[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Din cate pricep eu de aici, nigro e o specie de sacrificiu, obisnuita sa fie casapita.
In 7-8 ani 1 cm de "marmelada" dinaia maronie nu e mult deloc.
calin_gherman wrote:Dupa vreo 6 ani de functionare continua, pompa booster de la filtru de denitrificare existent la acest bazin si-a dat obstescul sfarsit. Facand un calcul sumar a functionat neintrerupt circa 52000 ore (soer sa nu fi gresit aritmetica). Bineinteles ca nu mi-am dat seama cateva zile, dar oricum, am purces la achizitia unei noi pompe. Am luat de la WTS una de 1.2 l/min. Tocmai am instalat-o si i-am facut proba: 5 litri in 3.42 min, adica un debit de 87 litri/ora. Stiu ca pentru denitrificare trebuie un debit cat mai scazut, in teorie de sub 200 l/min. Dar totusi, nu ma pot abtine sa nu pun o intrebare tampita, poate mai mult din dorinta ca cei care activeaza pe forum, au marine si au filtre de denitrificare sa-mi reconfirme treaba asta: sunt prea multi cei 87 l/minut sau e in regula? Mentionez ca nu am gasit niciunde o pompa de 1 l/min.
Si ca sa nu fac vreo ghidusie sa reintroduc in bazin apa aia care a stat in filtru zilele de nefunctionare in care nu am realizat ca pompa e moarta, am lasat sa circule prin filtru si am eliminat vreo 20 de l de apa. Probabil s-a deciclat in zilelede nefunctionare, dar totusi, ma indoiesc...apa aia baltind in filtru a oferit de fapt conditii ideale de anaerobioza.

Banuiesc ca in canistra n-ai aruncat un ochi. Nu de alta dar mor de curiozitate cum arata la interior filtrele tale neatinse de atatia ani.
Discutia aia am deschis-o eu pe vremuri cand ma manca in cur sa-mi fac denitrificator.
Nu stiam pe vremea aia cat de aproape de mine e un denitrificator functional.
Ma refer la cel al lui Calin Gherman.
Prin urmare am renuntat la idee si mi-am facut schimb la picatura.
Am 2 ancistrusi da se fac ca nu vad algele alea.
Mi-e sa nu zgarii geamul cu aia.
Profi ma interesa ce pot lua.
De vreo luna mi s-au topit algele maro dar au inceput sa-mi apara pe sticla alge verzi sub forma de puncte, probabil GSA.
Cu buretele nu am nici o sansa sa le curat, sunt al naibii de aderente la sticla. Imi puteti recomanda un razuitor bun?
Humbert wrote:pai bacteriile care fac denitrificarea au nevoie de oxigen, deci daca apa nu circula, adio oxigen, adio bacterii si deci nu mai are cine sa oxideze amoniacul, asa ca adio denitrificare.

Situatia pe care o descrii tu se refera la nitrificare. Denitrificarea presupune exact opusul.
Inginereste vorbind, in lipsa oxigenului bacteriile se apuca si halesc O3 din NO3, astfel ca ramane N (azot), care se evapora.

Sefu, una de asta nu te coafeaza?
Io am una si-s multumit.

http://www.ebay.com/itm/Xiaomi-Xiaofang-Wireless-Security-mini-Camera-360-1080P-Wifi-IP-Night-8X-Vision-/232427897493?epid=6006174103&hash=item361dc84295:g:6ZkAAOSwQVZZe-oB
In completare la ce a zis mai sus nea Koala as renunta si la pozitia 7 din lista, testele alea sunt niste cacaturi.
Si inca ceva. Daca cumperi pesti maturi la care e determinat deja sexul nu lua cate 2 masculi din fiecare specie.
Acvariul e mic si vor iesi scantei, mai ales cu maingano.
Poate fi si clorul din apa nou introdusa.
Ce am eu de comentat legat de pietre: nu le cladi asa in acvariu, arata foarte artificial.
Cauta sa faci niste aranjamente mai haotice, mai naturale. Gasesti multe exemple.

Wow. Exceptionale bazine. Sunt curios cat timp ia mentenanta la asa ceva.

Gabi, nu prea intru eu pe la plantate dar cred ca toate au fost prezentate separat.
Oricum cand le vezi impreuna e impresionant.
Ca sa poti folosi eficient filtrul ala scoate buretii si baga material filtrant de calitate.
Un filtru intern nu te va ajuta decat cu filtrarea mecanica. Pentru valurire poti orienta returul filtrului extern spre suprafata apei.
Eu zic ca 3-4 familii poti tine acolo cu filtrarea existenta.
Recomandari pesti Galben: labidochromis caeruleus, albastru: melanochromis maingano
Pe rosu mbune nu prea sunt, doar Aulonocare si acolo sunt o gramada de specii.
Oricum ai vreme sa cauti pesti pana se termina ciclarea.
In primul rand ar trebui sa te hotarasti ce fel de pesti vrei in acvariu.
Io am inteles da nu vreau sa zic
koala wrote:- azi m-am dus la munca, dupa o luna de concediu

Ce tiganie
In Cluj GH=KH=2. La inceput m-am stresat si eu cu aditii pentru cresterea duritatii.
Dupa ce am trecut la schimbul la picatura mi-a fost imposibil sa mai aditionez asa ca am renuntat.
Nu am vazut vreo schimbare in comportamentul pestilor.
Ciclidele africane nu-s pretentioase la lumina.
In general se foloseste o lumina mai rece (8-10.000K) pentru ca le scoate in evidenta coloritul.
Pelicula poate fi si de la nisip, particule foarte fine. Se vor duce cu timpul.
Valurirea suprafetei oricum e recomandata pentru schimbul de gaze, oxigenarea apei.
Cum ti s-a recomandat si mai sus, testele JBL sunt ok si nu foarte scumpe.
Salifert sunt de asemnea niste teste foarte bune.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: