[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mihai_D
Forum Index » Profile for Mihai_D » Messages posted by Mihai_D
alber wrote:Of, daca ai cauta putin, ai gasi exact ce-ti voi spune.
Nu se recomanda introducerea in acvariu a plantelor indigene, din doua mari motive: bolile, bacteriile pe care le poti introduce in acvariu si faptul ca plantele noastre au nevoie de o apa mai rece decat cea pe care le-o putem noi oferi.

De elodeea canadensis ce zici.....este indigena...se gaseste pe la noi...si o au foarte multi acvaristi...si plus altele.Pai binenteles ca exista riscul aparitiei bolilor daca bagi planta direct in acvariu,fara o prealabila dezinfectie.
Am observat ca nu prea sunt discutii pe tema plantelor indigene cu toate ca unele sunt foarte frumoase si deosebite.
Astept raspunsuri de la voi.Ce plante indigene ati folosit,ce recomandati,ce nu recomandati.Modatiltati de recoltare,si locul recoltarii etc.
Eu unul am recoltat din lacul Siutghiol(Mamaia) zilele acestea o planta,nu stiu cum se numeste,gen myriophyllum spicatum,dar numai ca nu este verde ci este caramizie.

Aham.Merci ptr raspuns.Cam ce cantitate de albastru de metilen se pune la litru,ptr a preveni infestarea icrelor?
De ce cateodata cand depun pestii se strica icrele si nu eclozeaza.Mi s-a intamplat si la caracide si la ciprinide.Care ar putea fi cauzele?Tin sa remarc ca doar cateodata mi se intampla se se stice icrele.Plus apa are un miros caracteristic de 'stricat'.Folosesc apa de la robinet bine aerisita,cam 5-6 zile.
Care este cel mai bun raport de inmultiere (mascul/femela) ptr conchonius si titteya?
Eu am incercat cu chonconiusul 2 masculi la o fenela si am reusit.E mai bun raportul de 1:1?Dar la titteya 1 mascul sau 2 masculi la o femela?
Stiu ca merg ambele variante,adica si 2 dar si 1 mascul la o femela.Intreb care este cel mai bun raport,referinduma la cea mai mare ponta,cea mai sigura depunere....Multumesc.
80 de litri(acvariul are 100,dar scazand diverse ajunge la 80 real),1 bula CO2 pe secunda.Nu am specificat cest lucru,ptr ca plantelor si pestilor le merge ok.Ms.
Multumesc ptr raspuns.O sa incerc sa iau masuri,ca sa modfic aceasta stare.Ma gandeam sa mut cativa melci intr-un alt acvariu fara CO2 sa vad cum se comporta.
In legatura cu pomaceea am o intrebare.
De cand am bagat adtie de CO2(bomba),melcii pomaceea,neritide stau cam tot timpul la suprata apei nemiscati,si chiar iesiti din apa putin.Doi mi-au si murit.Precizez ca inainte de CO2 se comportau normal.Pestii si plantele in schimb o duc super ok.Stiu ca atunci cand melcii stau la suprafata apei este ceva dereglat in ecosistemul acvariului...Deci intrebarea mea este : de ce melcii stagneaza cam tot timpul la suprafata,nu prea se mai misca,nu se mai hranesc,or fi imbatrinit,ii am de mai bine de 1,5 ani aproximativ.Multumesc.

Buna intrebare ai pus .... Si eu am niste neritide,si binenteles niste puncte albe pe geamul acvariului,filtru,lemne si apoi devin galbui ....si nimic....nu se intampla cu ele...Astept si eu un raspuns...
Este un flacon de 9 g cu oua de artemia.Am facut exact ca in instructiuni:
1. La un litru de apa adaug 2,5-3 lingurite(15-20 g) de sare.Am folosit olingurita care era in ambalaj,mult mai mica decat o lingurita normala de bucatarie
2. Aerisire (Am adaugat o piatra ptr. aeristit pe gatul unei sticle de plastic ntoarsa invers,atat ca sa tina oule in miscare)
3. La un litru de apa se adauga jumatate\3 sferturi (1,5-2 g)de lingurita cu oua
4. Temperatura constanta 26-27'C si lumina potrivita

Am procedat exact asa si nu mi-au eclozat,am incercat de 3 ori .Am folosit atat sare de bucatarie,cat si grunjoasa,cat si o scadere de temperatura cu 2 grade,adica 24-25'C,plus am si crescut cantitatea de sare,si tot nimic....Pote ma ajuta cineva,ca nu mai stiu ce sa mai fac;sa nu fie expirate
Cine-i producatoru' oualor?
Io folosesc JBL si eclozeaza foarte bine cu sare d-asta.

Producatorul pare a fi YI HU FISH FARM TRAIDING(SINGAPORE),Ocean Free,made in USA cam asta scrie..
Stie cineva daca sarea grunjoasa din comert contine iod?Intreb ptr. ca nu-mi eclozeaza ouale de artemia salina,si suspectez iodul…Nu mai trebuie sa zic ca am cumparat de la pet shop flaconul cu oua de artemia(9 g)si am urmat instructiunule,temperatura 27 grade,aerisire,sare conform instructiunulor.Ms.

Forum Index » Profile for Mihai_D » Messages posted by Mihai_D
Go to: