[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: djphazer
Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Plus de asta, nu tin minte sa fi introdus cineva vreodata OXIGEN (O2) in vreun acvariu (poate doar in cazuri restranse si exceptionale), dar daca te referi la aerarea/balbotarea apei cu AER ATMOSFERIC (care pe langa muuulte alte gaze, contine si oxigen), da, face ca aditia de CO2 sa devina foarte ineficienta.
Scuzati, am citit printre randuri si probabil am incrucisat ochii stand cu capul intr-o parte sau ceva . Din nou am probleme mari cu somnul (cred ca stii...) si nu mai judec limpede. Scuze inca odata.
Cu siguranta voi folosi o sare de calitate. Acum am bagat AquaMedic (despre care nu am auzit multe cuvinte de lauda) pentru ca mi-a fost cea mai la indemana. Am prostul obicei ca atunci cand vreau ceva, vreau ieri si stiu cat de dezastruoasa e gandirea asta in acvaristica, mai ales in cea marina. Daca o sa am timp liber, voi construi si un refugiu cu cheato undeva pe un raft deasupra acvariului, ca returul sa fie prin cadere si acolo isi va gasi loc si skimmerul dupa incheiera ciclarii. Daca nu voi avea timpul necesar, voi mai adauga inca un filtru cascada. Sper sa gasesc un model cu surface skimmer. Am avut unul acum cativa ani, dar nu mai stiu care era producatorul. Daca m-ar putea lumina cineva as fi tare recunoscator. In ceea ce priveste incarcatura biologica, voi cere expres ca pestii sa fie cat mai mici. Nu vreau sa fac 2 comenzi pentru ca imi fur caciula (cu transportul). In cel mai rau caz voi cauta "cazare" pentru unul din ei. Voi incerca de asemenea sa folosesc si o hrana de calitate, pentru inceput mai saraca in proteine si lipide in cazul in care domnii vor accepta hrana prelucrata. Daca nu, traiasca artemia congelata.
Am uitat sa mentionez. Voi introduce pestii in momentul in care parametrii imi vor permite, si in cazul in care produsele PRODIBIO sunt atat de bune cum le lauda toata lumea. Inca nu i-am comandat, dar oricum voi avea unde sa-i cazez in cazul in care "cuibusorul" lor nu va fi destul de "pufos" pe cand vor ajunge. Ar mai fi de adaugat ca A. ocellaris sunt pesti recomandati incepatorilor si sunt destul de rezistenti. Stiu pe cineva care a tinut o pereche de A. clarki intr-un cub (ce-i drept de 70l) pe care il intretinea cand isi aducea aminte (adica dupa luni de zile cu evaporari de 15-20% si fara teste) fara ca pestii sa fi manifestat "nemultumiri".

L.E. un powerhead este orientat din coltul dreapta-spate spre dreapta-fata la o adancime mai mare, iar al 2-lea din dreapta-fata, spre stanga-fata la o adancime mai mica. Intake-ul filtrului este in stanga-spate. Acvariul cu colturi rotunjite l-am ales tocmai pentru o mai buna circulatie a curentilor.

L.E.2 Powerhead-ul din spate este acum la o adancime mai mare si mai spre stanga. Acum am vazut ca poze e "mai veche".

L.E.3 AM facut o poza noua, in care se vede mai clar :

http://img822.imageshack.us/i/photo0268x.jpg/
@alber stau in apartament cu 2 camere. In cel mai rau caz as fi folosit una de bicicleta in cazul in care as fi avut loc pt ea . P.S. hai c'o dam in off-topic
Ai pesti in acvariu deja ? (nu am starea necesara sa rasfoiesc tot topicul)
NU se introduce nitrivec cand pestii sunt deja in acvariu. Pe langa coloniile bacteriene in stare latenta pe care producatorul pretinde ca le contine produsul, acesta contine si amoniac pe post de hrana pentru acestea, care este extrem de toxic pentru pesti.
@bobesku Conform prospectului, pestii se introduc la 24 de ore DUPA introducerea solutiei .
Sau chiar si mai bine, nu adauga in apa absolut nimic. Avand in vedere ca e un setup nou, va trebui sa il lasi ceva vreme la ciclat pana sa te gandesti la pesti, iar in momentul cand ciclarea se va incheia, va disparea si mama clorului. Eu de cand ma stiu sunt contra substantelor de acest fel. Pe vremea cand copilaream eu, chiar si pompele de aer erau un lux. Nu stiu daca mai tine minte cineva pietrele de aer cu pompita manuala si de astfel de solutii nu auzise absolut nimeni, si totusi se practica acvaristica. Pe viitor, la schimburile de apa, poti folosi apa "statuta" 2-3 zile. Eu unul intotdeauna am facut schimburile cu apa direct de la robinet, dar nu inseamna ca recomand aceasta metoda, mai ales in lipsa testelor efectuate apei de la retea. In ceea ce priveste norul de "noroi" in apa, probabil ca ai ravasit putin substratul cand ai umplut cu apa. De asemenea, ai grija ca returul filtrului sa nu fie indreptat spre sol.
@Dolly nu vreau sa te contrazic cu temperatura la carasi, dar eu am vazut multe iazuri (nu fizic, ci online) cu carasi chiar si pe timpul iernii, care se mai si inmulteau necontrolat...
@Dolly nu o sa renunt la plantate fara o lupta . Cand il voi "saramuriza" pe cel mare, voi incepe si un nano plantat .
Hardscape-ul intr-adevar imi place si mie cum mi-a iesit. Se pare ca imi iese mai bine decat aranjarea plantelor (poate o fi de bine) dar de la hardscape la reef sunt multe paini de mancat. Tocmai asta e motivul pentru care nu am inceput direct cu cel mare, si anume sa "mi se dea mana". Nu vreau sa investesc in echipamente, piatra vie, pesti, anemone, corali, adaosuri si altele ca sa constat ca nu sunt in stare sa tin un reef. Multumesc de urari si o seara buna .
Salutare tuturor reeferilor.
Nou pe forum nu sunt, deci daca activati si prin sectiunile dulcicole probabil ma cunoasteti de pe acolo, asa ca nu o voi lungi cu prezentarea mea.
In ceea ce priveste prezentarea acvariului, treaba sta in felul urmator:

Bazin: 30L cu colturile din fata rotunjite
Filtrare: Filtru cascada 400l/h plin cu siporax amestecat cu inele ceramice
Curenti: 1 powerhead SunSun 300l/h, 1 powerhead Resun 350l/h
Iluminare: Corp hang-on cu 2 lampi PL de 11w 7200k (se vor schimba cu 10.000k si 30.000k) + banda 15 led-uri multichip (3 chip-uri/led) albastre.
Skimmer: Resun SK-05 (pe care il voi modifica sa nu mai scape bule fine in apa, si pe care inca nu il folosesc)
Substrat si hardscape: pietris alb, schelet coral, piatra poroasa, o bucata de piatra vie (cea din prim-plan). Voi suplimenta cu piatra vie cat mai repede, in masura in care voi gasi pe aproape si voi avea ceva banuti in visterie .
Sare: AquaMedic Reef salt pe care am amestecat-o dupa indicatiile producatorului (1kg/30l) in lipsa unui hidrometru bun/refractometru (pe hidrometrul meu de 3 lei apare 1.020, dar tot atat aparea si in acvariul stabil al unui prieten iar conform refractometrului era 1.024).
Pesti: (in aprox. 2 sapt isi vor face aparitia 2x A. ocellaris)
Nevertebrate: 1 cocoworm mic si neidentificat, 3-4 aiptasia pe care o voi starpi cand vor mai creste si niste nematode care au fugit din piatra in substrat . Probabil isi vor face aparitia niste Zoanthus si ciupercute cand stabilitatea acvariului va permite.
Solutii folosite: o fiola Prodibio-BioDigest (mai am inca 3 fiole + 2 fiole de StopAmmo pe care le voi folosi probabil in urma testelor)

Acvariul l-am facut ca sa mi se "dea drumul la mana" si l-am facut cat se poate de low-cost, deoarece la primavara voi face unul de 182L (cel plantat pe care il am acum) dotat cu sump, pompe si tot ce trebuie, si il voi face ca la carte. Astazi am inceput sa lucrez la sistemul de ATO.

Si acum si o poza :
image

Astept pareri, propuneri, si mai ales critici, ca doar sunt cele mai constructive . O seara buna.
@adrian t Te contrazic Eu inainte aveam 2 bombe fara gelatina puse in serie, si dadeau 2 bule/sec constant timp de 2 sapt. Cu gelatina intr-adevar tineau cam 3 saptamani sau chiar o luna uneori, dar dadeau mult prea putin co2 (o bula la 3 sec). Poti sa te joci cu reteta dupa bunul plac. Mai multa apa, mai multa drojdie, mai putina drojdie, mai putin zahar, adaugat niste bicarbonat. Posibilitatile sunt practic nelimitate.
Egeria e in sinea ei o planta de un verde inchis in comparatie cu altele. Dar... o poza face cat 1000 de cuvinte .
La bazin de 180 de litri am sump de 64 de litri si 9 tipuri de medii filtrante din care 7 pentru filtrare biologica. Ii provoc pe cei de la electrica sa-mi decicleze acvariul .
Exemple practice din experienta:
-Am facut reset la acvariu (scos tot inclusiv pietris si substrat si inlocuit cu altele noi) fara sa deranjez filtrul si nu l-am deciclat. (Motivul: probleme cu substratul)
-Am facut reset la filtru (scos si spalat toate mediile filtrante) fara sa deranjez acvariul si nu l-am decilcat. (Motivul: probleme cu copepode in filtru de la care m-am umplut de hidre).

Mentionez ca cele 2 reseturi au avut loc la aproximativ o luna intre ele.
Pai isi face obligatie in seara asta sa`mi faca o sedinta foto. Il ajut sa care un acvariu .
@LeicaBogdan Ce chestii ? Ce explica ? Am un amarat de saculet de 1l de zeolit in ditamai sumpu ... se pune ?

@vereb Frunzele te asigur eu ca sunt perfecte. Cand si-o face pc.ciprian mila de mine sa vina sa-mi faca si mie niste poze calumea, o sa vezi . Dupa cum am spus, singurele plante cu probleme sunt A. liliacina si E. stellata.
vereb wrote:Tare frumos a iesit ,
am o tema pe acel echinodorus din mijloc,nu imi plac frunzele,culoarea e super,totusi fertilizare e ok,de ce are marginile asa?
sa incerci paralel si profito

Echinodorus din mijloc ? La care te referi ? Echinodorusi sunt cel din dreapta ... si cel din stanga spate (in spatele buturugii). Ceva rosu pe margine se observa la Hygrophila corymbosa, caruia nu-i place lumina puternica .
Desi sunt constient ca al meu acvariu nu se preteaza acestei sectiuni, si mai am multe paini de mancat pana va iesi aquascaping din "cazmalele" mele, m-am gandit ca ar fi frumos sa-mi prezint si eu recipientul cu apa, plante si pesti .

Pentru inceput, cateva detalii:

Acareturi:

-Bazin : 182L open-top 90x45x45 10mm - overflow
-Filtrare : Sump 64L wet (bureti, ceramica poroasa, zeolit, bureti de vase din plasa <cine stie cunoaste>) + dry 10L (burete grosier spalabil , ceramica, bioballs)
-Iluminare : Lampa hang-on AquaZonic 4x39w T5 (2x osram 865 39w , 1x no-name daylight 21w , 1x AquaZonic TropicalPink 39w) - 11 ore/zi fara pauza. Moonlight home-made (banda LED 15 led-uri multichip <3 chip-uri/led>)
-UV-C : AquaZonic - 11w pe care nu l-am folosit, dar il tin pt orice eventualitate.
-CO2 : Butelie 1,5KG reductor, numarator JBL, difuzor ceramic mini de la colegul pc.ciprian (simt nevoia sa ii laud marfa ) 5bule/sec zi si noapte
-Fertilizare : Substrat AquaBasis plus, Ferropol 24 doza dubla (dimineata), EasyCarbo doza tripla (dupa-masa) PPS-Pro doza dubla (dupa-amiaza-seara).

Fauna:
Pesti

12x Hemigrammus rhodostomus
4x Paracheirodon axelrodi
2x Crossochelius siamensis
2x Pterophyllum scalare (da ciprian, tot la mine au ajuns )
1x Ancistrus dolichopterus

Nevertebrate

?x Neocaridina heteropoda
?x Melci comunitari
2x Pomacea bridgesi

Flora:
Plante
-Hygrophila polysperma
-Hygrophila corymbosa
-Hygrophila sp.
-Cryptocoryne balansae
-Alteranthera liliacina
-Rotala rotundifolia
-Cabomba furcata
-Anubias barteri var. nana
-Anubias barteri
-Eustralis stellata
-Marsilea hirsuta
-Ceratopteris cornuta
-Pistia stratiotes
-Ludwigia arcuata
-Hemianthus micranthemoides
-Bacopa caroliniana
-Bacopa monieri
-Blyxa japonica
-Sagittaria sagitifolia
-Echinodorus ozelot
-Echinodorus bleheri
-Echinodorus sp.
+3-4 specii a caror nume nu l-am retinut
(mentionez ca la fertilizarea/iluminarea de mai sus, singurele plante cu probleme sunt E. stellata si A. liliacina, dar compenseaza faptul ca nu am alge nici macar de samanta )

Muschi, ferigi, alge:

- Vesicularia montagnei (christmas moss)
- Taxiphyllum sp. (flame moss)
- Vesicularia reticulata (erect moss)

-Microsorum pteropus

-Cladophora aegagropila

Si acum cateva poze (scuzati calitatea, dar telefonul meu are nevoie de o cantitate nesimtita de lumina pentru a face o poza calumea) :

Vedere generala:

image

image

Top view :

image

Filtrare:

image

O cireasa in copac : (cu acelasi telefon, care de data asta a avut lumina )

image

Astept pareri, dar mai ales critici, ca doar din ele se invata . Ape limpezi tuturor.

P.S. pozele au cateva zile bune, deci adaugati vreo 10% la dimensiunile plantelor (+ 70% la Marsilea ca am mai adaugat), 30% la dimensiunea covorului de moss, si o pereche de scalari maturi prin peisaj .
Asa o fi. Nu ma bag. Eu si fotografia, baba si mitraliera .
@alber ... dar la ceva mai simplu nu te-ai gandit ? Iti dau eu niste indicii : filtru, stecher, scos, oprit.
Pai si mie mi s-a intamplat sa mai inclin testul de CO2 cand am vrut sa-l scot ca sa schimb apa+reactivul si deci sa mai cada 2-3 picaturi in apa si nu s-a intamplat nimic. Desi nu recomand nimaniu sa incerce, cred ca 2-3 picaturi de reactivi de test nu ar face nimic pestilor/nevertebratelor/plantelor (aici nu ma refer la nano-uri unde 2-3 picaturi inseamna foarte mult).

Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Go to: