciclare si la formarea coloniilor de bacterii Iin filtru. Incearca sa lasi apa la decantat 24h inainte sa o bagi in acvariu, daca ai si un incalzitor sa o duci la macar 20 de grade, ar fi perfect. Ai sanse sa iti supravietuiasca toti pesti. Odata pe saptamana schimbi o treime din apa. Ciclarea poate dura 2 saptamani sau 2 luni, nu e stiinta exacta.
|
 |
|
|
|
Gasesti in piata ventuze de silicon si sunt foarte bune. Eu am luat si inele de plastic pt a prinde incalzitorul si furtunul de la filtrul facut de mine. Vezi si tu la coralis daca vrei profesionale, nu stiu daca si-au terminat site-ul. Ii gasesti in drumul taberei.
|
 |
|
|
|
Dati-mi si mie un sfat va rog. Intr-un filtru extern home made cu siporax si roca vulcanica, sa bag si vata JBL pt filtrare? Sau sa bag cat mai mult siporax si sa renunt la vata?
|
 |
|
|
|
30 de secunde, cat am scuturat filtru in galeata. Problema e ca eu nu am observat ca e cam infundat, si dupa ce l-am pus la loc era putin curatat si a aruncat un val de jeg de s-a inegrit acvariu.
|
 |
|
|
|
Culmea talentului: ciclez un acvariu nou si din greseala deciclez acvariu vechi. Am scos niste bacterii din filtru si cand am pus filtru la loc a avut o izbugnire de moment si mi-a tulburat toata apa.
|
 |
|
|
|
Eu am fost la o florarie si am luat cu 1 lei niste folie de impachetat sti oglinda, e foarte buna, iti poti face freza in ea.
|
 |
|
|
|
Am realizat si eu prea tarziu. Scuze pt greseala facuta.
|
 |
|
|
|
Cauta pe forum discutii despre sump. Acolo gasesti tot ce e nevoie la filtrare biologica. Sunt 3 ingrediente de baza la filtrarea biologica:
1. Burete sau vata (gasesti in pet shop).
2. Bile ceramica si de plastc, sau siporax (tot in pet shop gasesti).
3. Roca vulcanica.
Eu asta folosesc, majoritatea prefera sump, este mult mai bun pt filtrare.
|
 |
|
|
|
Daca te uiti la ax o sa observi ca e magnet, daca nu tragi nu iese, nu e arc.
|
 |
|
|
|
Ma gandeam la bilele din filtru, sunt plinde de bacterii. O sa ma chinui putin sa aduc apa la temperatura optima, am un tetratec de 100w. Momentan inca e limpede apa, sa vedem maine, sper sa prind si eu pe la donatii niste pietre sa aranjez si eu acvariu. Vreau sa creez niste munti cu putin moss asa pe ei. Am luat din bani de medicamente sa fac filtru.
|
 |
|
|
|
Prefer sa mai iau un recipient cand am bani si sa mai pun niste medii filtrante. Sufar si la capitolul spatiu, asta pana dau vechiul acvariu. Apropo... Merge sa curat niste bacterii din filtru de la acvariu vechi in cel nou? Nu am gasit Easy Start, si bugetul meu e 0 pana pe 16.
|
 |
|
|
|
Un acvariu pt sump ma costa 20-30 de lei. Siliconul pt lipit sticla separatoare 15 lei. Seporax, vata si roca ma costa 55 lei. Pompa nu imi trebuie ca am doua de 2200l pe ora. Adevarul e ca nu mi-am dat seama ca pot face sump mai ieftin decat filtru, si ca pot sa folosesc ambele pompe pt a reduce riscul de inundatii. Sticla nici nu o mai pun.
|
 |
|
|
|
Corect. Si cum a picat curentul am inundat vecini. Samp am vrut sa fac
Initial, ma costa mai putin si era gata de mult. Dar nu imi permit sa inund vecini.
|
 |
|
|
|
Cand am bani mai bag inca un recipient pt filtrare. Pana atunci folosesc ce am.
|
 |
|
|
|
Intrebare: Credeti ca dace fata filtrul facut de mine la un acvariu 120/50/50?
|
 |
|
|
|
Cand ai curatat filtrul, vezi sa nu fi cazut rotorul, sau axul de la rotor. Am patit eu de cateva ori asa.
|
 |
|
|
|
Si cam asa arata filtrul extern home made. Burete jbl, siporax si roca vulcanica. Nu mi-au ajuns bani pt inca un recipient, sa pun siporax-ul si roca separat. Poma apa Aqua Zonic Emperor 22000, debit 2200l pe ora.
|
 |
|
|
|
Daca vrei co2, vezi ca sunt filmulete pe youtube cum sa faci acasa.
|
 |
|
|
|
Imi pare rau ca ti-au murit pesti. Si eu am avut ceva fatalitati la inceput. 2 scalari, 1 xilo, 1 xipho, 6 gupy, 1 hoplo si 1 labeo. Asa se intampla cand suntem incepatori, ne grabim si abia cand ne depaseste situatia cautam ajutor.
|
 |
|
|
|
Chiar nu ma gandisem sa il fac din doua piese, eu ma gandeam sa il fac din o piesa compartimentata. Chiar util link-ul. Multumesc mult.
|
 |
|
|