[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Nu stiu sa-ti raspund la intrebare, dar daca ar fi sa o iau de la zero eu as opta pentru Durso sau Herbie..
Bine ai revenit, Costin.
Ai exagerat un pic, zic.. te apuci sa construiesti un acvariu si iese o vila P+1. Opreste-te!

Succes cu noul acvariu, presimt ca o sa iasa si un teren de tenis din afacerea asta
EverSad wrote:de ce *LM nu se poate bea?

Pentru ca pestii fac sex in ea.
petrutz2003 wrote:
Acum incerc sa mi dau seama de ce tot fac biofilm si apa pare uleioasa.... si ce pot face in privinta asta

In primul rand, felicitari. Sincer, ma gandeam ca bazinul nu apuca nici macar 3 luni, dar ai reusit

Referitor la biofilm, ce este si de unde apare. Biofilmul este o colectie de bacterii combinate cu alge, organisme multi si uni-celulare, fungi, etc.
Apare de la hrana pestilor, de la dejectiile vietuitoarelor, de la frunzele descompuse, de la nutrientii din sol.
Desi are un aspect dezgustatori, biofilmul in sine nu este periculos dpdv al compozitiei (este chiar hrana pentru anumite specii de creveti), dar reprezinta totusi un pericol datorita faptului ca pelicula formata nu permite schimbul de gaze.
In bazin se vor acumula cantitati periculoase de CO2, care vor conduce la axfisierea vietuitoarelor.

Iti propun urmatoarea scula, care iti va rezolva doua probleme: inlocuieste mini pompa tunze (sau ce folosesti acum) cu un mini surface skimmer.
Vei avea si curenti in masa apei, si un luciu impecabil.
Multumesc.

Cat lipsesc de acasa exista doar automatizarile (ph controller, ato, dozare). Nu prea vad cine sa faca schimburile de apa

Acum ca am fost acasa, am facut 2 schimburi de apa - mai mult pentru sifonare, se stransese mult cacutz. Am curatat echipamentele, am recalibrat sonda ph, am facut plinul la pompa de dozare si la co2.
CO2 nu se stie de cand nu mai avea, fertilizantii s-au terminat la o luna dupa ce am plecat. Alge nu prea sunt, doar pompa de curenti facuse BBA
Ce este foarte curios - sticla e impecabila, n-am mai curatat-o de multa vreme.

Nu stiu cum trebuie sa arate floarea deschisa la maxim, am mai facut azi niste poze.

image image
Mersi, arata asa cum este de fapt, neingrijit
Dupa 3 luni si jumatate in care n-am fost acasa:

image

Anubias-ul s-a gandit sa faca o floricica, e o premiera pentru mine:

image
Eu ti-am zis in ideea ca te poate deranja apa usor colorata. Daca se intampla asta, poti pune un saculet cu Seachem Purigen in filtru si se rezolva, crystal clear.

Ah da, sa faci teste kh/ph la apa din bazin inainte sa pui tormec si apoi la 2-3 zile, sa vedem daca a dat rezultate.
RizZa17 wrote:
Pana atunci o sa merg sa caut ce mi a propus dan.pavelescu (Jbl Tormec)

Ai retinut si faptul ca iti va colora usor apa, da? Sa nu arunci cu halba aia dupa mine apoi
Mazel tov! In sfarsit o poza cu lucrarile tale

Mare lucru sa poti creste plante in bazinul cu discusi, eu n-am reusit
Eu recomand asta:
https://www.nevertebrate.ro/instalatie-de-osmoza-inversa-aquili-190-lpzi-nps-2100

Uite aici si un mic tutorial, care contine si sfaturi foarte utile (cum ar fi sa rulezi instalatia initial fara membrana)
Nu trebuie sa o montezi neaparat asa, poti sa tii osmozorul in cada si sa-l cuplezi la bateria de la chiuveta (necesita si un adaptor de la perlator la 3/4)
https://www.hornbach.ro/p/adaptor-gardena-perlator/10208299/

Seby wrote:am pus cate o bucate de material filtrant de la hota de bucatarie, de 4 mm

Se va colmata foarte repede, mai bine pune burete. Eu folosesc bureti mai porosi, nu fini.
Am gasit un post unde spune ca e din Cluj.
Foarte ciudat, acolo apa e moale, ce ai tu in testele alea e piatra lichida.
Cum zice si copilul, o instalatie de osmoza inversa ar face treaba (fara remineralizare, combini cu apa de la chiuveta pana obtii un Kh decent pentru plante si pesti, gen 4-5-6-7 apoi tii minte proportiile)
O alta metoda, un pic riscanta, ar fi sa folosesti buffere din comert. Dar cu grija, cand folosesti un buffer sa scazi Kh, acesta transforma Kh in Co2. Daca scaderea e prea brusca, risti sa pierzi toate vietuitoarele.
O alta metoda, pe care am aplicat-o si eu in trecut, este sa pui in filtrul extern 1-2 saculeti de JBL Tormec activ. Acest material scade duritatea apei si creeaza un echilibru frumos intre Kh si Ph. Atentie, apa capata un aspect (in functie de cantitatea de Tormec folosita) de blackwater (nu arata rau, impiedica si formarea algelor, dar na.. dupa gusturi..)
Frunzele de cattapa ajuta si ele intr-o mica masura, nu strica sa le ai.
Teribil. Unde locuiesti?
RizZa17 wrote:
Microsorumul l am aruncat deja , daca poti sa imi d ai ceva idei de plante pe care sa le lipesc de piatra sa maschez prefiltrul si incalzitorul

Bolbitis, pinnatifida
Ai incercat la baietii astia?
https://pescaderia.ro/
Aventura mea cu chiclidae s-a incheiat aici, totul a fost dat, nu stiu ce urmeaza.
Multumesc pentru atentie si sfaturi.

EverSad wrote:Au` ajuns la Acvariul public Constanta.

Whatsapp mai ai?
Copile, nu putrezesc anubiasii aia?
Eu modificasem instalatia la chiuveta din baie, am pus un T si un robinet suplimentar, instalatia ro-di era prinsa de masca chiuvetei (intre masca si cada, nu deranja pe nimeni).
Pentru apa reziduala, am pus un Y la teava de evacuare a chiuvetei si un dop gaurit pe masura furtunului de apa reziduala.
Initial duceam acolo butoiul la umplut, apoi am tras furtun direct pana la acvariu si am adaugat dupa robinet o electrovalva. In acvariu aveam 2 sensori de nivel cuplati la un releu. Releul si alimentarea electrovalvei erau controlate de o priza smart - nu le tineam alimentate in permanenta, din motive simple de siguranta.

Gasesti solutii daca tii neaparat..

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: