[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CreatoR
Forum Index » Profile for CreatoR » Messages posted by CreatoR
Sunt dispus sa dau un clarkii + pietrele toate la pretul de 90ron.

Daca e cineva care vrea sa ma ajute sa imi iau un premnas epigrammata atunci sunt dispus si sa il donez atata timp cat stiu ca are grija de el
lasati copilu' in pace, nu vedeti e plina tara cu oameni care au doctorate si mastere si la ce ii ajuta?

Blue, cand se mai ia danezu de tine ca de ce ai scris asa de gramatical, ii spui ca asa au vrut muschi tai
Nasarius, Euplica, tot melci care fac treaba buna si la mine bazinul e plin de ei
Am si eu din acestia. Din cate stiu eu sunt nasarius:

https://www.google.ro/search?q=nassarius&espv=2&biw=1920&bih=913&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=rowvVdXXIYO4aaqMgZgC&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=1
Daca vrea cineva clarkii pereche, sunt dispus sa ii dau chiar la schimb cu alte chestii legate de marin.

Ei sunt cuminti nu am probleme, doar ca femela e mai posesiva de cand am pus in acvariu anemona.
E o stea sarpe cum ii zic eu. Si eu am multe din astea, chiar si una mare. E de bine, dont worry, be happy

image
Astept sa imi populeze piatra aia momentan.

Daca vrei poti vb cu vali b ca de la el am luat si mai avea o gramada
Vand un amphiprion clarkii (femela). Il dau pentru ca a pus stapanire pe jumate de bazin (unde se afla si anemona bubble) si goneste si crevetii, si perechea cealalta.

Daca vrea cineva ii pot da impreuna. In locul lor vreau sa imi iau un Premnas epigrammata.

De asemenea mai pun la vanzare si 3 pietre imbracate in coralina cu discosoma rosie, zoas viermi penati si viermi spagheti.

Preturi:
clarkii: 55ron (prefer sa dau doar femela si sa raman cu celalalt)
pietrele (80ron - toate)
dan.pavelescu wrote:Inca nu stii cat de tare ma mananca in fund si ce am de gand
Dar, ma repet, acvariul este de tip scoala, de sacrificiu, ca sa invete copilul din mine cate ceva.

Cand o sa joc si eu in divizia A, o sa fac asa cum scrie la Pravda. Momentan ma prostesc cu tot ce-mi pica in mana

Same here Oricum eu sper sa iasa ok ca sa ne putem aventura in ape mai mari >550 litri
mugurel wrote:

PS Te-ai intors in capitala?

Da domnu, aseara. Oricum nu am apucat nici sa stau un pic sa imi trag sufletu'. Toata lumea a tras de noi sa ne vada

Ramane pe alta data cand vin mai multe zile sa dau o fuga pe la Iasi
Frumos domnu'. dar totusi sa nu uiti poze cu bazinul, chiar sunt curios cum arata in noua lumina
Stiu ca aveau si shop.acvariu. Incearca sa ii suni si posibil sa te ajute.

Sarea Kent e o sare buna, chiar si pentru corali, red sea m-as baga daca as avea corali duri.

E alegerea ta ce sare vrei sa pui (oricum preturile sunt tot pe acolo).

Vad ca ai zis ca testele NO3 si NO4 (No4 te referi la PO4 sau la NH4)? Puteai sa iei testele si sarea din acelasi loc si cred ca te puteau rezolva cei de la fan curier sa iti expedieze maine. Chiar fac treaba buna.
Aquavitro e o sare buna dar se aduce pe comanda si destul de greu. Recomand Kent sau Red Sea.

Poti da comanda la urmatoarele site-uri: pepika.ro, tropheus.ro, shop.acvariu.ro

Recomand shop.acvariu.ro pt teste si solutii. Sunt ieftine si oamenii iti mai pot da si sfaturi bune (doar sunt aceasi oameni care fac parte din aceasta comunitate).
kirucd wrote:Never say never

+1

P.S. in ultima vreme il cam sustin pe dragos in ceea ce zice

kirucd wrote:
Am impresia ca nu ai habar despre ce vorbesti. Ce inseamna NO2? Dar NO3?
NO2 inseamna nitriti si sint primul produs in procesul de nitrificare. NO3 sint nitrati si sint al doilea produs
in procesul de nitrificare. Care ar trebui sa dispara din bazin prin procesul de denitrificare.

Pune mana si citeste ciclul azotului, se pare ca faci niste confuzii grave. Nitritii (NO2) ar trebui sa fie 0 intr-un bazin ciclat.

Apoi acvaristii aia marinari care ti-au spus ca intr-un bazin de fish only nu conteaza NO2, asta e chiar misto
Ori nici ei nu cunosc bine si fac confuzie ori tu faci confuzie. Probabil ca ti-au spus ca nu conteaza NO3, adica nitratii.
Lucru care insa nu este total adevarat, valori mari ale nitratilor (NO3) produc efecte nefaste in timp. Dupa parera mea
acest nivel al NO3 pentru un bazin fish only ar trebui sa fie sub 10 ppm sau 10 mg/l, e acelasi lucru.

O seara placuta,
Dragos

+1 Dragos

Acelasi lucru vroiam sa sustin si eu. Am experienta din 2009 cu acvaristica si indiferent ca e apa dulce, ca e apa sarata, ca e fish only, etc acvariul trebuie sa fie ciclat ca lucrurile sa mearga bine (plantele si coralii sunt mai rezistenti decat pestii)

Ciclarea inseamna sa ai NH4: 0, NO2: 0, NO3: max 10 (la apa dulce poti avea chiar max 25) dar e mai bine sa ai cat mai mic acest nitrat(NO3).

Intrebai mai sus de ce tot ne legam de filtrare si calitatea apei cand tu ai venit cu problema cu hepatusul. SIMPLU: ti-au dat deja solutiile de rezolvare pt pesti, koala, acum ramane sa elimini problema care a dus la crearea problemei tale: grisul la hepatus.

P.S. nu cred ca o sa primesti ban pe forum ca te contrazici cu noi sau ca iti exprimi parerea, cel mult nu o sa iti mai raspunda la intrebari
Shubi wrote:Mi-e si frica sa-ti spun ca-mi trebuie duliile, sa nu patesti ca si Creatoru`

Ce faci bre asa ne-a fost intelegerea, acum "poluezi" toate topicurile cu "nazdravaniile" mele
quaz wrote:@Creator : citez traducerea din prospectul testului Tetra : "Ideal, continutul de nitrat trebuie sa fie nedetectabil, mai mic de 0.3 mg/l". Eu am sub acest "<0.3".
sa fie o confuzie de unitati de masura, relativ la ce scriai tu ?

Normal trebuie sa nu se coloreze apa, NH4 si NO2 sa fie 0 curat. Acum nu stiu nici testul asta de la tetra cat de bun este.

Incearca sa iei un test de NO3 sa vedem si cati nitrati avem in bazin
arata super, Felicitari
Asa deci facem misto de astia mai "nuubi" in ale marinului
Daca ai no2 atunci acvariul nu e ciclat ar trebui sa vezi daca ai si NH4 si cat NO3 ai si PO4.

Iti recomand sa iei cat mai repede teste de la NO3 si PO4 de la salifert (Po4 poti lua si de la Hanna)

Forum Index » Profile for CreatoR » Messages posted by CreatoR
Go to: