[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: judex
Forum Index » Profile for judex » Messages posted by judex
plantele nu arata prea bine
dar asta e situatia
am repetat testele si cu 5+1 (jbl) tot c-am asa arata :kh >14si <20 si Gh pe la 4
de aceea am si postat ciudatenia ,
as vrea sa scad KH pe la 8 dar nu mai vreau sa fac prostia cu "Ph /Kh minus"de la Tetra ,c-am atunci au aparut algele si am ars din plante
cum sa reduc KH ?apa de alimentare are duritate 1 ,(analiza este data de cei cu statia de dedurizare),am mai multe valori acolo si la alti parametrii ,daca e important pot sa le pun )
deci sigur GH este mic ,iar KH are valoare mare ,refacut test cu 2 testere JBL si TETRA
ciudat dar asta e
idee?
merci
Concret
teste apa:
GH-3(tetra)
KH-14(tetra)
PH-7(mentinut cu controler JBL )
CO2-dela 8 la 129JBL) dupa culoarea permanent test
FE- 0.05(JBL) sa zicem !?,aici e un semn de intrebare ,dupa testul culori ,in loc sa "plece" spre roz,"pleaca" spre galben,apa cu reactiv ,nu stiu de ce? oricum nu e alb curat
NO3-0(tetra)
NO2<0,01(jbl)
NH3/NH4-0(tetra)
PO4<0,02(jbl)

am ajuns sa fac aceste teste deoarece (acvariu de 1 si 1/2 ) au aparut niste alge cu fire lungi(au ajuns si la 10-12 cm in 3-nopti ,imposibil de acceptat, f.subtiri ,de culoare maro deschis(nuam descoperit inca de la ce)
am curatat plantele ,buturugile ,pietrele, apa am pastrat in proportie de 70%
sistem de schimb la picatura ,acvariu de 460 L
mi-a atras atentia aceasta dif.anormala zic eu intre GH si KH(apa de alimentare este acvariu este trecuta prin statie de dedurizare proprie a casei)
din ce stiu eu ,un KH mai mare arata o "stabilitate" a apei , deci ok ,un GH asa mic nu prea e ok ,asa ca "e ceva putred in Danemarca" si "aici e intrebarea" :
cum cresc GH si scad KH in acelasi timp?
astept lumina
daca sunt intrebari pt lamurire astept

"merci"
ce e asa de greu de inteles?
pune cite 1 picatura pe rind si o sa vezi ca este ca in text
in 5 mi pune 1 picatura- ce culoare este?
agiti putin , pune a 2 a picatura ,agiti putin - ce culoare este ?
pui a 3 a picatura si in cazul tau se va schimba culoarea
am dreptate ?
cu placere
bye
nu stiu exact ,dar incearca asa
-scoate controlerul de sub tensiune ,apasa simultan pe butoanele sus/jos(+ si -).tine apasat cele 2 butoane,baga controlerul sub tensiune fara sa slabesti apasarea pe butoane .dupa citeva secunde se reseteaza

incearca asa

Forum Index » Profile for judex » Messages posted by judex
Go to: