[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sunt bune asa dimensiuni de acvariu - L=60cm, L = 18cm, I=48cm  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
daJudge
Junior member

IP:

salut
am primit un acvariu cu urmatoarele dimensiuni : L=60cm, L = 18cm, I=48cm
vreau sa cresc in el pesti d apa dulce - am niste xypho , tetrazona , guppy , neoni si betta (incompatibili , stiu , dar pana acu am pierdut doar 3 pesti si aia era foarte mici in comparatie cu restul) . acvariul asta pe care l-am primit mi se pare k are latimea prea mica .
sa-l pastrez k bun si sa-l folosesc sau sa-l dau mai departe ?
AlinC
Junior member
[Avatar]

IP:

E prea ingust, dar si prea adanc mai ales pentru betta. E probabil gandit sa fie incastrat in perete sau intr-un obiect de mobilier. So, fa-i vant Gasesti acvarii la comanda la 1leu / litru. Fa un acvariu mic (20 l, inaltime ~20 cm) pentru betta si unul mai mare (minim 40) pestru vivipari.

In alta ordine de idei, nu pune masculi de guppy cu betta, ii lasa fara coada si-i chinui aiurea. Iar xifo si molly, pesti rapizi, e posibil sa-ti ciupeasca bettanul.

Galerie foto
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

E prea putin lat.Si TE ROG eu fa ceva cu pestii aia incompatibili pe care ii ai ...is terorizati saracii!O sa iti mai moara daca nu separi tetrazonele mai ales.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut!
Latimea este mult prea mica. Daca poti, schimba-l.

Referitor la compatibilitate si la faptul ca ai pierdut doar 3 pesti... puteai sa nu pierzi niciunul. Compatibilitatile intre pesti nu sunt inventate. Ar trebui sa incerci sa le respecti. In afara de asta, nu ai spus cati din fiecare ai. Am o presimtire ca e si suprapopulat...

PS: Incearca sa nu mai folosesti "k" in loc de "ca".

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
daJudge
Junior member

IP:

ok. am izolat tetrazonele intr-un acvariu separat ... are doar 9 litri insa. era vorba de 2 tetrazone.
acu sunt in acelasi acvariu (25 litri) : 3 xypho , 1 sanitar , 1 guppy femela , 2 neoni si 2 betta (femela + mascul) - asa i-am primit , n-aveam cum sa refuz cadoul.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/09/2009 15:33:57

gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Ok.
Tine cont ca xifo cresc destul, ca neonii sunt pesti de banc, adica se simt bine in grupuri de minim 8, la fel si tetrazona, masculul betta poate deveni destul de agresiv cu femela mai ales intr-un spatiu mic si aglomerat.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
daJudge
Junior member

IP:

am remarcat k betta e agresiv cu femela. itial am zis k vor sa se imperecheze dar ... tzeapa . voia doar sa bata un pic. aia a ajuns sa stea izolata intr-un coltz . oricum , betta e frumos knd e nervos . se zburleste tot.
am pastrat acvariul... nu am cui sa-l dau. in seara asta l-am umplut cu apa pe care am tratat-o cu solutie d la TETRA - Aqua Safe . sper k maine dupa-amiaza sa pot pune cativa pesti in el. iar tetrazonele vor trece in vechiul acvariu d 25L care le e suficient.
LUPmic
Senior member

IP:

" sper k maine dupa-amiaza sa pot pune cativa pesti in el. iar tetrazonele vor trece in vechiul acvariu d 25L care le e suficient. "

Pai nu astepti sa se cicleze acvariul
[Email] [Yahoo!]
daJudge
Junior member

IP:

am mai asteptat 2 zile , dar intre timp am adaugat Tetra Safe Start iar cand am facut transferul am pus vreo 25 d litri din vechiul acvariu o data cu pestii. micutii se simt excelent in noul acvariu , iar maine-poimaine tre sa imi ajunga un acvariu facut p comanda d 60/30/45 pe care il voi planta.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: