[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cosmin
Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Asta chiar nu stiu,dar in petshop sigur nu vei gasi.
Merci frumos!Am pesti goby care nu mananca decat hrana vie si trebuie sa ma risc neaparat.
Ceva interesant :-?.

http://www.acvaristica.com/index.php?act=articol&target=boli_tubifex
Ok...asta am inteles.Imi poti spune te rog si cum se pastreaza tubifexul,ca sa nu se descompuna?Din moment ce ai folosit asa ceva ca hrana,ma gandeam ca poate stii.
RVP wrote:Tu cu ce ai lipit??

Era un adeziv ca si cauciucul,dar nu mai stiu cum se chema.

alber wrote:
RVP wrote:Aaaa,si totusi as merge pe un filtru extern homemade pentru ca am si o pompa de apa de 350 l/h.

Vorbim de un acvariu de 4 litri? Parca asa am retinut. O pompa de 350 de litri in spatiul ala iti va arunca toata apa in tavan, chiar si montata intr-un filtru extern. Iar sa te apuci sa-l gatui...la debitul ala mi se pare cam greu de realizat. Personal as merge pe un hang-on, intrucat, chiar daca are o pompa de 60 litri pe ora sa zicem, modul in care intoarce apa in acvariu te scapa de turbioane si alte nenorociri

Depinde.Eu am folosit pompa de la un Resun mini RS de 200l/h si aveam un debit de 40,50l/h.Pana cand s-au colmatat furtunele si aveam un debit pe la 10l/h ,de aceea iti recomand,in caz ca vrei sa continui proiectul,sa folosesti furtune mai mai decat cele de aer .
Ai grjia cu ce lipesti!
Chiar daca nu mai vreau cultura de hrana vie caci am la discretie,mai am o intrebare.Cei care hranesc pestii cu tubifex viu,cum il pastreaza?La mine in 3 zile s-au descompus.
Arta...ce sa mai ...
O schema facuta de mine:

http://cozman.sunphoto.ro/Restul/85492845

Ca si "canistra" eu am folosit un borcan,tu poti folosi orice altceva recipient care e dintr-un material dur.
Merci!
Ce volum are acvariul in care ii tii?
Am vazut,merci.
Daca stai la curte:

Ia un butoi ceva mai mare in care sa incapa,faci o groapa,pui butoiul deasupra,dai foc dedesubt (lasi o gura de aerisire pe unde vei alimenta si focul) si radacina in butoi,cazan etc. Asa facea bunicamiu cand facea tuica sau afuma porcul de Craciun,intelegi ce vreau sa zic.

In caz ca nu ai lemne de foc mai sapi vecinului niste vita de vie .
Sa ne "cuplezi la priza" cu noutatile!
Neoanele au lumina cam alba,tre sa le schimb cu osram 865 dar bate vantul in buzunare deocamdata.

Am inteles ca fertilizezi cu PPS-Pro,de unde ai luat toate prafurile? :-?
Intradevar,petul ala e a naibii de greu de gasit .
Mi se pare mie ca au o crestere mai lenta,chiar si unele easy.In plus,staruogynele s-au topit,didiplis o duce rau,bine...el o ducea rau dinainte sa-l bag in acvariu dar nu isi revine (ma anunti dupa urmatoarea tunsoare ).

Nah...mai vedem ce si cum,inca nu am luat decizia finala.

Pentru plante easy ar trebui sa ai un raport de 0,5w/litru.Sa zicem ca ai 85 de litri,iti trebuie macar 40w.Eu unul as pune doua neoane de 24 sau 36,poate pe viitor vrei sa pui si plante mai nepretenitoase.

Trifoiul,no way!Am mai inercat sa ii explic cuiva pe forum,dar deja pusese muschi de copac in acvariu.Nu a mai dat pe forum ca sa vedem ce si cum,dar sigur nu i-a mers bine.Gasesti plante la donatii daca esti la inceput,nu trebuie sa te arunci la plante scumpe din prima.
Daca te-ai suparat,imi cer scuze,nu am vrut sa deranjez.

Daca nu esti sigur de fertilizare si CO2 poti incepe cu plante easy gen:valisneria,egeria,anubias,cryptocorine,moss,mayaca fluviatis,ceratopteris cornuta,ceratopteris thalictroides si mai sunt destule.

In legatura cu lumina,eu unul zic ca e foarte putina.Macar 2x18w.

Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Go to: