[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dépêche
Forum Index » Profile for Dépêche » Messages posted by Dépêche
Ar mai fi "monstrul" acela cu mustati. Nu stiu exact cum ii spune, banuiesc ca e catfish, dar cu siguranta e activ noaptea si nu e bine pentru ceilalti
Bun venit Dan.
Intradevar acvariul este mult prea aglomerat si asa cum spuneau si colegii, pestii au cerinte diferite. As putea spune ca volumul acela de apa este necesar unui caras, deci nu e ff ok. Inteleg ca ii ai de la un prieten, probabil nici nu poti renunta la pesti , poate ti va cere inapoi. In caz ca se poate, citeste pe forum despre fiecare specie in parte pe care o ai acolo si gandeste-te care iti place mai mult sa pastrezi. Acum, fiind incepator e bine sa ramana guppy, dar daca crezi ca te descurci din prima (informandu-te pe forum), eu as opta la cardul de neoni si ramirezii. PS. ramirezii sunt putin mai sensibili dar nu imposibili
Bafta cu acvaristica !
In urma cu o saptamana si 2 zile, am fost la un prieten sa imi prezinte acvariul lui, ba mai mult, puii de scalar care tocmai erau eclozati. El detine o pereche de scalari marmorati (nu ii stiu exact dupa denumirile lor) care depun la 2-3 saptamani. Deoarece nu a reusit cu puii niciodata (lipsa de timp cel mai probabil) m-a rugat sa iau eu puii si sa imi incerc norocul. Am stat putin pe ganduri deoarece am avut si eu candva o pereche de scalari care scoteau pui, dar eu am ales sa ii las pe ei sa isi creasca puii care dupa o saptamana de la primul inot, dispareau. Recunosc ca nici nu am dat mare importanta sa ii cresc din lipsa de spatiu. Avand acasa un acvariu de 20 litri, am acceptat sa iau puii. Am ajuns cu ei acasa si am pregatit acvariul. Am pus apa din acvariul mare, un burete (care se afla tot in acvariul mare intr-un filtru intern) cu piatra de aer si bineinteles incalzitorul setat la 25-26 grade C. Puii fiind mai mult niste "bobite cu coditele in vant" care stateau una langa alta, am decis sa nu ii pun direct in acvariul care pentru ei era imens , si i-am pus intr-o cutie de plastic transparent pe care am pus-o sa pluteasca in apa acvariului respectiv, asta pentru mentinerea temperaturii. Zilnic le-am schimbat 1/3 din apa cu apa din acvariul mare (m-am gandit ca pentru ei clorul se simte mai tare). Dupa o saptamana au inceput sa inoate si i-am mai tinut inca o zi in cutie pentru a incepe sa ii hranesc, sa ma asigur ca au pofta. Le-am dat galbenus de ou fiert tare, dizolvat in apa. In ziua urmatoare le-am dat drumul in acvariu unde sunt si acuma, mai mari ca niciodata , cresc pe zi ce trece. Din pacate au mai fost si decese, dar ce sa faci...asta se mai intampla.
Postez mai jos niste poze cu ei.
Aici inainte cu cateva zile sa inceapa sa inoata
image
Prima zi de inot, cu toate ca nu prea aveau forta
image
image
PS. Aparatul meu nu face cele mai reusite macro-uri smilie
De saptamana viitoare voi incepe sa ii hranesc cu artemia vie, am comandat niste pliculete de la sera.
Sper sa le fie bine in continuare, eu imi pun toate cunostintele in aplicare

Mersi. Da, banuiesc ca am trecut de mult timp
Multumesc. Adevarul este ca se cam cearta mai ales cand au pui, dar si la mancare si de obicei pun hrana in mai multe locuri. Am observat ca masculul intervine de cele mai multe ori si le desparte .
Salut, eu sunt Dragos. Sunt acvarist din luna aprilie a anului 2004, cand mi-am cumparat primii mei pesti, 6 carasi aurii si cativa corydoras. De atunci si pana in prezent am calcat pe fiecare pas pe care un acvarist ii face in viata si sper sa ii pot urma in continuare.
Detin un acvariu de 200 l (100x40x50) in care locuiesc 30 neoni, un corydoras (mentionez ca il am din prima mea zi ca acvarist) si un harem de apistogramma cacatuoides format din masculul dominant si 3 femele.
Postez mai jos o poza cu acvariul. Imi cer scuze pentru claritatea acesteia, dar momentan nu ma pot mandri cu un aparat performant
image

Forum Index » Profile for Dépêche » Messages posted by Dépêche
Go to: