[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: judex
Forum Index » Profile for judex » Messages posted by judex
cum il cheama?
mai este valabil?

reactor de co2 - aquatic nature tornado fara probleme - doar putina mizerie - 90RON - vechime 6 luni
daca nu ai rezolvat ,gasesti aici raspunsul corect :
CO2 Micro-Perler Special
http://www.dennerle.eu/global/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=150&Itemid=224&lang=en
numai bine
What's up ReBella ?
M-a intrebat Val ceva ,trebuia sa-i raspund ,ca asa e politicos si mai sunt si eu pe "acilishea"
Corect

Merci
Alber
merci
apreciez promptitudinea
Nici una nici alta
„Cât mai valoreaza o opinie": „În acest supermarket al opiniilor cu etichete violent colorate care a devenit Internetul - prin multiplele sale retele de socializare, exprimare personala si dialog virtual (semnificativ concept!) -, opinia a suferit mutatii majore, fiind confundata cu injuria, cu ofensa, cu atacul la persoana".

Dilema veche-Tema dosarului este „Parerea mea!"

Pareri nu inseamna nervi Val
Nu prea ai simtul umorului !?
"Parerea mea"

Am "reparat" diacriticile
Alber
Ma intereseaza de la cei cu mai multa experienta in domeniu ,un sistem (de cabluri ,scripeti ,nu stiu ,ceva de genul asta) de care sa ma folosesc pt a ridica capacul de pe acvariu la o inaltime de 20 -25 cm deasupra acvariului ,in asa fel incit sa am acces pt diverse interventii dar totodata sa pastrez acvariul luminat pe durata interventiei
Datul jos ,pus la loc ,nu este o solutie rapida si rareste interventiile in acvariu ,cel putin la mine
A mai facut cineva asa ?
E viabila ?
Idee alternativa ?
Merci
nu te deranjeaza lumina aia ?
fa ceva ,mascheaza tuburile de neon

ciao
stiu ca e mai veche teoria asta , dar nu tot ce e mai vechi e si prost . O folosim cind lucrurile scapa de sub control si avem nevoie de repere .(punct)
Aceasta teorie e un reper .(punct)

Ciao
CARACTERISTICI FILTRE APA CU POLIFOSFATI Sunt filtre de apa cu polifosfati pentru uz tehnic; NU SE FOLOSESC LA APA POTABILA; Temperatura maxima de lucru: 80°C. Debit maxim filtru apa cu polifosfati: 1500 l/h. ....etc, etc
bobiciupe
aceste valori ,sunt 2 tipuri de recomandari a parametriilor apei ,in functie de lumina si nr de plante din acvarii de apa dulce - vezi si tu unde te incadrezi
tavi13 are dreptate pt ca se prezinta si schimburile de apa si fertilizarile ,dar eu am raspuns lui bobiciupe mai la obiect
aici sunt pe larg:
http://www.easylife.nl/english/easylife/folder.html
ca sa zic asa ,eu am incredere in ce se spune aici ,in acest fel am scapat de o boala de nervi numita "alge"
care m-a chinuit mult timp de ajunsesem ,vorba unui forumist ,sa-mi doresc sa vind sculele,acvariu, sufrageria ,casa si sa ma mut la tara )
acum totul este in regula si pot spune ca am tras concluzia ca tocmai lipsa de no3 si po4 era vinovata de aparitia algei
deci si eu zic ca si bobiciupe ca "mare" ,"mica" este in functie de fiecare acvariu si de ce se gaseste acolo ,restul sunt "recomandari" sau "studii de caz"

eu am asa :
no3 --20mg/l
po4--0.8mg/l
kh--6
ph--6.8
fe--0.05
k--(aprox)4
co2 --~28
am vazut la altii ca aveau si po4 -- 2mg/l si era superb plantat si fara probleme
am sa incerc si eu cit de curind

ps sunt de acord :testele x in 1 nu trebuiesc luate in discutie decit daca vreti ca "pre-teste rapide"
Atunci ,mai simplu, e asa:

Type I: this is a normally illuminated aquarium

WATER VALUES MEASURED:
NO3 : 10 mg/l
PO4 : 0.5 mg/l
KH 5
pH 6.8
CO2 = circa 23 mg/l
(CO2 through gas cylinder)
GH 7

sau

Type II: this is a strongly illuminated aquarium

WATER VALUES MEASURED:
NO3 : 16 mg/l
PO4 : 1.5 mg/l
KH 5
pH 6.7
CO2 = circa 28 mg/l
(CO2 through gas cylinder)
GH 7
Redfield-ratio: NO3 versus PO4

New views teach us that nitrate and phosphate are not a reason for algae formation. It is precisely a lack of these macro elements which lead to algae formation, again by the leaking of sugars from the plant. Of course a very high content of phosphate (>2,0 mg/l) does give algae problems, but a value of 0,5 - 2,0 mg/l PO4 is acceptable and not a reason for algae formation.

Normally the plant is provided with N and P by the feeding of fish or waste. However, with little fish, scant feeding or many plants and light, precisely a deficit of these macro elements can occur. Many people direct the content of NO3-PO4 through the Redfield-ratio (try Googling on Redfield-ratio!) to neutralize a deficit. The Redfield-ration is the ratio between C-N-P, in the ratio 105-16:1. In practice we use the ratio between N and P (16 : 1) and convert that roughly to the water values nitrate and phosphate.

With introduction of additional nitrate and phosphate the correct ratio can be achieved and a deficit is prevented.

ai alge?
e important de stiut
am ajuns la Kh7 cu "picatura" . incerc sa ajung la 4-5 si ma opresc .de aici construim mai departe
recomand test 6 in 1 de la tetra pt inceput (daca nu prea stai bine cu finantele)
daca iei separat ,incepe cu (1)KH -in functie de kh ul gasit intervii (scazi sau cresti) afli (2)PH convenabil pt pesti si plante (daca nu stii mergi pe ph7) , bagi (3)CO2 cit trebuie (dupa tabel) (4)NO2 si (5)NO3. daca se schimpa situatia finaciara mai vb pt alte teste
bafta
Pina la urma am scazut Kh la 11 cu ph/kh minus
continui sa alimentez "la picatura " cu 3pic/s apa retea +1pic/sec apa osmoza
sa vedem dupa o saptamina cit am kh ul si daca e nevoie mai adaug ph/kh minus
doresc sa ajung pina la un kh de 8
Cred ca ai pus prea mult material filtrant pe etajul 2,si apasa pe placa de plastic care protejeaza rotorul.
Desfa placa si potriveste inca odata in lacasurile ei ,sau e crapata si cind o montezi atinge rotorul
daca nu ---> la garantie
Magistere Ludi esti sigur si Hercule Poirot
Asa este: statia este cu rasini ,la care am atasat si un butoi cu sare pt dedurizarea apei
"Un pas mic pt omenire ,un pas mare pt mine"
m-am lamurit cum e cu "anomalia" asta din apa din casa
GH mic,KH mare
Sfatul tau este sa fac by pass la statie .Hmmm ,c-am greu statia este la subsol ,acvariu la parter,dar sa vedem ,cercetam
Ar fi bine sa citesti si valorile date inainte de statie ,sa vedem daca sunt compatibile cu viata in acvariu ,cu sau fara combinatia cu osmoza:

Analiza apei inainte ........................ STAS -valori maxim admise
Duritate =19ºG ............................... Duritate = min 5ºG
Fe = 0.6 mg/l .................................. Fe = 0.2 mg/l
Mn =0.45 mg/l ................................ Mn = 0.05 mg/l
Nitrati = 10 mg/l .............................. Nitrati = 50 mg/l
Nitriti =0 mg/l .................................. Nitriti =0.50mg/l
Amoniu =0.2 mg/l ............................ Amoniu = 0,5mg/l
Conductivitate = 765 ?S ................. Conductivitate < 2500 ?S
pH = 7.5 .......................................... pH = 6-9

si dupa:
Analiza apei dupa
Duritate =1ºG
Fe = 0 mg/l
Mn =0 mg/l
Nitrati = 10 mg/l
Nitriti =0 mg/l
Amoniu =0.2 mg/l
Conductivitate = 783 ?S
pH = 7.5

Astept raspuns ,oricum faptul ca am lamurit lucrurile sunt pe drumul cel bun
merci
toate bune

Faraoane ,ce sa zic ,eram ca in bancul ala : ma, cum aia masii, unu asa si unu asa ,dar era mai grav ,era si viceversa )
Am sa merg pe combinare apa retea 2pic/sec+1pic/sec osmoza,poate ajung undeva cu KH pe la 7,sa vedem
Intre timp caut solutie de aducere apa fara dedurizare ,bineinteles daca apa este buna conform analizei de mai sus
Astept si parerea ta

ms
stiu de osmoza inversa
am si un "osmozar" jbl 120 dar daca il folosesc ,scad si mai mult Gh ul care e in jur de 3 sau 4
(si sa nu dau in altceva)
Duritatea 1 este Gh ul dat de cei care au pus dedurizatorul pt toata casa
stiu ca 5+1 nu este asa exact ,de aceea am facut test cu Tetra Gh/Th si am avut rezultat :Gh 3 si Kh 14
deci am oprit osmoza pina la clarificari
si merg cu sistemul "la picatura" cu 2 pic/sec
daca mai ai idei?

Forum Index » Profile for judex » Messages posted by judex
Go to: