| Message |
|
|
|
variator de tensiune... neeeeeee nici sa nu te gindesti.
varierea debitului la pompele de apa , se poate realiza in 2 feluri:
prin "acordarea" clapetei de admisie( discul rosu de sub banda galbena, la aquael) sau prin admisia de aer in calota "elicei". e "sistemul" ala cu furtunelul care se infige in stutzul calotei transparente...
sau cu deflectorul de jet cum spuneam mai sus..
|
 |
|
|
ADXX wrote: de ce bani dispui?
;) corect se spune, citi bani esti dispus "sa arunci pe geam" ;)
(a nu se lua "mot a mot" expresia.. este pusa in gluma ;) )
te-a prins microbu' neicaaaaaaaa, e clar 
|
 |
|
|
|
are taica de samintza...
altceva?
|
 |
|
|
|
indiferent de ce filtru ai, incearca sa pui la iesire un "deflector de jet", sa bata in sus, spre suprafata apei, e cea mai simpla rezolvare posibila.
|
 |
|
|
|
de ce v-o place sa cititi "printre rinduri"???
eu am scris....
....care sa completeze lipsa de spectru rosu de la neoane. sa mearga in paralel cu neoanele...
ia vedeti mai sus (pagina anterioara).... nici prin gind nu mi-a trecut eliminarea totala a neoanelor, sau iluminarea doar cu spectru rosu, ci doar imbinarea intr-un mod fericit a "lux-ilor" neoanelor cu "kelvinii" ledurilor.
zisei bine acum ;) ??[/b]
|
 |
|
|
|
de curiozitate, de ce plante ai nevoie?
|
 |
|
|
prezenta perdelei de aer in acvariu e discutabila...
daca iti place cum arata, gusturile nu se discuta.
daca o consideri necesara:
da, daca ai pesti carora le place sa inoate in curentul de apa format;
nu, daca ai pesti carora NU le place agitatia.
alegerea iti apartine 
|
 |
|
|
mai oameni buni, nu inteleg de ce va panicati din orice...
aia 150W de la iluminat nu merg 24 de ore
aia 300W de la incalzitor de asemenea
ehaimu' 20W/h =>480W /zi.. apa de ploaie...
ia gindeste-te la toata aparatura electrica din casa, care sta in stand by, si care consuma si ea ceva, ceva .. nu te mai sperie factura ;)
si altfel zis, cind iti iei mertzan, te mai basici ca a crescut pretul benzinei cu 0.02 RON  ;)
|
 |
|
|
|
spectrul rosu e pentru "balarii", desi preferabil ar fi galben-portocaliu.
e vorba de aia 3200K ;) temperatura "benefica" dezvoltarii.
|
 |
|
|
|
daca il faci de 1.25 m si il lasi cit mai la fund, cind vor creste plantele, nu o sa se mai vada... asa ca, incearca linistit, si ignora faptul ca vei vedea un serpalau gri in acvariu timp de 2-3 saptamani...
|
 |
|
|
|
atita timp cit nu ies bule de bioxid, pe "iesire" randamentul e maxim. eu am ceva de genul ala si merge de bubuie.
tubul .. il gasesti pe la electrocasnice - sanitare , este tub de refulare de la masinile de spalat(aprox 8RON) . in poza nu stiu daca e d'ala, dar eu d'ala folosesc. intr-o vreme ma batea gindul sa incerc cu racord flexibil de la "chivete" ;) avind diametrulsi striatiile ceva mai mari, dar nu mi s-a parut estetic, era mai greu de mascat.
|
 |
|
|
mihai20005 wrote: Din acvariul meu nu prea sar stropi de apa ca sa se formeze pe el picaturi si sa putrezeasca asa ca eu cred ca as putea incerca. Astept raspunsuri si indicatii de la voi.
nici sa nu te gindesti. rezistenta lui mecanica este extrem de redusa, chiar daca nu sar stropi, trage umezeala, este greu si se poate sparge oricind.
|
 |
|
|
hai ca esti haios....
pai nu-ti spusera oamenii
...pentru guppy si xifo parerea mea e ca nu are sens. ....
.... ... dupa parerea mea, este doar o moda si un moft....
...daca avaei niste scalari, sau alti pesti care necesita o farama de lumina ca sa nu pape pui noaptea ...
chiar trebuie sa scrie
..nu breeee, nu-ti pune, ca fac entorsa la branhii...;)
sau sa stea cineva linga tine sa-ti dea peste maina cind te apuci sa mesteresti instalatia?
vad ca te-a prins microbul mesterelii si bricolajului pe linga acvariu, este de inteles si de laudat
daca tot vrei sa faci ceva, si ai bani de aruncat, iti da neica o idee.
incearca sa faci o "sursa de iluminare", cu leduri de mare putere, preferabil rosii, care sa completeze lipsa de spectru rosu de la neoane. sa mearga in paralel cu neoanele...
eh ? cum suna? 
|
 |
|
|
mai mult decit probabil, te inseli ;) are mai mult
si hai sa facem o mica adunare;)
vol = 800l ~ (avind in vedere ca nu-l umple pna in gura) 750 kg (1 l apa = 1 kg)
sticla din care este construit, depaseste usor 100 kg
capacul care zice ca e din stejar masiv, sa-i dam 50 kg
suportul, care e si el din stejar masiv, si care presupun ca are si ceva nervurare din fier pe dedesubt.... sa-i dam si lui 100 kg, desi cred ca-i depaseste usor...
mai pune si nisipul din substrat, si o sa vezi ce usor depaseste... 
|
 |
|
|
koala wrote:... dupa parerea mea, este doar o moda si un moft
.. si in plus, pestii de apa dulce, au si ei nevoie noaptea de odihna....iar munlaitu' cred ca i-ar cam deranja.
|
 |
|
|
|
propunerea si sfatul meu ...
alea 2 zile, lasa-le sa se faca macar o saptamana, sau chiar 2 ...
cum era si in reclama aia de la tv...
patients is everything.... mai ales in acvaristica
|
 |
|
|
chiama-l pe dalles sa o arunce ;)
pai incearca faza cu inalbitorul, cum zicea... sau mai sti? un "tratament" cu spirt, sau ceva alcool (la piatra nu la esofag ;)  )
@ koala - ce-o-ti avea cu organu'....  las- ca vedeti voi duminica... sa te puna babau sa vi cu masina... 
|
 |
|
|
|
misto poza, insa prezinta o molly balon, "poate" gravida.....
|
 |
|
|
pacat ca n-o sa mai intre, dar fac bube la gura daca nu spun...
faca-se voia taaaaaaaaaaa.....
una e sa vorbesti si sa scrii cu regionalisme, si alta e sa gindesti, sa vorbesti si sa scrii cu kouru' (din atolul mururoa ;) ) sa suparat precum cow-boy-ul pe sat...
dar parca-l vad ca o sa stea pindac pe post de guest
later edit
nu stiu daca am mancat ceva cind eram mic, nici nu apucai sa dau submit, si aparu un nou user, care uimitor, posteaza de pe acelas ip cu amicu' de mai sus  a naibii coincidenta?
|
 |
|
|
va contrazic, in privinta acvariului lui dales.
ala nu se incadreaza in limitele dimensionale, si ar putea fi numit , prin comparatie, gigantic ;)
pacat ca nu mai este pe galeria veche "veioza lui koala"
pe linga ca avea un anubias criminal, crescut pe un mopan de miliarde, mai avea si citiva neoni, de amoru' artei.
as vrea sa pot avea puterea de convingere sa va "intarit" sa incercati realizarea unor "bonsaiuri" de genul celor prezentate in poze, v-as putea chiar oferi citeva din plantele de acolo, numa' sa va vad "buchisind" la borcanele ;) 
|
 |
|
|