[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cadou pentru fiul meu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Salut, in seara asta am observat ca ancistrusul(femela) meu are botul bagat intr-o cochilie de melc(pomaceea). Cine pe cine mananca? Ce sa fac in continuare?
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Sigur nu melcul este cel ce se hraneste, dacat daca ancistrusul e mort. Si nici atunci nu cred ca-i lua capul in...cochilie, ci statea cuminte pe el si il papa. Probabil melcul este mort si ancistrusul s-a prins de treaba.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Am luat o rigla si i-am despartit. Ancistrusul a uschit-o, acum astept sa vad daca mai misca melcul.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

and_alx wrote:Am luat o rigla si i-am despartit.

Ce-ai facut, le-ai dat la palma?

[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

La aripioare!
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Melcul, daca este viu, se va retrage in cochilie cand il scoti din apa. Adica va trage usita dupa el Si bineinteles ca nu va mirosi groaznic, asa cum face un melc care este mort.
Pana la urma mai e viu melcul acela ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

A murit, i-am gasit usa prin acvariu si el nemiscat pe fundul acvariului. Asa ca l-am trecut la "daune" colaterale.
[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Salutare, mai va deranjez si eu din cand in cand(asa ca sa nu ma uitati). Am un corydoras paleatus care sta intr-o pozitie verticala(capul in jos) de ceva vreme. Bun ca se mai misca prin acvariu, dar tot asa l-am gasit. Este trist, este bolnav(o fi mancat vreo pastiluta din aceea cu spirulina de la ancistrus) sau nu-i mai convine regimul. Ce sa fac? Pestisorul acesta chiar imi este drag.
[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Nimeni!!! Nimic!!!
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am sa incerc sa raspund io, desi nu sunt cel mai in masura. Topicul tau a fost primul citit de mine aproape cap-coada cand am intrat aici in lumea asta minunata. Sincer, nu cred ca acel corydoras are ceva ca mai sta cu capul in jos. Ai mei (4) de pilda, cand stau nemiscati de zici ca sunt morti, lucru care e normal la ei, ori sunt mai vioi decat tetrazonii. Ancistrusii cel putin i-am vazut de 4 zile de cand ii am in pozitii greu de descris. Tetrazonii, 2 din ei, stau cateodata intr-un colt cu capul in jos. Deci, concluziv, io zic ca au momente, la fel ca si corydorasul tau, cand are chef pur si simplu sa stea cu capul in jos. Asta e, cel putin, parerea mea, din experienta mea. O noapte linistita.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Problemele legate de flotabilitatea Corydorasilor, sunt in general legate de vezica inotatoare. Asta este acea punga de aer pe care o gasim la toti pestii.
Probelemele de flotabilitate apar atunci cand pestii isi sparg acea vezica in urma unor socuri. Atunci, pestii isi pierd echilibrul, ajungand sa nu se mai poata ridica la suprafata apei, sau sa nu-si mai poata pastra pozitia.
Urmareste in continuare pestele si vezi ce se ma intampla.
Sa stii ca de multe ori habar nu avem de ce ne mor pestii. Pur si simplu ne mor, fara vreun semn vizibil. Am patit-o de multe ori, si nici macar mama net-ului n-a fost in stare sa-mi spuna de ce mi-a murit un peste de un an, aparent sanatos tun.

[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Merci pentru pareri. Vedem ce se va mai intampla. Acum se afla in aceeasi stare.
[Email] [Yahoo!]
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

Am avut aceeasi problema cu un sanitar acum cateva zile. Avea burta mai umflata si plutea in deriva. Din pacate a murit dupa cateva zile.
Era si destul de batran, rezistase cateva generatii de pesti.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: