| Message |
|
|
Desi sunt la incepul, ma bag si eu printre voi:
Nume: Balan Robert Edward
Locatia: Resita, Caras-Severin
Profesia: Profesor Gimnastica
Starea civila: Casatorit
Pasiuni: ca si ale voastre!!!
|
 |
|
|
|
Sau poate ciprian 01, eu de la el am luat 2 buc si si-au facut treaba pe deplin pina acum
|
 |
|
|
|
O sa-l tii in casa pe asta ??? O sa te dea afara nevasta ,pe mine cred ca m-ar da. Ce fac pestisorii mici ???
|
 |
|
|
|
Ms , nu stiam nici asta.
|
 |
|
|
|
Din pacate va trebui sa renunt la biopellei pana mai fac undele modificari la reactor, deoarece de cand l-am oprit apa e cristal. trebuie sa gasesc o solutie de a lua tot fowul de la reactor gura de la skimer. O perioada am sa-l las fara biopellete si sa vad cum merg lucrurile. Mai sunteti pe forum persoane care au renuntat la ele din acelasi motiv ca al meu???
Va salut si un week-end placut
|
 |
|
|
|
Ok baieti, si merci. incepem sa rezolvam problema ,bine ca stiu de unde e, acum cand am venit de la munca si cu reactorul oprit apa e cristal, asa ca o sa pun iesirea in gura skimerului si vedem care e rezultatul si debitul la reactor mai mic.
Sa aveti o zi frumoasa
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Oprind reactorul de biopellet vad ca apa incepe sa sedevina curatica. O mai lar 24 de ore si vad cum stau lucrurile. Daca pun iesirea de la reactor in gura skimerului si tot o sa-mi faca
apa albicioasa ce sa fac, sa renunt la biopelleti sau sa le dau debitul mai mic?
|
 |
|
|
|
Va salut,
Dupa ce am pus noul skimer am fost nevoit sa modific compartimetarea in sump, lucrru ce m-a obligat sa cam rascolesc pe acolo. Am renuntat la o parte ,mica ,ce-i drept din matrix ce era pusa intr-un saculet. Problema e ca de cateva zile apa nu -mi place cum arata, albicioasa si pe intrarea din sump parca e un gaz ce-mi intra in display. La inceput am crezut ca e apa care iese din skimer si ajunge direct in disiplay, dar am facut in asa fel sa sepat pompa de evacuare de apa cu bule ce iese din schimer.
Vietuitoarele se simt ok, zaosii sunt deschisi ,totul pare ok dar mie apa nu-mi place deloc cum arata. Poate fi o deciclare, sau un blum bacterian???
Cateva pareri pleasee???
Apropo, parametrii apaei nu sunt diferiti de inainte
|
 |
|
|
Acum dupa pozele cele noi am inteles de ce ai acvariul asa frumos ...ai seiful cu bani linga el , deci poti bagaa mana oricand in seif daca nu merge ceva bine
Frumoas dispayul, din ce in ce mai frumos
|
 |
|
|
|
Apropo, de ceva timp, desi eram foarte circumspect, nu mai am aptasii, nu mai vad nici urma de ele. Deci wurdermanii cumparati de la ciprian 01 vad ca si-au facut treaba, desi pareau ca sunt indiferenti fata de ele.
Va salut
Robert
|
 |
|
|
|
Am rezolvat problema, mi-am taiat o bucata de sticla pe lungimea sumpului pe care am prins-o cu ventuze si functioneaza perfect. Cand o sa fac o curatenie generala in sump o sa -i dau o linie de silicon si am rezolvat problema 100%. Din nou apa e cristal si nu mai are culoarea aia laptoasa, posibil si noul skimer sa-si fi intrat in mana.
Multumesc ptr sfaturi
|
 |
|
|
|
Dupa noul uppdata din sumpul meu lucrurile nu merg cum vroiam eu. De cand am eliminat compartimentele din sump au intervenit 2 probleme:
1 iesirea din skimer este aproape de pompa de recirculare si-mi arunca in displai apa albicioasa cu mici bule de oxigen, apa facandu-se laptoasa
2 ne mai avand compartimente, apa care se evapora o face din tot sumpul si atunci scade si presiunea in skimer avad pe viitor cand se va evapora mai multa apa problema cu un continu reglaj al skimerului
Acum ma gandesc sa fac totusi un despartitor, sa am 2 compartimente dar pe lungimea sumpului.
Ceva idei de la cei care au mai intalnit problema asta PLS!!!
Va salut
Robert
|
 |
|
|
Salutare ,
Azi tre sa -mi schimb furtunl de tur, ca e cam inbatrinit al meu si am luat un furtun de cauciuc, nu transparent. Afecteaza cauciucul cumva la viatuitoarele din display???
Acum suflu si-n iaurt sa nu ma ard
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
De gimnastica, invat pe unii sa iasa campioni nationali, europeni si mondiali. Dar salariile toat de simplu profesor, dar m-a prins chestia asta cu acvariul de nu mai am zile bune nici cu nevasta. Daca-i fac odat un minim la cat am bagat in el ma gatuie.
|
 |
|
|
|
Da ,dar cind muncesti in invatamant nu stii cum sa te imparti. Ala mi l-am permis ptr inceput ,un an a mers ,prost dar a mers.
Sa aveti o zi frumoasa
|
 |
|
|
|
Din pacate, din cauza noului skimer am fost nevoit sa renunt la compartimentele din sump. Am renuntat la niste matrix ce era intr-un saculet. Algele nu mai am unde sa le dezvolt ,ma refer la macroalge. Noul skimer functioneaza excelent, si am inteles acum ca al meu era o jucarie. Intrebare:acum programul de iluminare in sump ramane acelasi, adica mai este nevoie de lumina daca nu mai am in el decat reactoare ???
|
 |
|
|
|
La-am primit si eu pe domnul skimer, totul e ok ,ideea ca trebuie sa -l invat ,ca ce aveam eu inainte era o jucarie. A ajuns totul intreg si e ok . Ms Skim.
Intrebare: cat l-ai folosit tu ?
|
 |
|
|