Cauza:
Pop-eye poate fi cauzata de mai multe cause.
- prejudicii mecanice. Prejudiciile cauzate de alt peste sau de obiecte pot lasa o rana care poate fi infectata de agenti patogeni.
- infectare cu bacterii (Aeromonas punctata sau fishtuberculosis). Acestea cauzeaza o cantitate anormala de lichid in spatele ochilor.
- Infectare cu anumiti viermi. Foarte rare si uneori intalnite la pesti din Columbia si Venezuela.
Simptome:
Ochii sau un ochi al pestelui incepe sa se mareasca si este impins in afara orbitei ca rezultat al acumularii de fluid si/sau puroi.
Tratament:
- Apa curate
- Putina sare (5g/l)
- Medicamente antibacteriene.
Taz wrote:Guyanacara am luat acum cativa ani de la Tropheus.ro . Aveau pe stoc 3 buc . Poti intreba la ei daca aduc la comanda
Da, am comandat deja 6 buc de la Tropheus saptamana trecuta.....Mi-au spus ca in Germania momentan nu sunt pe stoc....astept sa imi spuna daca vor fi sau cum e cu ei.
Daca nu gasesc asta e...la Nevertebrate sunt prea sumpi pt mine
narcis wrote:Multumim Alin. Eu în continuare folosesc clorocid, mi se pare ok, mai ales ca il folosesc cand spal cu clor. Nu ramane nimic, deci isi face treaba. Un plus, pentru mine, e al nostru, neaos.
Da, is faini si astia....super! Astia ai studiat cat de mari cresc Sveni ?
La mine, comanda pt Guianacara geayi e inca in lucru...adica in Germania nu sunt deocamdata, si astept sa imi zica daca vor fi sau nu...mici sanse sa fie, dar no....inca sunt optimist.
De aceea am intrebat si pe grupuri daca are cineva si pe forum....inca nimic.
ocean wrote:Vezi Alin ca la postul cu Guyanacara nu se poate raspunde, e blocat, pana la urma o sa o spun aici: habar nu aveam ca si astia sunt Geophagusi
Da, tot din familia Geophagusilor sunt
La postul ala nu se poate raspunde nu stiu de ce...asa mi le pune la vanzari sau cumparari direct blocate...nu stiu de ce.
Am revenit baieti cu calculele. Am refacut toate preturile si dozajele...eu sper sa fie ok.
Intradevar Seachem Safe este cel mai ok si economic. Dupa el urmeaza APT Pure si Prime. Eu momentan folosesc APT Pure dar am folosit mult (si voi mai folosi) Seachem Prime.
Acestea fiind spuse, va rog sa gasiti fisierele atasat. Daca sesizati greseli sau erori, va rog sa imi spuneti si corecte.... nu sunt chimist si nici nu mi-a placut chimia deloc dar acum cu acvaristica am mai invatat una alta...
dan.pavelescu wrote:Bre, mie imi da cu virgula.
Pe site-ul jbl nu gasesc biotopol plus, doar pe site-urile comerciale romanesti.
In prospect scrie ca sunt 10 ml la 40 litri apa, deci 50 ml la 200 litri apa. In tabel la tine e trecut 12.5 ml la 200 litri apa.
Ce nu e bine in ecuatia asta, ce a vrut sa spuna autorul?
O sa verific maine....posibil sa fi gresit nu exclud oi fi luat eu de undeva informatia asa ca nu da cu toporu
Sa stii ca este si jbl biotopol plus (am vazut io cu ochii mei)...site ul jbl nu e prea up to date din ce am mai vazut....
Am updatat putin preturile, cel putin la primele 4 produse. Au crescut putin, asa ca era necesar un update...o sa fac si la restul cum am timp in viitor.
CristiCiju wrote: sper sa pun un filtru extern (in camera alaturata, dar am vazut ca e posibilitate de inundatie asa ca ma mai gandesc )
Nu prea e cazul de inundatie la externe! Eventual prelingeri, dar si pentru alea trebuie ori sa montezi gresit/inchizi garnitura, ori sa fie mai vechi si tot asa sa se duca garnitura, chiar si atunci il pui intr-o galeata mai incapatoare si nu speli pe jos, normal depinde si de calitatea filtrului, dar de exemplu eu am o licenta de sunsun-clariol care merge de 2 ani am avut si eu probleme cu garnitura dar am schimbat-o si e ok trebuie sa mentionez ca la el am un prefiltru (tot sunsun)pe care il curat cam la 3-4 luni asa ca nu mai trebuie sa umblu la filtru sa-l desfac deloc. La problema cu algele pietrisul ce il ai in acvariu(substrat) nu ajuta, se incarca in timp(nu poate fi curatat/aspirat suficient) si devine o bomba incarcata cu resturi care egal nitriti+nitrati+fosfati(plus silicatii care sunt in apa)=alge
Total de acord cu ce a scris colegul mai sus.
Pune linistit filtru extern, nu e niciun risc de inundatie...eu am 2 in casa si is mari tare...si nu am patit niciodata.
Daca toti ne am teme de risc de inundatie nimeni nu ar avea filtre externe
curata alfele cu cardul si schimba apa mai des.
Substratul nu e bun, trebuie pus ceva de granulatie 1-2mm, MUSAI...a explicat colegul mai sus de ce. Sau, poti sa pui linistit de 8,8-1mm (adica nisip fin) - la hornbach e f ieftin.
Eu, in locul tau, as da restart...as curata bine acvariul si as incepe cum trebuie..adica cu substrat adecvat, plante naturale easy si pietrele alea cred ca le poti pastra.
ocean wrote:Am un nou cui in cap niste Geophagus altifrons Trombetas in ideea ca o sa mai adune de pe jos resturile, Nanay nu au treaba, si ca arata bina ca adulti, acuma pana cresc o sa fie mai uratei dar apreciem frumusetea ascunsa
https://youtu.be/6Swwnbk78t0?si=GZ7_-N4L0uHkAo6Y
Da, tare faini pesti Uite aci inca un clip cu pui: https://www.youtube.com/watch?v=1vLwWr3iVF4 - imi place ff mult cum isi ingrijesc puii si cum ii iau in gura...ceva super fascinant...
Oare de ce in clipul ce l-ai pus tu le-o facut asa tare curent in apa? Ca pompa aia de valuri rupe acolo la ce face.....Se pare ca lor le place dar no.....
Vezi ca acvariul lui am citit intr-un comentari ca are 750L.....si cica e mic pt astia
Si, daca stii, celelalte ciclide mai mici care le are acolo ce sunt oare? Ca de aia parca mi-as lua cativa...
Pe viitoare io poate-mi iau Sveni sau winemilleri...ca tot nu mi-am facut de tot damblaua cu ei sau daca aflu ce sunt aia din clipu ala dat de tine ma gandesc...
Nu am atatea acvarii si nici spatiu (ca de ar fi spatiu acvarii se fac....) ca sa ii iau toti care ii vreau