[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Avalon90
Forum Index » Profile for Avalon90 » Messages posted by Avalon90
Message
alpha16...Cat le dai de mancare pe zi?
ReBella wrote:Ai dreptate,e complet logic ce zici.Si tu daca vei ajunge vreodata la inchisoare sau vei deveni atat de sarac incat va trebui sa traiesti pe strada....eu voi trage concluzia - daca vei supravietui - ca ai dus-o BINE si de-asta n-ai murit!!! Deci poti continua sa traiesti asa


1) Bravo...ai facut o comparatie...exceptionala. NOOOT.
2) You have issues.
3) Daca incerci sa ma enervezi...eu sunt ultima persoana de pe forumul asta pe care vei reusi sa o enervezi.
4) Deviem de la subiect si imi cer scuze moderatorilor.
5) Eu stiu mai bine ce fel o duc pestii mei. Si iti spun de pe acum...ca o duc bine.
6) Primesc si eu un raspuns la intrebarea de mai sus? ;;) Please
ReBella wrote:De unde stii ? Faptul ca nu ti-au murit pesti inseamna si ca au trait bine ?
Acum pe bune, cu riscul de a va supara voi 2 tare de tot , de unde veniti fratilor cu ideile astea ???


)))) Din cap. :> ;) Nu au murit pentru ca au trait bine.
Ok Ok...ne-am "batut" destul. Unde ar fi CEL mai indicat sa deschid un topic despre Aquascaping?
Mi-am pus ideile de mult in practica....si nu am avut probleme...
Porcu wrote:Completarea apei evaporate duce la cresterea duritatii ....... daca nu completezi cu apa distilata sau de osmoza. Ce se intimpla cu "deseurile" produse de pesti? Ar fi frumos ca plantele sa consume EXACT ceea ce produc pestii ....... da' asta nu se intimpla. Se acumuleaza nitrati, materie organica ....... ceea ce nu-i sanatos.

Intradevar...la partea cu apa distilata ai dreptate.(deci vezi?..totusi se poate)
Ar putea ca plantele sa consume exact ceea ce elimina, dar asta ar insemna ceva ideal. Dar sincer...acum mi-ai dat de gandit ->-> Daca acopar aproape toata suprafata substratului cu plante tip "covor" chiar si problema asta poate fi rezolvata. In plus felul in care am aranjat acvariul nu necesita asta..si pe langa astea am si destui melci care isi vad foarte bine de treaba...sunt foarte multumit de ei :X. Daca nu exista astea, folosim furtunul, si curatam substratul. Sincer, iti multumesc ca mi-ai trezit ideea asta.
Nu..nu spun ca schimbul de apa regulat e o prositie...spun doar ca ar trebui completata apa care se evapora cu apa proaspata. Schimburile de apa ar trebui facute mai rar. Cat timp iti ingrijesti acvariul, nu e necesara schimbarea apei des.. Totul merge de la sine. Si asta pentru a simula cat mai mult ceea ce se intampla in natura. La urma urmei...in acvariu trebuie sa existe un ecosistem...iar daca tot intervenim cu scoaterea apei din acvariu...si inlocuierea cu alta care nu are aceleasi proprietati ca cea din acvariu...nu o sa se mai formeze acel ecosistem in veci...
Porcu wrote:
Avalon90 wrote:Dar sa revenim la oile noastre, pe langa filtru mai avem si plantele si inspecial bacteriile, care sunt foarte importante. Ele ajuta la mentinerea unui nivel optim de oxigen.

In ce fel ajuta bacteriile la mentinerea unui nivel optim de oxigen?

Avalon90 wrote:Acum, dupa cum ziceam, apa ar trebui schimbata in cazuri extreme cum ar fi: 1) concentratia excesiva de oxigen. Ea provoaca variatii mari ale PH-ului, dar si la distrugerea coloniilor de alge – care va aduce ulterior la scaderea concentratiei de oxigen. 2) concentratia slaba de oxigen. Este cauzata de activitatea slaba de fotosinteza, de numarul mare de pesti. Daca exista plante de suprafata, astea ar trebui rarite la un anumit interval de timp pentru ca, pe de o parte, impiedica fotosinteza plantelor acvatice, iar pe de alta parte, impiedica absorbtia oxigenului din aer.

Aici parc-ai dat cu copy-paste din cartile de acvaristica din anii 60-70-80 care le citeam pe vremuri .
Nu inteleg de ce trebe schimbata apa in cazu' concentratiei excesive de oxigen, mai bine zis nu inteleg cum poti avea in acvariu o concentratie excesiva de oxigen .
La punctu' 2, in cazu' concentratiei slabe de oxigen, schimbu' de apa elimina efectu', trebuie eliminata cauza deficitului de oxigen.

Apa trebe schimbata regulat, nicidecum doar in cazuri extreme.


La bacteriile nitrificatoare ma refer...necesita un consum mare de oxigen.
Cum poti avea o concentratie excesiva de oxigen?? Simplu, datorita filtrarii mecanice, datorita numarului mare de plante si numarului mic de pesti(consumatori de CO2), datorita numarului mic de bacterii(prin schimbarea frecventa a apei din acvariu)....(nu am dat copy-paste de nicaieri ) ;)) ).

P.S. Nu incerc sa invat pe nimeni, nu vreau sa credeti ca va cred inferiori, sau mai stiu eu ce. Eu doar incerc sa va dau niste informatii. E la alegerea fiecaruia daca vrea sau nu sa le puna in practica. Fiecare face cum doreste, ca doar nu va bag pe gat informatiile si nici nu va oblig sa le folositi. Credeti ca eu nu am schimbat apa odata la o luna, doua saptamanii, sau cand era necesar? Ba da...am schimbat-o si eu. Dar din diferite surse, am ajuns la concluzia ca este o prostie. Nu stiu daca ma judecati pentru faptul ca sunt nou pe acest forum sau nu. Dar daca asta este, puteti sa o faceti in continuare cat doriti ca eu nu ma supar, dar un singur lucru va rog. Sa scoateti cartile de biologie, rasfoiti internetul, si cititi despre legaturile dintre vietuitoarele unei ape. Studiatii-le cu atentie si veti afla niste lucruri care difera de cele de pe diferitele site-uri de acvaristica. Nitrati, oxigen, Co2, amoniac, plante, melci, pesti...intre toate astea sunt legaturi pe care daca le veti intelege, va va ajuta foarte mult. Ca este acvariu, ca este iaz, sau ca este lac...toate au la baza un lucru...biologia...care nu se schimba. Daca 1+1=2...iar la tine in sala de clasa toata lumea zice ca 1+1=3...asta nu inseamna ca este si adevarat. E ca si cum ai reinventa iar matematica. Inca odata, nu ma cred un geniu, un intelectual, si nici nu incerc sa ma laud in fata nimanui. Eu doar incerc sa ajut.
alpha16 wrote:Bun...vad ca nu prea m intelegeti....

deci nush ce ii faza cu sexul pestilor.. ca deja ma dispera.
deci ieri le-am modificat acvariul, le-am mai pus pietre
acum parca "barbatul" are o culoaarea mai inchisa..dar tot se vede ca ii si galbena.
dupa cum am citit numai barbati pot sa isi schimbe cuolorile, si daca e asa atunci celalat peste nu si-o schimbat pana acum deloc culoarea.
am sa va trimit niste poze dar numai maine.

in legatura cu permarganul de potasiu... nu se poate gasi la farmacie... daca ziceti ca nu e bine sa o folosesc atunci nu
dar atunci spunetimi la ce bun e albastrul de metil?
Apa e incontinuare cetoasa... maine am sa le schimb apa 100%.


va multumesc, alpha16.


Nuuu...sa nu schimbi apa 100%, o sa iti imbolnavesti pestii. Daca tot schimbi apa, mai bine schimba MAXIM 50%(totusi chiar si atat este foarte mult). Albastrul de metil se foloseste ca dezinfectant.
olinno wrote:Soarele nu prea bate direct pe acvariu, si nu cred ca va fi o explozie mare de alge. Algele se pot tine sub control, mai ales daca vrei sa dotezi acvariul cu un UV. Este o idee buna sa strangi cbani pentru un chiller pentru ca carasi sunt pesti de apa rece. Vara incazeste apa si soarele si tuburile, si nu cred ca clima o sa mearga tot timpul. Ai putea pune ca plante Anubias nana prins pe o buturuga si ceva pietre. Iti aranjez tu cum iti place tie.

@avalon: nu inteleg de ce nu se poate tine plante fara substrat? sunt o gramada de plante nepretentioase care traiesc destul de bine si in pietris fara substrat fertilizant, daca au lumina suficienta, daca mai adaugi si ceva fertilizant lichid o sa duca si mai bine. de exeplu: cabomba, valisneria cresc bine fara substrat fertilizant.

Avalon90 wrote:Poi iarna intradevar nu iti trebuie. Eu iarna trecuta am lipsit o saptamana de acasa, toata saptamana nu a mers curentul. Si mi-au murit toti pestii mai putin carasii(comet si ryukin). Si normal ca si plantele. (temperatura in acvariu era de 6 grade)


sa inteleg ca ai oprit curentul in toata casa?! o saptamana nu functiona nici filtrul nici incalzitorul ?

Avalon90 wrote:
Daca il pui in spatele usii, ai putea risca sa il spargi. Daca il pui langa clanta deasemenea se face curent si apar variatiile de temperatura.In concluzie, sfatul meu personal este sa il muti de acolo. Chiar, ce pestisori vrei sa bagi in el?


eu am acvariul in spatele usii... exista si opritor de usa, care se prinde cu un surub in parchet sau mai exista si alte metode de fixare. se gasesc in fiecare praktiker, obi, bricostore...


1)Dar nu m-am referit la faptul ca nu pot trai plantele fara substrat. Ma refeream la faptul ca acei carasei vor trage de frunze si le vor scoate din pietris. La urma urmei daca poti sa pui cam orice planta atata timpcat este bine fixata.
2)Da intradevar, opritorul este o solutie buna...nu m-am gandit.

Despre curent, am uitat sa specific ca Centrala nu a avut curent. Incalzirea mea in casa se face cu ajutorul unei centrale. Si avand in vedere ca nu a fost nimeni acasa timp de o saptamana, centrala nu a mers. In schimb filtrul mergea. Iar incalzitorul am uitat sa il pun in functiune, pentru ca plecarea mea a fost pe neasteptate. Se mai intampla.
ReBella wrote:Din ce a scris omul eu inteleg ca are probleme cu filtrarea mecanica sau ceva de genul asta.Adica vrea apa transparenta,limpede,fara particule , etc. Cum il ajuta ce i-ai recomandat tu ? Sau sa zicem ca dorea intr-adevar sa dezinfecteze apa , tie nu ti-a sunat deloc ciudat chestia asta ?

Solutia de permanganat de poptasiu nu i-am recomandat-o pentru filtrarea mecanica. Inca odata, eu i-am dat explicatii pentru amandoua. Mai citeste odata. ;)) Si nu, nu mi s-a parut deloc ciudata faza cu dezinfectatul, avand in vedere ca a adus nisipul din grecia. Daca l-a luat din magazin, nu mai trebuie dezinfectat. Dar mai mult ca sigur, cred ca l-a luat de undeva de pe plaja. Asa ca trebuie clatit si fiert(ceea ce el deja a facut). Iar in momentul cand a zis ca vrea sa dezinfecteze apa, avand in vedere ca deja a zis ca l-a fiert si l-a clatit, singura chestie mai ramanea de facut era sa il bage in solutie de KMNO4. Sau sa cumpere altul. In plus, dezinfectarea celorlalte parti ale acvariului si a componentelor lui este doar o masura de precautie. Si doar ca o concluzie, da...am inteles la ce se referea. La filtrarea mecanica. Eu doar i-am dat informatii si despre dezinfecatre pe care le poate folosi pe viitor. Ca sa limpezeasca apa, nu prea are ce sa faca, doar sa lase filtrul sa isi faca treaba si sa il curete mai des. Eventual, poate sa schimbe si un pic din apa. Dar cu timp apa se va limpezi singura. Trebuie doar rabdare si un filtru curatat cat mai des pana cand apa devine limpede.
ReBella wrote:Asta e si ideea. Se foloseste numai in anumite cazuri,daca ai o problema si permanganatul o rezolva.NU se pun de aiurea chimicale in apa pentru ca nu e destul de clara apa.Si mai ales nu se baga filtrul in chimicale,mai ales daca nu stii care decicleaza si care nu.


M-ai inteles gresit. El a intrebat de dezinfectat apa si de limpezit, iar eu i-am raspuns in ambele cazuri. Permanganatul se foloseste ca dezinfectant. Cum am zis si mai inainte, concentratia solutiei trebuie sa fie mica, iar tot ce a fost in acea solutie trebuie clatit. Filtrul se poate curata cu permanganat de potasiu, pentru ca nu are nimic. Poate te referi la burete. Ar fi multe de discutat. Dar acum depinde la ce te referi mai exact.
mosu wrote:Filtrul ala se pare ca e pentru acvarii de 30 litri.
ATMAN At-F 300 vnit?ní filtr, 250l/h,max. objem akvária do 30 l.

Eu n-as merge pe chestia cu permanganatul...


De ce? Eu cand am avut problema cu Plistophora, permanganat de potasiu am folosit. Si a mers foarte bine. Nu s-a intamplat nimic.
Fa niste poze sa vedem si noi ;)).
Da se gasesc amandoua. Albastrul de metil se gaseste la sticlute mici de 50 ml cred, iar permanganatul de potasiu se gaseste sub forma de praf. Am uitat sa precizez, solutia de permanganat de potasiu sa nu fie prea puternica. Pui praful pana cand apa capata o culoare roz. Nu violet, ci roz. Pentru ca altfel iti arzi si pesti si plante.
Eu sincer nu prea stiu ce background sa imi pun. ca e atat de golas geamul din spate.
Aaaa..da..am scris si la celalat topic al tau. Poti sa pui auto-colant, dupa cum a scris si acolo. Masa este neagra, deci ai putea sa cauti un auto-colant care imita lemnul si care sa fie negru. Cand zic ca imita lemnul, ma refer la textura.eu de exemplu am corpul pe care sta acvariul imbracat in auto-colant care imita lemnul de un maro deschis, si la fel si marginile acvariului. Acel cornier de care zici, nu stiu cat de greu este de montat, dar cred ca mai greu decat auto-colantul.
pentru a limpezi apa nu prea ai ce sa faci, doar sa lasi filtrul sa isi faca treaba. E posibil ca apa sa fie murdara din cauza substratului, probabil nu l-ai curatat destul de bine. In legatura cu dezinfectatul apei, poti folosi o solutie de apa + permanganat de potasiu. poti sa pui permanganat de potasiu, chiar si in acvariu, dar trebuie sa schimbi apa maxim 50 %.(dar nu este indicat). Cel mai bine este sa scoti tot din acvariu(substrat, pietre, plante buturugi, filtru) si sa le tii pe toate 10 minute in solutia mentionata mai sus. Dupa aceea speli geamurile acvariului cu aceeasi solutie, il clatesti cu jeturi de apa rece, iar mai apoi poti reinstala acvariul. Stiu ca este de munca, dar e cel mai bine. In schimb atunci cand scoti pestii si ii pui intr-un vas temporar, ti-as sugera sa pui cateva picaturi de albastru de metil, pana cand apa devin usor albastruie.
Mai adauga 2 femele. Vezi ca sunt o multime de informatii despre chiclidae. Rasfoieste forumul si web-ul.
adixp wrote:Da-mi o idee ce ar merge sa mai pun in acvariu, sa aiba un design frumos sa zic asa ..

Cel mai mare impact in aspect il au plantele. Dar ar trebui sa pui niste plante puternice, cu radacina puternica, deoarece carasii au obisnuinta de a trage de frunze, si le pot scoate din substrat. Pietrele de asemenea sunt bune, de diferite marimi si de preferat de aceeasi culoare(dar nu neaparat). La substratul tau negru, incearca niste pietre albe(ai grija sa nu fie calcaroase). Deasemenea ai putea sa iei o radacina de vita-de-vie, o cureti si o fierbi bine ca sa iasa tot taninul din ea. Sau mai usor poti sa cumperi o buturuga din comert deja pregatita. Acum toate astea trebuie aranjate intr-un anumit fel daca vrei un aspect si mai frumos al acvariului. De exemplu pentru perspectiva, substratul trebuie asezat in asa fel incat sa creeze o panta. In fata, adancimea substratului, trebuie sa fie mai mica, iar in spre spatele acvariului mai mare. Deasemenea plantele trebuie asezate astfel incat sa nu obstructioneze vederea, (pentru aspect dupa cum vorbim) si pentru o crestere mai frumoasa. Plantele inalte se aseaza in spatele acvariului, cele de inaltime medie undeva pe la centru, iar in partea din fata cele tip gazon sau moss. Daca mai ai intrebari, le astept cu mare placere.
 
Forum Index » Profile for Avalon90 » Messages posted by Avalon90
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com