| Message |
|
|
|
Nu prea inteleg de unde curentul constant in schema propusa de tine.
Din cate stiu eu, ar cam trebui sa ai undeva o reactie negativa ca sa obtii curentul constant. Sau te bazezi pe comportamentul ledului ca un soi de dioda Zenner. Cred ca asta ti-ar asigura, cel mult, o tensiune constanta la bornele ledurilor dar in nici un caz un curent constant.
Daca gresesc explica-mi unde.
Ca o imbunatatire la schema ta propun un condensator electrolitic cu rol de filtrare dupa puntea redresoare. Macar un 10uF/200V ca sa mai atenuiezi din riplu.
|
 |
|
|
|
La ferilizare tot pe JBL m-am axat(Ferropol, Ferropol24, Florapol). O sa mai adaug PPS-pro si Easy carbo in mod constant.
Iluminat: momentan 18W-865, 15W Fluora si 8W-840, cu timpul o sa trec pe 2X18W-965 + 1x18W Fluora. Imi schimb capacul cu unul home made care e aproape gata. Acum partea din spate e prost iluminata.
|
 |
|
|
Vin si eu cu un nou setup la acvariul de 60 cm.
Mi-a luat ceva vreme sa-l amenajez.
A venit si primavara si m-am gandit ca nu strica un peisaj mai luminos.

|
 |
|
|
|
Oho ! Bine ai venit domnule ! Chiar ma intrebam cand o sa faci si tu pasul asta. Incantat.
|
 |
|
|
Aici se termina drumul pentru Made in Iasi.
Astazi refac setup-ul.
Glosso si Blyxa au pierdut toate frunzele de la plantele mama dar au dat frunze noi si cresc. Cel putin Glosso ma uimeste.
H.C. are un ritm de crestere mai lent dar s-a adaptat si el.
In mod evident la setup-ul nou voi avea nevoie de mai multa lumina, in special pentru Ludwigia "Cuba". Poza de mai sus efacuta aproape de stingerea luminii si plantele incepusera sa se inchida.
Sayonara !
|
 |
|
|
|
Pai sa-i transmiti vanzatoarei sa si-o bage in acvariul ei asa netrata.
Apropo de unde ai cumparat-o. Parca recunosc stilul de sfaturi "gratuite".
|
 |
|
|
Radu.U wrote:apoi daca o pun in mijloc..... nu fac decat sa impart toata simetria mea  nu fac nimica, Iara o sa primesc certuri pe tema asta....
Nu te cearta nimeni. Doar ne dam cu parerea. Pana la urma tu o ceri. 
|
 |
|
|
|
Pune-o unde vrei tu numai verticala sa nu fie cao sa arate ca un "erection dans le coeur du Paris"
|
 |
|
|
|
Presupun ca acvariul nu este open top, pentru ca nu ar mai avea suficienta umiditate sa arate asa bine H.M. Gresesc?
Iar daca e cu capac, are ventilatie? Cam la ce inaltime sunt tuburile fata de luciul apei?
|
 |
|
|
Lofty wrote:

Ador poza asta. E Hemianthus Callitrichoides.C. sau Hemianthus micranthemoides. Ne poti da cateva detalii despre cum e plantat?
Pe ce e fixat? Eventual o poza de ansamblu facuta de deasupra?
|
 |
|
|
 Esti pe drumul cel bun.
|
 |
|
|
Au culoare aramie. Ca domnul din imagine

|
 |
|
|
|
Tanichthys albonubes sau White Cloud Mountain Minnow nu i-am gasit nicaieri sub denumirea de cardinali.(englezii le zic cardinali - cardinal tetra la Paracheirodon axelrodi).
Nici nu e chiar asa usor sa-i gasesti. Eu am cumparat cativa de la Animax, de aici din Iasi, acum 1 an in urma sau mai bine.
Poate in zona voastra se gasesc mai usor.
Eu am trei disponibili. Ti-i dau cu placere. Dar nu stiu cum facem cu transportul.
|
 |
|
|
Radu.U wrote:...Si intr-adevar, cu taiatul, e putin complicat. chiar mi-e mila de aromatica, dar probabil ca peste 1 saptamana apar doar varfurile , cu parere de rau
Fii barbat, nu muiere. Las ca o sa cresca ele la loc. Doar le dai sa manance atatia fertilizanti.
19 tipuri...o colectie impresionanta 
|
 |
|
|
Sesmar wrote:Deja trebuie sa incepi sa te gandesti la o tunsoare meseriasa ...
Asta incerc sa-l conving si eu de o vreme. Cred ca ii e mila de plante
Ce voiam sa spun mai sus, cu nr de plante, este ca tinzi spre un dutch style aquascape. Nu e rau.
|
 |
|
|
Inca putin si nu-ti mai incap plantele in acvariu.
Chiar am o curiozitate. Cate specii de plante ai in acest moment acolo? Ai facut vreun inventar pana acum.
Vad ca esti fan al simetriei.
Plantele sunt superbe. In frunte cu Eriocaulon.
|
 |
|
|
Frumos exemplar.
Sa ne spui si noua cum se impaca plantele cu el. Sau el cu plantele
Am auzit ca unele exemplare au obiceiul sa mai rontaie din ele.
Inca o data. Un exemplar superb.
|
 |
|
|
|
Nu eu am filmat Radule.
Am dat peste link cautand informatii despre planta asta.
Tu te-ai pacalit stiind ca si eu am.
Si eu sunt curios cum a filmat.
|
 |
|
|
Daca vreti sa vedeti cum creste Ludwigia "Cuba" in decursul unei zile.
http://www.youtube.com/watch?v=pUx04fBTgQE
|
 |
|
|
|
Aplauze pentru acvariile tale.
Iar neonii vad ca i-ai dresat bine.
|
 |
|
|