[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ezatemi
Forum Index » Profile for ezatemi » Messages posted by ezatemi
Message
Dow Corning 881 nu se comercializeaza peste ocean deoarece nu este dedicat acelei piete. Motivul pot doar sa-l banuiesc, fara a avea dovezi clare. Sunt unele tari in care lumea inca mai gandeste ceva de genul "nu se produce la noi, nu cumpar". Repet, nu am dovezi pentru a sustine asa ceva.
kirucd wrote:Ce este mai interesant este ca 881 nu este comercializat in State, si nu stiu care ar fi motivul.
E posibil sa existe un echivalent sau care ar fi motivul?

Made in Germany for Dow Corning Europe S.A. Acesta este motivul. Scrie pe tub.
Pe de alta parte, tot pe tub scrie "avoid contact with skin". M-am murdarit pe mani si nu am patit nimic, iritatii la nivelul pielii sau probleme respiratorii.
Cu privire la titlul topicului, e greu sa obtii 0,1-0,2 mm silicon daca sticla nu este slefuita perfect dupa taiere. La noi, prin slefuire se intelege sanfrenarea muchiilor canturilor (mcm), ori asta nu este suficient deoarece locul slefuit ramane mat, nu lucios, iar cantul ramas neslefuit tot va avea denivelari. Or, recomandarea producatorilor este ca siliconul sa fie aplicat pe suprafete perfect lucioase, unde aderenta sa este maxima. Am vazut candva intr-un petshop mostre de sticla pentru acvarii: diverse tipuri de slefuire a canturilor, inclusiv lustruire. Cand spun lustruire, ma refer la faptul ca intre acea zona lustruita si restul sticlei nu era nici o diferenta, lucea ca oglinda. Nu am vazut insa nici un acvariu din sticla prelucrata in asemenea mod. Nu o fi la moda, sau procedura o fi prea scumpa.
Policolor si Saint Gobain produc rasinile pentru fibra de sticla. Asijderea si pentru corimat/stratimat.
Cauciuc/silicon lichid de uz alimentar comercializeaza o firma din Brasov, Best Tools, dar pretul e mare, prea mare. Mie imi trebuie pentru un proiect care nu are legatura cu acvaristica si nu stiu unde sa gasesc la un pret bun.
CALINDAN wrote:Inseamna ca cine mi l-a facut mie nu a luat acele masuri de siguranta,fie ca nu stie,fie ca n-a vrut sa mai piarda timpul...eu n-am facut nici un acvariu si nici nu cred ca o sa ma apuc prea curand de asa ceva.

Treaba aceea cu "acvarii de 200-400 litri din sticla de 8 mm" este o mizerie si o consider lacomie, prostie si lipsa de responsabilitate. Una e sa faci un bazin de 200 litri si alta treaba e unul de 400 litri din acelasi tip de sticla, aceeasi grosime, cu acelasi tip de silicon.
Cel mai mare acvariu din sticla de 8 mm facut de mine cred ca are 210 sau 225 litri, facut in urma cu 5 ani, cu fund dublu, intarituri ca la carte. Este in stare buna si acum.
Conteaza foarte mult calitatea sticlei si mai ales ca aceasta sa nu aiba nici un fel de defect rezultat in urma taierii sau manipularii. O ciobitura insignifianta supune sticla in locul respectiv la un risc enorm.
Eu am facut pana acum cateva zeci de acvarii, majoritatea peste 200 de litri. Cel mai mare are 600 litri, din sticla de 12 mm. Il gasiti prezentat aici: http://www.siteullupeste.ro/slp/index.php/malawi-600-in-direct/
Faptul ca in momentul de fata nu mai fac asa ceva, e alta poveste. Cunostintele insa nu se pierd. Consider ca pot avea o parere avizata relativ la acest subiect. Am facut cateva acvarii din sticla de 8 mm, de aprox. 200 litri si absolut niciunul nu are vreo problema. Mi-am luat insa toate masurile de precautie. Si au trecut cativa ani de atunci...
M-am jucat si eu cu acel calculator de acvarii, cu cativa ani in urma.
Voi catebazine ati facut cu mana voastra?
CALINDAN wrote:Iar ca o paranteza,toat? lumea e "zgarcita" intr-o masura mai mare sau mai mica pe vremurile astea,ca se câ?tiga banii destul de greu.Pana si tie ?i-a trebuit o discutie lunga "cat o zi de post" ca sa te conving? proiectantul ca 3 tone de otel beton nu î?i ajung pentru construc?ia casei,nici m?car la limita inferioar? de siguran??.

Circula o vorba: lenesul mai mult alearga. Asa e si cu zgarcitul.
Relativ la casa mea, constructorul care imi propunea 3 tone de fier a zburat din start. Chestiunea cu discutia relativ la 6 sau 12 tone a tinut strict de calitate si NU DE PRETUL MATERIALULUI. Ceva de genul: plasa sudata sau bare independente? Avantaje si dezavantaje. Si multe altele de acest gen. Pretul a fost ultima variabila luata in calcul deoarece o casa se construieste pentru generatii. Asa gandesc eu si nu am de gand sa ma schimb.
Ideea este ca eu sunt obisnuit sau pun intrebari si mai ales sa ma informez din timp. Slava Domnului, informatie se gaseste, la biblioteca sau pe net. Vointa sa fie. Nu am incredere oarba in producator/comerciant/service etc.
@CALINDAN: De ce ati cerut acvariu din sticla de 8 mm? Raspuns: datorita pretului sticlei.
In ceea ce priveste firma la care ati apelat, ce sa zic...poate ca asa sunt invatati sa lucreze cei de acolo. Asta vrea clientul, cu asta il servim. Nu comentam prea mult, ca pleaca si merge la altul care e numai un zambet.
Intaritoare in H suficient de late nu ati pus, fund dublu nu ati pus. Le-ati cerut? Nu v-ati luat masuri de siguranta.
Am vorbit de zgarcenie si lacomie deoarece ma confrunt zilnic cu oameni zgarciti si lacomi.
Ca o paranteza, casa mea are demisol, armata cu bare independente peste tot, inclusiv planseele. De aceea am vorbit de pereti armati si de cele 12 tone. Nici macar semnal la telefon nu am in subsol. Cusca Faraday.
@kirucd: Ai facut o comparatie intre siliconul negru Den Braven si siliconul negru Dow Corning 881? Bazinul meu, 300 l, este facut din sticla de 10 mm, fund dublu, intarituri in H sus, silicon Den Braven. Eeee, cu toate astea, afurisitul de silicon s-a intins cand am umplut acvariul cu apa, fix sus, la intaritoare si lateralele mari au flambat.
Acvariul unui amic de-al meu, peste 400 l, tot sticla de 10, fund dublu, intaritoare in H, are silicon Dow Corning si lateralele mari nu au flambat deloc.
Coeficientul de siguranta considerat standard, 3,8, se aplica strict la bazinele fara intaritoare. Eu nu cred ca persoana care le-a inventat chiar nu stia ce face. Nu am gasit pana acum un normativ cu aplicare la bazinele prevazute cu intaritoare. Cu ani in urma am dat peste un tabel in care erau prezentate acvarii, pe dimensiuni, grosime sticla, cu si fara intaritoare. Nu stiu ce studiu bazat pe calcule stiintifice a stat la baza acelui tabel. Imi aduc insa aminte ca exista chiar si bazine de firma (Juwel) care au un soi de intaritoare si sticla subtire.
Mai este un lucru care nu trebuie scapat din vedere: calitatea sticlei si producatorul acesteia. In ceea ce ma priveste, folosesc NUMAI sticla produsa la Calarasi, exclusa sticla importata din Ungaria si Cehia.
P.S.: Acvariul acela de 800 l l-am vazut o singura data, cand i-am vandut proprietarului o butelie de CO2. Omul acela numai zgarcit nu este. A pus pe acel sistem tot ce era mai bun pe piata, cu exceptia...bazinului ca atare. De ce? De nebun, de aia.
Poze nu pot sa fac deoarece nu imi este amic si nu pot intra in casa omului.
Ca sa revin la acvariul crapat, nu mi se pare normal sa crape un bazin de 200 litri din sticla de 8 mm, fie el si de 55 cm inaltime. Sunt convins ca sticla a avut undeva un defect. Daca nu ar fi asa, toate acvariile facute de mine ar fi trebuit sa crape pana acum. Si nu sunt putine.
@kirucd: porcaria aceea de bazin de 800 litri are sau...avea 70 cm inaltime. Restul dimensiunilor nu mi le mai amintesc. Proprietarul sau a avut inainte un acvariu din sticla de 10 mm, 600 litri, care i-a crapat. A cautat sticla de 10 mm in oras si spune ca nu a gasit (nu a cautat unde trebuie). Asa ca si-a facut bazinul acela de 800 l.
Bazinul tau de la Eheim e alta poveste. E vorba de o firma care isi respecta blazonul. Cand ma refeream la acvariile de firma vandute prin petshopuri aveam in vedere cele cu sigla Juwel. Si relativ la acest subiect (producatori) ma opresc aici.
In rest, postul meu de mai sus completeaza cele scrise aici.
Repet: e vorba de riscuri pe care fiecare si le asuma sau nu.
Ca sa intelegi cum gandesc, am sa iti spun altceva: in peretii casei pe care mi-o construiesc in momentul de fata am bagat 12 tone de fier. Dupa mintea unora...erau suficiente 3. Dupa socoteala proiectantului...intre 6 si 12. Am mers pe mana proiectantului, varianta nr. 2 (aceea scumpa), dupa o discutie luuuunga cat o zi de post.
CALINDAN wrote:Ma intreb daca ceream cu sticla de 6 mm mi-l facea asa?

Lacomia si zgarcenia omului nu au limite. E vorba de lacomia comerciantului si de zgarcenia beneficiarului.
Pe la noi circula deseori expresia "merge si asa, n-ai grija". Daca mergi contra curentului, te fluiera lumea si spune "ia uita-te la nebunul asta".
Ca sa inchei, personal as fi construit acel acvariu din sticla de 10 mm si nu as fi avut nici un fel de grija ulterior. Sticla de 8 mm este suficienta, la limita de jos, insa trebuiau luate masuri de siguranta suplimentare.
kirucd wrote:
Ce inseamna limite normale? Un coeficient de siguranta de 2,3 ti se pare normal?

O seara placuta,
Dragos

Ce coeficient de siguranta au bazinele comercializate prin petshopuri?

Am vazut un acvariu de 800 litri construit din sticla de 8 mm. Potrivit spuselor proprietarului...acvariul tine. Pana cand, asta nu stiu. Repet: pana cand.......
Raman la opinia ca bazinul care tocmai a crapat are sticla de o grosime OK, ce-i drept la limita de jos. Acum, tine de fiecare dintre noi daca isi asuma riscul de a-l folosi sau nu.
Am vazut un acvariu din sticla de 6 mm, 84 litri, caruia i-a crapat una dintre lateralele mari, deci orice e posibil.
Sticla este un material tare gingas. La taiere sau la manipulare pot sa apara fisuri pe care ochiul uman sa nu le observe. Aceste fisuri pot da nastere la dezastre in timp din varii motive.
Sticla acvariului se incadreaza in limitele normale. Fireste ca, la cererea clientului, bazinul putea fi executat din sticla mai groasa, insa pretul ar fi fost altul.
Personal, as fi pus doar intarituri mai late (6 cm in H) si cred ca ar fi fost destul.
De ce a crapat? Poate ca in zona respectiva se gaseste o fisura sau un defect datorat taierii sticlei sau proastei sale manipulari.
O lama de barbierit rupta pe lungime si introdusa intre foile de geam....face minuni. Mare atentie insa la degete. Nu e greu deloc.
kirucd wrote:

Eu as merge pe varianta Camozzi.

O zi buna,
Dragos

Despre Festo si SMC...numai vorbe bune. Produsele lor sunt de o calitate excelenta. Cu cei de la Camozzi am avut mai multe probleme si am incetat colaborarea si aici ma refer strict la producator. Si nu e singurul caz de nume mare in domeniul pneumaticii care are un comportament mizerabil.
Sanga e slab reprezentata pe piata europeana datorita faptului ca refuza sa lucreze in regim de lohn.
eugenstanga wrote:
Lucian wrote:Eu am utilizat robinet ca cel de mai jos (in poza nu arata, dar vine echipat cu racorduri cu filet pentru furtun 4/6). Ca dimensiuni este foarte mici, are 3x2x1.5cm. Il gasiti aici
image


intrebare offtopic: acest robinet poate fi folosit pentru reglaj debit (aditie) apa la schimbul cu picatura? multumesc

Teoretic da, insa nu e proiectat pentru lichide ci exclusiv pentru gaze. Apa potabila nu este pura si din aceasta cauza in robinet vor aparea depuneri de calcar. Fireste ca acest lucru poate fi rezolvat prin curatare chimica periodica.
oviwankenobi wrote:ezatemi - un link pentru sanga? - pret? merg si pentru "bombe"?
Multumesc anticipat

http://sanga2000.com/i_main.html?Lang=eng&PageCode=PRODUCT&PageMenu=2&PageSMenu=16
La noi, produsele Sanga sunt aduse de catre un singur importator care, momentan, e in asteptare. Din cate imi aduc aminte, preturile erau foarte bune, ceva de genul 10-20 de lei.
Cat despre Camozzi, produsele lor sunt bunicele, insa unele dintre ele sunt personalizate (feetinguri pe filet facut la comanda de pilda), la care se adauga si comportamentul lor ciudat privind piata romaneasca. De aceea ei nu au la noi reprezentant direct si produsele lor sunt aduse de catre intermediari la a 'nspea mana.
Cel mai bun robinet pentru reglaj fin este produs de catre Sanga.
Robinetul de debit prezentat in imaginea de mai sus este produs de catre Camozzi.
Eheim 2217. Merita.
E aceeasi poveste. Nu te complica.
Muta-ti gandul. Este incompatibila.
 
Forum Index » Profile for ezatemi » Messages posted by ezatemi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com