[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
liv... sincer ... nu inteleg aluzia...poate suntt eu mai batut in cap..
se usuca toata planta sau doar cateva frunze... normal si plantele au o perioada de acomodare..frunzele care au fost obisnuite cu un mediu, se usuca si apar celelalte care cresc in noul mediu.... dar... pune niste poze
acum este perioada in care cauti, baga cu intrebari, colegii cu experienta in plante o sa iti spuna ce si cum... acum tu trebuie sa gasesti reteta optima pentru bazinul tau..asta e partea dificila a plantatelor
sa sti ca nu toti am inceput cu dreptul... cu totii am facut greseli majore la inceput, mai ales incercand solutii cu ce aveam cand de fapt nu aveam nimic...

https://www.facebook.com/adii.adi.733/videos/1111939615552688/?t=1
bazinul asta nu era o casuta pentru pesti, chiar daca avea 100l..; era o camera de tortura pentru ei...ultimul samaritean din acest bazin, a murit prin febroarie anul trecut
ma tot gandesc ce sa bag in el...imi place cum arata dar... sa bag doar cativa pestisori si creveti...parca ar merita ceva mai mult plantele si ornamentele astea...ma tot bate gandul sa pun in functie juvelul, primul bazin cu care am inceput povestea virusului

si iata un filmulet ..; cu primul borcan... altfel nu poti spune...

https://www.facebook.com/adii.adi.733/videos/1111939615552688/?t=1
pai... ceghinioane... ?...prea ti-a fost bine in ultima vreme... trebuie sa vina si astea ca no.. altfel nu evoluam...
mai facem si noi a romanul..; haz de necaz...

poate ca a inghitit nceva care era prea mare pentru el... sau poate o pietricica din substrat...

in legatura cu substratul...cum ti-am spus, eu am nisip de constructii... ala nu e scump... dar..; tinand cont de mica poveste... e clar ca si cea mai mica investitie ,poate sa se simta...nu odata am fost si eu in aceeasi situatie...
cand am inceput cu acvaristica, multi dintre voi , cred ca ma stiu de pe acvarii de vis,unde si ancistrus si tu si fae, v-ati suparat pe mine... dar adevarul e ca; abia reuseam sa imi platesc chiria si facturile...in fine... fiecare isi stie prioritatile si face ce poate
decidaca faci rost de nisip de constructii , il amesteci cu vreo 20% cu quart si ai sa vezi ca iese fain..
ca si sistem ... multe sunt bune doar ca,la multe nu poti fi sigur de calitatea si cantitatea lumini pe care o au. Ce stiu , este ca neoanele sunt garantate . Sunt folosite de multi, .dar sa fie T...(5) 865/965.... La iluminatul clasic trebuie sa ti cont de formula ,1W/ litru.. dar cum spun majoritatea , este mult... eu as calcula intre 07 si 08W/litru... acum depinde si de cerintele plantelor
da..
eu as face asa... parerea mea..
filtrul exterior este mic, e clar... as lua un sun sun 702,in care sa bag numai medii filtrante boi iar pe cel mic, l-as folosi ca prefiltrare. pe asta mic, ai scoti rotorul de la pompa, bagi numai bureti si nu il bagi in priza pentru ca apa va trece prin el.prefiltrarea se monteaza pe inul de la canistra. asa nu ma este nevoie sa umblii asa des la mediile bio, ci doar la prefiltrare.. este mult mai usor
daca nu dispui de biget, cumpara minisiporax, pentru amandoua. in cel exteripor, il umpli si pui un burete in paharelul de la IN,ala care sta in apa. La filtrul intern, lasi buretele numai pana la nivelul grilajelor pe unde trage apa si restul il umpli cu minisiporax...asa ai un minim de filtrare bio....
Sticla aia pntru broscuta as coate-o.. si as elibera bazinul
asta e ce as face eu, in cazul in care e bugetul foarte strans si sa ma descurc cu ce am
deci, filtrarea bio pe care ti-am propus-o, cu cele 2 filtre, nu cred ca iti poate asigura mai mult de jumatate din capacitatea bazinului.. ma refer la fauna
eu as prefera sa cumpar o canistra
daca vrei sa faci sump lateral, pune un perete de plastic, pe o laterala, pe la 12cm de marginea laterala, imparte in 3 dar camera pompei sa fie mai mica...iar prima camera sa fie de 5cm (camera de filtrare mecanica)
La filtrul asta interior, ca nu poti sa ai spui sump...grilajele de IN le faci cam la 5cm de fundul bazinului, iar apa care intra in camera cu medii bio sa intre pe sus, camera pompei sa fie alimentata pe jos..
cauta o pompa care sa iti recircule volumul bazinulu cam de 3 sau 4 ori pe ora.. adica la 100 litri volum bazin, o pompa de 300-400l/h
eu nu pot sa vad pozele
da e cam mic debitul, si asta e clar ca nici volum de filtrare nu e pentru bazinul ala
daca te hotaresti sa iei o canistra, ia un eheim, chiar daca e cam scump, isi merita bani.. daca nu iti permiti, cele mai bune filtre ieftine sunt cele de la SUN SUN
in jur de 50€ unul pentru bazine de 300litri
https://www.aqua-store.fr/filtre-externe-aquarium/60341-sunsun-hw-702a-filtre-externe-pour-aquarium-6955974905476.html?gclid=CjwKCAiAlO7uBRANEiwA_vXQ-7ZyZXkHaE4NAJhohx6P1CZuCAwSzosGikVv3Y89tupphnLjKuulEBoCtAQQAvD_BwE
e un ex... poti gasi pe situri romanesti.. dar ca sa iti faci idee

daca nu... oincearca sumpul lateral ... e destul de mult de munca si daca nu il reusesti... tot la canistra ajungi

,,
,,
,,
,,
;;
si inca cateva poze
ok mersi oricum
bine ai revenit intre virusati.

exact asta era si ideea, niste poze sau schite, ar ajuta foarte mumlt, din explicatii...e putin cam ceata
eu sunt de parere, ca daca ai filtru extern,sa il folosesti pe ala si sa anulezi spatiul care era pentru broasca.... castigi spatiu. Cauta o eticheta, pe undeva trebuie sa fie, vezi pe unde iese cablul de curent
nu e rau deloc dar, fii atent la neritine, sunt foarte plimbarete si daca nu ai capac, s-ar putea sa le gasestu pe langa acvariu.... sau sa nu le mai gasesti daca este un loc unde sa cada si sa nu il vezi
#koala - prima e Bolbitis,si Cryptocoryne?

#daniel - este modelul de fluval care ti l-am recomandat
;;;;
cine poate sa imi spuna ce plante sunt astea

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: