Message |
|
salut. am o problema cu plantele din acvariul meu - nu stiu cum se numesc , le-am luat dupa aspect si dupa faptul ca vanzatorul mi-a spus k sunt rezistente: pierd foarte multe frunze . am ceva alge in acvariu , probabil datorita luminii - am un neon cu lumina galbena de 18W si unul cu lumina albastra de 15W . nu imi dau seama daca apa e de vina pentru caderea frunzelor sau lumina... apa e galbuie - banuiesc ca e de la mopanul pe care il am in acvariu - insa nu face spuma la suprafata. acvariul este de 80 L , am pompa si oxigenator potrivite.
|
 |
|
pai d-aia m-am gandit si eu ca nu ar da reactie. e vopsea de masina .
alte pareri ? (nu vreau sa se simta nimeni ofensat , dar am 2 pareri aici si fiecare sustine altceva)
|
 |
|
pacat . arata foarte natural si misto.
|
 |
|
salut
am rugat un amic sa-mi faca un fundal 'stancos' pt acvariul meu. l-a facut din polistiren extrudat pe care l-a vopsit cu vopsea de masina (initial voia sa-l 'sufle' cu un pietris fin , dar nu a putut face rost de un pietris care sa placa ochiului). ma intereseaza daca rezultatul asta este toxic pentru pesti (eu ash tinde sa cred ca da) . chestia asta o sa stea in apa cu pestii si algele. voi ce parere aveti ?
|
 |
|
am mai asteptat 2 zile , dar intre timp am adaugat Tetra Safe Start iar cand am facut transferul am pus vreo 25 d litri din vechiul acvariu o data cu pestii. micutii se simt excelent in noul acvariu , iar maine-poimaine tre sa imi ajunga un acvariu facut p comanda d 60/30/45 pe care il voi planta.
|
 |
|
am remarcat k betta e agresiv cu femela. itial am zis k vor sa se imperecheze dar ... tzeapa . voia doar sa bata un pic. aia a ajuns sa stea izolata intr-un coltz . oricum , betta e frumos knd e nervos . se zburleste tot.
am pastrat acvariul... nu am cui sa-l dau. in seara asta l-am umplut cu apa pe care am tratat-o cu solutie d la TETRA - Aqua Safe . sper k maine dupa-amiaza sa pot pune cativa pesti in el. iar tetrazonele vor trece in vechiul acvariu d 25L care le e suficient.
|
 |
|
ok. am izolat tetrazonele intr-un acvariu separat ... are doar 9 litri insa. era vorba de 2 tetrazone. acu sunt in acelasi acvariu (25 litri) : 3 xypho , 1 sanitar , 1 guppy femela , 2 neoni si 2 betta (femela + mascul) - asa i-am primit , n-aveam cum sa refuz cadoul.
|
 |
|
salut
am primit un acvariu cu urmatoarele dimensiuni : L=60cm, L = 18cm, I=48cm
vreau sa cresc in el pesti d apa dulce - am niste xypho , tetrazona , guppy , neoni si betta (incompatibili , stiu , dar pana acu am pierdut doar 3 pesti si aia era foarte mici in comparatie cu restul) . acvariul asta pe care l-am primit mi se pare k are latimea prea mica .
sa-l pastrez k bun si sa-l folosesc sau sa-l dau mai departe ?
|
 |
|
intr-adevar , acvariul este de 25 Litri si nu prea am unde sa tin pestisorii. oricum , coada neonului nu are cum sa-i mai creasca. nu e vorba d boala , e vorba de faptul k a fost mancat d masculul tetra probabil. nu stiam k tetra sunt atat de agresivi . de fiecare data cand gaseam un peste ciufulit dadeam vina p masculul betta. pana acu 3 zile knd am decis sa-l izolez intr-un acvariu mai mic. dar acu aparu neonul acesta p jumatate mancat...
sa izolez si tetra acu ? ce mai tin in acvariu atunci ?
|
 |
|
Salutare
Am un 3 neoni intr-un acvariu cu 3 xypho , 1 Guppy - femela , 1 Betta femela , 2 Tetrazona (femela + mascul) si 1 Sanitar. Problema mea e ca 1 din Neoni nu mai are innotatoarea caudala - are doar un ciot - (i-a mancat-o probabil unul din ceilalti pesti , pt k e cam jumulit si la celelalte aripioare ) si se chinuie d vreo 2 zile sa inoate prin acvariu , sa se tina la adancimea necesara. CE FAC CU EL ? il eutanasiez ? k banuiesc k nu ii mai creste coada aia.
|
 |
|