[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shubi
Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Din punctul meu de vedere...o avea toata biodiversitatea din univers piatra vie dar are un conglomerat de minusuri care m-au facut sa nu o mai folosesc: diversitatea tipurilor de plagi care stau ascunse sau in stare latenta (tot felul de slogamente de nevertebrate, virusuri, bacterii,etc.)
Prefer o piatra uscat bacterizata "artificial" cu solutii achizitionate de la producatori de renume + timp.

Si in anii astia de cand am marin m-am luptat cu tot felul de nudibranchi, stelute mancatoare de corali, lipitori, banala Aiptasia , etc, etc, etc.
Dupa mine secretul nu sta in piatra vie, ea doar grabeste tot fenomenul stabilizarii unui biotop.
Prefer sa astept 3 luni in plus si nu prefer sa ma trezesc intr-o dimineata ca nu mai am nici o montipora in bazin

LE. La mine in bazin singura piatra vie introdusa a fost cea pe care erau prinse fragmentele de coral, estimat ochiometric maxim 2 kg dintr-un total de peste 60 kg piatra uscata. Detin corali dintr cei mai pretentiosi posibil, fotosintetici, normal, ca ma doare lenea la cei ne.
In concluzie....se poate si fara si e mult mai ieftin
Daca puneai asa problema de la inceput si nu modul pe care l-ai folosit, nu-ti spuneam nimic, iti dadeam un plus mare.
La fel de bine-ti si garantez ca dupa 3 ani de zile de stat intr-un acvariu, o piatra vie proaspat adusa din ocean devine identica ca si cea moarta langa care a fost pusa, adica din cea vie moare o mare parte din biodiversitate iar cea care ramane migreaza si in piatra uscata aflata in vecinatate, dar ma gandesc ca sti asta...ai citit studii ??
Zic doar ca trebuie se na comportam mai civilizat intre noi, indiferent ca suntem mai vechi sau mai noi, suntem o mana de oameni, multi nici macar nu ne cunoaste, face 2 face.

Ca idee, uita-te la mine-n bazin si spune-mi care-i vie si care-i moarta
Stai sa se insoare prima data ca "mi-e ca isi ia roscata si dupa si blonda ca in sinea lui i se pare ca e mai buna blonda..... "
Cel mai bine pentru tine ar fi sa nu mai strici bani aiurea, sa elimini toate acvariile pe care le ai si sa-ti faci unul singur si bun, degeaba ai mai multe si nici unul sa nu fie cel putin de clasa medie, sa-i spunem asa.
Dupa timpul petrecut pana acum in acvaristica marina dar si tinand cont de banii investiti, nu se vede mare lucru. Ar trebui sa te gandesti serios la treaba asta pentru ca radem, glumim, ne amuzam dar unii dintre noi muncesc serios pentru bani si chiar ne doare sufletul sa vedem ca nu se leaga nimic de tine decat batai de camp. Nu ma intelege gresit, te consider prietenul meu de suferinta, coleg saratel dar incearca totusi sa schimbi ceva, ia-o de la o cu un singur acvariu, dintre cele pe care le ai si fa-l frumos. Succes !
Sa-mi spui cat ai dat pe aparat ca sa stiu cu cat il dau
Skimmerul l-am cumparat eu, curatat luna, foarte corect ambalat pentru transport, functioneaza ca nou exact cum a spus vanzatorul ceea ce denota seriozitate prin urmare are un mare plus din partea mea si-l recomand.
+1 Koala
Da, si-i strici si afacerile la elven
Eu cred ca omul este destul de corect, a pus poze concrete, cine are ochi de vazut vede
N-ar trebui sa-l ti numai pentru noi, pune-l pentru publicul larg
Nu suntem noi artisti dar e totusi cultura generala, de exemplu eu nu stiam versiunea asta
Eu fac altfel:
- iau piatra , o las la uscat cateva zile sa crape tot
- o iau pe dansa (tot piatra) s-o naveta de bere
- bag piatra + una bucata pompa de valuri + apa de robinet si beau cate o bere
- schimb apa dupa cateva zile (de obicei e murdara)
- mai iau o naveta sa pastrez concentrata solutia
- repet operatiunea cu schimbatul apei si naveta pana cand apa ramane curata
- primesc intre timp tot felul de mesaje de la ciudati, personaje obscene gen....cum s-a inventat mustata , citest, crap de ras, merg mai departe
- daca apa ramane curata de 2 ori consecutiv...se foloseste cu incredere la rockscape
Eu tot nu inteleg de ce nu bagi tu ton, somon, dorada.....
Frumos bazin, si la mine place !
Legacy of the Void ?
Incepe cu 3 ml, dupa 2-3 zile mai adauga 3 iar dupa alte 3 mai adauga 4, eviti un soc
Pret ?
La tine problema nu-i prezenta sau absenta Hanna, sunt altele mult mai importante pe care le ignori.
N-am avut Hanna si nici nu intentionez sa dau banii pe testul respectiv, prefer sa-i cheltui pe lucruri care cu adevarat au importanta.
Ca sa nu fim intelesi gresit, ti-am spus cam asa:

"Din punctul meu de vedere testul de la Salifert e suficient de precis pentru ce avem noi nevoie, ce arata el + ce vezi in bazin e suficient sa-ti dai seama daca ai probleme cu PO4 sau nu...."

Acu`....tre sa si vezi

LE. a incercat cineva sa dubleze/tripleze cantitatea de reactivi si sa interpreteze rezultatul ?
Din punctul meu de vedere este o intiativa extraordinara, ma bucur ca exista oameni la noi care se "incapataneaza" in a produce ceva, si nu orice ci un produs de calitate la un pret decent. Felicitarile mele si mult succes !
Cumpar skimmer BM 7 sau Deltec SC1455
Stim ca pleci si-i suficient
Blue14 wrote:Shubi nu e nume, e nickname...o sa scriu cu litera mare....

Shubi nu-i nici nume si nici nickname e fix draga si scumpa mea nevasta.
Da, zic mai bine sa o prezint cu o simpla imagine
Poza-i facuta la inundatia din sufragerie

image

Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Go to: