| Message |
|
|
|
Multumesc de aprecieri baieti.
@ dan in decembrie o sa scot, te anunt în privat.
@alin sunt doar rcs, am renuntat la caridine. Populatia de creveti e ok, am un puntius titeia care nu l am mai vazut de ani buni sa vina la mancare. Ramirezii gusta mereu, dar cu toate astea am o colonie mare si stabila. Mai am un bazin cu rcs, acolo am pierdut tot, dar am repopulat. Am scos cam 10 femele mature si cativa masculi pentru repopulare, deja am 2 randuri de pui.
|
 |
|
|
|
Superbe bazine, felicitari!
|
 |
|
|
|
Deja pot spune ca mi-am format o parere despre clorocid. Ma declar multumit, am facut schimburi destule de apa cu el, in bazinul cu pui de ancistrsi si creveti fac zilnic schimb de apa.
Referitor la mancare, sunt f multumit de troco prim. Fulgii plutesc, greu cu ei sa ii duci in masa apei, iar culorile sunt cam ciudate. Ca atare, nu recomand. Mancarea de pui, troco prim 0, nu dau navala puii dar nici nu ramane nemancata.
Super producatorul Promedivet, gasesti la ei verde de malachit, verde de malachit forte la litru si altele la preturi foarte bune.
|
 |
|
|
|
Si ultimele.
|
 |
|
|
|
Din bazinul mare.
|
 |
|
|
|
Salut. Sa mai povestim putin. Bazinul cu bucephalandre si creveti, a ramas in 2 neoane cam de 1 luna. Am luat cele necesare schimbarii (droser, mufe, cablu) dar lenea...
Bazinul de 160, a primit 2 leduri de 50w, cu radiator si ventilatoare pentru racire. Acum am lampa de 3x39w tuburi giesseman +2x50w lumina led.
In alt bazin, am separat un trio format din 3 ancistrusi voalati, 2 m si 1 f, toti 3 fiind la prima depunere am zis sa vad care a ajuns la maturitate.
Cubul a devenit cam aglomerat, ma bate un gand sa mut nanacarele in bazinul mare si sa renunt la tetrazone.
Am facut si ceva poze , sa fie.
|
 |
|
|
|
Salut. Eu folosesc de la chinezi, buretii acestia. La schimbul de apa il spal. Sunt multumit de ei, au cam 1 an.
|
 |
|
|
|
Ceva nu e ok la tine in bazin. Verifica daca ai o buna circulatie a apei, nivelul de co2, calitatea luminii sau intensitatea/perioada de iluminare.
|
 |
|
|
|
Vezi sa nu fie staghorn, dupa descriere. De pe telefon nu prea mai diclesc bine.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit!
|
 |
|
|
|
Super. Eu le-am luat ceva de la dennerle, snail stixx si nu se apropie de ele. Daca tot le am, le dau la ramshorn, aia rup.
|
 |
|
|
|
Daca trage aer, mai strange furtunele. Probabil unul din ele sta in tensiune sau nu e strans bine.
|
 |
|
|
|
Am facut azi in graba schimburile la toate bazinele dar cu biotopol. Probabil la schimbul urmator o sa il folosesc. Referitor la promedivet, sunt f multumit de mancarea lor. Troco prim 0 este pentru puiet, troco 1,2,3 sunt deja granule maricele. Au si fulgi iar preturile sunt f ok.
|
 |
|
|
|
Am luat clorocid, a ajuns saptamana aceasta. Mai am putin biotopol, apoi trec la el. O sa il testez maine la schimburile de apa.
|
 |
|
|
|
Pe viitor, schimburi de apa mai mari, mai dese si o filtrare corespunzatoare te vor ajuta sa nu mai treci prin asa ceva.
|
 |
|
|
|
Stai linistit ca nu de la easycarbo s-a deciclat acvariul. Se poate doza pana la 4 ori cantitatea recomandata fara reactii adverse.
|
 |
|
|
|
Sanatate multa!
|
 |
|
|
|
Pestii tai au gris, probabil si un funngus sau columnaris. Cauta sa tratezi exact cum scrie în prospect. Ceva vitamine sa mai elimine din stres si temperatura apei mai mare. Daca scapa, vedem dupa ce mai e de facut. Calitatea proasta a apei a dus la imbolnavire.
|
 |
|
|
|
Ceramica este de 2 feluri, poroasa sau nu. Cea poroasa pentru filtrare biologica, gen sera siporax care de fapt este o sticla sinterizata, iar cealalta este mata, lucioasa, fara pori pentru filtrare mecanica. Sper ca ai varianta poroasa.
|
 |
|
|
|
Colegul e putin cam dur, dar cam acela este adevarul. Ai mult prea multi pesti in bazin, speciile sunt alese gresit lipsesc, scalarii, carasii si vreo 2,3 oscari. Filtrul e ok la 800l/h, stai lini?tit. Dar fa ceva cu pestii aia, sunt mult prea multi, incomoatibili. Daca tot ai dat de acest forum, e un pas inainte. Citeste cat mai mult din articolele forumului ca sa vorbim aceeasi limba. Multi au inceput ca tine, poate mai rau sau mai bine, dar acum au bazine foarte frumoase si ingrijite corespunzator.
|
 |
|
|