[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: and_alx
Forum Index » Profile for and_alx » Messages posted by and_alx
Un tetra cam 60 lei acum 5 ani. Acum nu stiu cat mai face, dar am inteles ideea(ca acolo in ala vechi sunt monstrii). O sa ma uit de unul nou
Dar as dori sa pastrez substratul, asa ca ce fac cu acele fire de nisip?
Salut, am un acvariu de 54 l luat in 2009(ziua celui mic), un timp a aratat a acvariu(am avut grija de el), apoi incet incet s-a dus. Am aruncat apa din el ieri(mai sunt cativa litri pe fund) iar acvariul este plin de piatra si alge. Vreau sa incep o noua "era", dar nu stiu cum sa-l curat sa-l fac boboc. In 2009 era nou nu am avut decat de pus apa, ciclat, pesti etc. Va rog sa nu ma certati ca nu citesc pe forum, am lecturat cate ceva si sunt un pic criza de timp momentan. Promit ca o sa citesc(invat) dar cu timpul. Dar nu stiu acum cum sa-l curat.
Merci pentru pareri. Vedem ce se va mai intampla. Acum se afla in aceeasi stare.
Nimeni!!! Nimic!!!
Salutare, mai va deranjez si eu din cand in cand(asa ca sa nu ma uitati). Am un corydoras paleatus care sta intr-o pozitie verticala(capul in jos) de ceva vreme. Bun ca se mai misca prin acvariu, dar tot asa l-am gasit. Este trist, este bolnav(o fi mancat vreo pastiluta din aceea cu spirulina de la ancistrus) sau nu-i mai convine regimul. Ce sa fac? Pestisorul acesta chiar imi este drag.
A murit, i-am gasit usa prin acvariu si el nemiscat pe fundul acvariului. Asa ca l-am trecut la "daune" colaterale.
La aripioare!
Am luat o rigla si i-am despartit. Ancistrusul a uschit-o, acum astept sa vad daca mai misca melcul.
Salut, in seara asta am observat ca ancistrusul(femela) meu are botul bagat intr-o cochilie de melc(pomaceea). Cine pe cine mananca? Ce sa fac in continuare?
Multam, o sa incerc cu un "racitor" de PC.
Salut! Caldura mare. La mine in acvariu sunt 33-34 grade. Am pierdut 4 pesti . Eu rezist la mansarda cam greu(greseala cu termoizolatia o sa o repar in vara asta dar mai trebuie si bani). Ce pot face sa mai racesc apa. Banuiesc ca aceasta a fost cauza mortii acelor pesti.
Acum daca au murit, asta este. Ma gandeam sa nu-i fi "halit" cineva de sanatosi. Iar despre Boc, numai de ... bine(eu fiind bugetar).
Salutare, din nou pe forum(cam lunga pauza-cauzata de lipsa timp). Am pierdut doi pesti(1 guppy-adult si 1 molly-pui). Intrebare: cine i-a papat?
1.Boc;
2.Perechea de xipho;
3.Ancistrusul;
4.Sau altcineva.
Mentionez ca pestii au disparut din acvariu, deci nu au fost gasiti morti. Asa o scurta configuratie la ora actuala: 4 corydoras paleatus(2+2), 1 corydoras julii(M), 2 guppy(M), 6 molly(1+1+4 pui), 2 platy(1+1), 2 xipho(1+1) si 2 pomaceea. Am gresit cand am introdus perechea de xipho? Sunt totusi vivipari!
Salutare, in seara asta are loc prima nastere(la molly), problema este ca am fost luat pe nepregatite(nu am maternitate) si acum nu ca as dori sa ma umplu de pesti(ca asa am inteles ca este cu viviparii), dar ce sanse am sa-mi supravetuiasca(adica sa nu fie mancati de ceilalti pesti)? Daca hranesc pestii un pic mai des(ca aiba ce manca, si sa nu manance puii) exista sansa sa scape. Cam dupa cate zile sunt acesti pui pe cont propriu?
Ce tolomac sunt. Poate fi de la melci(cei doi pomacea au cam crescut si tot incaleca plantele ceva in genul "Tarzan in jungla") Am vazut clipul cu perlarea. Asa-i cand esti incepator(da omul cat traieste invata).
Uraaaaaaaa, in acvariul meu am observat de cca.2 zile un firicel f.subtire de bule. Inteleg ca acesta este oxigenul produs de plante. Se vede ca incep sa apara rezultate in acvariul meu.
Salutare, in urma unor "accidente" am pierdut in cinci luni cinci pesti(2 corry, 1 guppy, 1 molly si 1 platy) si am achizitionat doar doi(1cory si 1 guppy), ramanand in urmatoare configuratie: 3 guppy(m), 2platy(1+1), 2 molly(1+1), 5 corry(2+2-paleatus si 1m julli) si 1 ancistrus. Tipul de pa pet-shop m-a sunat si mi-a spus ca a primit niste xipho frumosi. Stiu ca sunt cam "rai", cresc mari(acvariul meu are 54L), dar avand in vedere ca sunt tot vivipari ma gandesc ca nu ar fi o "tragedie" sa cum o pereche. Credeti ca fac bine sau rau?
Multam Dolly, o sa caut. Alber kit-ul clasic de CO2 de la Ferplast nu permite un volum mai mare sau mai mic de CO2, deci o sa incerc cu ceea ce mi-a recomandat Dolly. Sper sa aceste teste(JBL-easy test 5 in1) sa reflecte realitatea. Multam pentru recomandari si sa auzim numai de bine.
Merci, le-am pus deja pe ambele, dar o sa scot unul si o sa pun unul vechi. Cum reduc ph?

Forum Index » Profile for and_alx » Messages posted by and_alx
Go to: