[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Avalon90
Forum Index » Profile for Avalon90 » Messages posted by Avalon90
Message
Da, pai sunt. Si la fel si corydorasii. Si eu am trecut prin o gramada de lucruri, inclusiv Plistophora. Mi-a fost o frica atunci...am zis ca nu imimai iau niciodata neoni.
Poi iarna intradevar nu iti trebuie. Dar trebuie sa ai grija ca variatiile de goldfish, rezista la diferite temperaturi. Eu iarna trecuta am lipsit o saptamana de acasa, toata saptamana nu a mers curentul. Si mi-au murit toti pestii mai putin carasii(comet si ryukin). Si normal ca si plantele. Ramasesem cu gura cascata... stateam si ma uitam la acvariu ca matza-n calendar. (temperatura in acvariu era de 6 grade)
Nu-i nimic. Decat 30, mai bine 125L. Diferenta este izbitoare. Acvariul tau este cu 10 cm mai inalt ca al meu, in rest lungimea si latiomea e la fel. Ai carasi cometa sau voal?
adixp wrote:Am scris sus .. 4 carasei

Distanta intre calorifer si acvariu e de vreo 60cm, care nu prea merge nici iarna .. Treaba e ca nu prea am unde sa-l pun acum in camera !!

Aaa, scuza-ma, nu am observat. Sa-ti traiasca! Poi ai putea sa faci poze la cei 4 pereti ai camerei. Si poate cuiva ii vine vreo idee unde ai putea sa il amplasezi. Sper ca esti pregatit ptr ei...ca totusi sunt niste "porcusori" mult iubiti.(ce sa le faci...daca sunt "dolofani" )
adixp wrote:In locul unde e pus acum, nu bate soarele deloc, plus ca are autocolantul albastru pus iar pe spatele autocolantului mai e unul negru .. Deci nu trece pic de lumina prin el chiar daca ar fi .. Iar geamul nu-l deschid decat pe vertical cateodata, in rest am clima in camera ..

O sa mai pun cate ceva prin acvariu, nu va ramane asa ..

Eu acum am observat ca in spatele acvariului ai calorifer. Muta-l acum, inainte sa bagi in el pesti, plante, pietre, etc. La iarna cand vei folosi caloriferul se va incalzi tot acvariul(geam, apa, instalatia filtrului). Scoate apa din acvariu si pune-o in niste vase(ca sa poti muta mai usor acvariul), si apoi o pui la loc. Deasemenea, sa nu pui acvariul langa usa. Daca il pui in spatele usii, ai putea risca sa il spargi. Daca il pui langa clanta deasemenea se face curent si apar variatiile de temperatura.In concluzie, sfatul meu personal este sa il muti de acolo. Spor la acvariu, si sa ne mai arati si noua poze cu el si locatarii acestuia. Chiar, ce pestisori vrei sa bagi in el?
adixp wrote:Chiar daca e in dreptul geamului nu bate lumina in el !! .. Multumesc


Nu este vorba numai de alge. Dar presupun ca tu mai deschizi geamul ala, mai aerisesti si tu camera. Gandeste-te la saracii pesti si la ce varietati de temperatura vor fi. O sa iti imbolnavesti carasii cat ai zice...."peste". ;))
Viviparu: gandeste-te bine, ca ploaia nu o "schimba", ci o completeaza. Apa evaporata este cea schimbata de ploaie, si nu cea deja existenta in lac.
Porcu: acvariul este un lac mai mic. Defapt, mai corect spus este o apa statatoare mai mica, iar densitatea de masa animala si vegetala variaza in functie de capacitatea acvariului.(nu vei pune plantele pe care le ai intr-un acvariu de 100L, intr-un acvariu de 500 L. Esti nevoit sa mai adaugi cateva.)
alefO: Ce vietuitoare traiesc in acel lac? Eu doar am dat un exemplu de lac, si nu am facut comparatie intre lacul Sf. Ana si acvariu. Deobicei, dupa cum stii si tu, intr-un lac se gasesc plante, bacterii ,pesti, melci, viermi(probabil si cateva animale moarte ). Cat despre deficitul de oxigen. Gandeste-te ca in avariu avem filtru, care ajuta la refacerea mai rapid a oxigenului pierdut, in plus filtru antreneaza apa, iar prin procesul asta cele 2 gaze(oxigenul si dioxidul de carbon) sunt egalate. Nivelul oxigenarii variaza si pe urma altor factori, ca de pilda: cantitatea de lumina, masa biologica din apa, fotosinteza, respiratie. Carbonul este si el de 2 feluri, anorganic si organic. Cel anorganic provenit din respiratia pestilor, iar cel organic provenit din descompunerea pestilor morti(daca exista asa ceva in acvariu, iar daca exista nu e un semn bun) si prin descompunerea hranei neconsumate. Dar sa revenim la oile noastre, pe langa filtru mai avem si plantele si inspecial bacteriile, care sunt foarte importante. Ele ajuta la mentinerea unui nivel optim de oxigen. Acum, dupa cum ziceam, apa ar trebui schimbata in cazuri extreme cum ar fi: 1) concentratia excesiva de oxigen. Ea provoaca variatii mari ale PH-ului, dar si la distrugerea coloniilor de alge – care va aduce ulterior la scaderea concentratiei de oxigen. 2) concentratia slaba de oxigen. Este cauzata de activitatea slaba de fotosinteza, de numarul mare de pesti. Daca exista plante de suprafata, astea ar trebui rarite la un anumit interval de timp pentru ca, pe de o parte, impiedica fotosinteza plantelor acvatice, iar pe de alta parte, impiedica absorbtia oxigenului din aer. 3) concentratia de amoniac. Chiar si in concentratie minima poate fi fatala pentru pesti. In cazul asta o schimbare(nu mai mare de 50%) a apei este necesara. Sper ca ti-am hranit curiozitatea. Si inca o chestie legata despre filtru. Filtrul extern este mai bun decat cel intern, iar in legatura cu cel intern. ar trebui curatat odata la 2 saptamani.
Ok, thank you very much. Acum imi ramane sa casc ochii dupa ea.
Ai putea folosi si auto-colant. Pe ce este asezat acvariul?
Paracheirodon innesi. Poi sincer e cam greu, nici eu nu sunt sigur dar femela este mai corpolenta decat masculul si ceva mai mare, iar abdomenul este mai suplu decat al femelei. Deasemenea la femela acea banda albastra stralucitoare este putin curbata, pe cand la mascul este dreapta.
hehe, rechinul a fost pestele care l-am primit cadou...l-am pastrat ptr ca am observat ca s-a adaptat bine si nu am probleme cu el. Nici eu nu sunt mare fan al lor. deci pana la urma...care e cea care ramane pe fundul acvariului? Ca sa stiu SIGUR.
Intradevar, nu amoniac. Nitrati. Cat despre minerale...hmm...oare alea nu sunt folosite de plante :-?..eu zic ca da. Minerale, nitrati, amoniac, dioxid de carbon, oxigen. Toate astea....au stransa legatura cu mancarea. V-as da mai multe informatii, dar sunt cam obosit. Dar va zic asta: Un lac(fara acces la rau) este o apa statatoare, asa cum este si acvariul. Nu-mi spune ca te duci la lacul Sf. Ana si scoti 700 de tone de apa si pui alta noua.
Nu imi trebuie o cantitae mare. M-am interesat destul de mult despre planta asta si am inteles bine cum se creste si se inmulteste. Si nu am nevoie de Riccia fluitans sau alti muschi, pentru ca am 2 ancistrusi si o sa mi le termine. ;)) Tin sa mai precizez ca sunt 2 tipuri de MC, una care ramane tot timpul pe fundul acvariului si alta care dupa un anumit timp(din cate am inteles) iese la suprafata. Eu o vreau pe cea care se mentine pe fundul bazinului. Cand mai ai, anunta-ma si pe mine te rog. Chiar vreau sa am planta asta. Tocmai mi-am schimbat decorul din acvariu, mi-am luat 4 neoni(un mascul si 3 femele) si o sa imi mai iau inca 3(un mascul si 2 femele). In schimb mai am 4 cory, un scalar si un silver shark. Sper din tot sufletul sa creasca calumea plantele alea. Ca in ultima vreme am cam neglijat acvariul si e cam golas.
hmm...nu este cam riscant daca o trimite din bucuresti?...eu sunt din galati. Ma refer la faptul ca ar putea muri. :-?
Va rog...ziceti-mi si mie, unde pot sa gasesc aceasta planta: Hemianthus Callitrichoides "Cuba"? Am inteles ca e destul de scumpa. Sau alta planta tip "covor" mai ieftina. Mentionez ca am un acvariu de 112 litri, lung de 80 cm, lat de 35 cm si inalt de 40 cm. am atasat si cateva poze sa vedeti despre ce este vorba. Apropo, sunt din galati, daca cumva are cineva de vanzare.
App. Stiu ca intrebarea nu este legata de topicul asta si nici incepator nu sunt, dar vad ca sunteti multi din galati si din cauza asta am pus-o aici. In legatura cu betta, da...se tin in vase de 1 L, dar asta doar in cazul in care, cu acel peste pproprietaul participa la concursuri. Cand sunt tinuti in spatii mai mici, se misca mai putin si isi dezvolta aripioarele mai mult. Pentru proprietarii de betta care nu participa la concursuri, un acvariu de 20-25 de litri este suficient pentru un betta. Iar in legatura cu apa, ca nu a schimbat-o de duminica, nici nu este nevoie. Din punct de vedere al oxigenului, betta poate respira si aer atmosferic, iar din punct de vedere al amoniacului, apa nu se schimba, ci doar se completeaza apa care s-a evaporat(e valabil si la acvarii mari). Se schimba doar in cazuri extreme. Iar cei care vand betta in piata centrala, si ii tin in pahare de bere, intradevar nu fac bine, dar la urma urmei, se vand repede si in plus am observat ca atunci cand mai raman putin ii pune in acvarii( care apropo sunt cam vai de ele, am vazut chiar si pesti morti). Probabil economisesc bani si loc cu acele pahare de bere. :-??
Va rog...ziceti-mi si mie, unde pot sa gasesc aceasta planta: Hemianthus Callitrichoides "Cuba"? Am inteles ca e destul de scumpa. Sau alta planta tip "covor" mai ieftina. Mentionez ca am un acvariu de 112 litri, lung de 80 cm, lat de 35 cm si inalt de 40 cm. am atasat si cateva poze sa vedeti despre ce este vorba.
 
Forum Index » Profile for Avalon90 » Messages posted by Avalon90
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com