[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Humbert wrote:@lukitza - fara filtrare mecanica, sterasyl-ul se colmateaza in primii 300 de litri, am testat eu asta ca intai am avut doar sterasyl;
nici cu filtrare mecanica nu e debitul grozav la mine, cred ca acum e cam 1l/minut

Ce filtru mecanic ai luat? Eu am de 5 microni da se pare ca trebuie mai mic.
Arhitectul wrote:In schimb cu algele verzi nu prea cred ca o sa apara fara niste neoane puternice .

Mda, asa e, cu leduri de genul asta cam greu cu algele verzi.
Nici eu nu am si n-am avut vreodata. Am avut maro din belsug in schimb.
Benzi dinastea RGB cu telecomanda am si eu dar luate direct din China la un pret neglijabil.
Eu mi-am facut singur lampa ca-mi place sa mesteresc dinastea.
Si la mine pe telecomanda Red e inversat cu Green. Nu-i stres, mai greu a fost pana m-am prins, nu intelegeam de ce apas pe verde si lumina se face rosie.
In alta ordine de idei, acvariul si pestii arata foarte bine.
Mda, asa-i. Acuma nu mai am chef de desfacut, la urmatoarea tura o sa iau dinala de 1 micron.
Plm, primul la mine e unu de 5 microni care e alb imaculat, si apoi e sterasylu care e deja maro.
Deci cred ca ala primu e un cacat. Evident ca mi-am luat 2 ca sa am de rezerva.
koala wrote:Plm, de un' sa stiu eu cati microni are saracia aia?... nu m-a interesat aspectul asta.

Nu scrie pe cutie? Sau un link cu ce ai comandat?
Cartusul de sterasyl cam la cata vreme se innegreste la tine?
Nea Koala zi si mie de cati microni e cartusul ala primul, de sedimente. Io am luat unu de 5 microni si nu cred ca am trecut 1000l
prin instalatie si deja sterasylul e maro (evident sterasylu e montat dupa ala mecanic).

PS: Ce nevoie ai de robinet pe furtunu ala de dus???
Banuiesc ca decorul va fi o noua lucrare minunata a baietilor din Serbia.
Aia pe care doar natura ii poate copia.
Pai daca se pastreaza traditia bazinul ala nu va vedea pietre. Cel putin nu naturale.
RT sunt foarte frumosi, eu n-as renunta la ei pentru oscari.
Da, asa e. La lungimea aia intr-adevar exista riscul ca nici foaia de sticla de pe fund sa nu fie perfect plana si atunci fiind apasata
de cea verticala e o problema.
adiradu wrote:- 239 lei/mp sticla float de 12 mm

Wow ce s-a scumpit sticla.
Eu am dat vreo 140 lei/mp, e drept ca a fost cu niste ani in urma.
adiradu wrote:- suprafata de lipire intre placile de fund si cele verticale creste la 20 mm (vor fi 2 placi de fund de 10 mm fiecare), in loc de 12 mm - grosimea sticlei

Pai daca mergi pe metoda "clasica" cu a doua foaie de fund mai scurta ai o suprafata de lipire de 22m (12mm cantul sticlei verticale si 10mm sticla de fund).
Eu as zice ca marele avantaj la metoda asta e ca o lipitura e orizontala si una verticala.
Frumosi pesti, frumos bazin.
Si in acvariul tau, in masa apei, in substrat, in filtru, se gasesc bacterii.
Parerea mea e ca te complici prea mult cu discutii despre namol, roti cu cani, statii de epurare.
Daca citesti asta http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page o sa afli tot ce e nevoie de stiut (poate chiar mai mult)
despre filtrarea biologica intr-un acvariu.
Sump-ul cat de mare va fi? Folosesti vechiul bazin?
N-as putea sa iti recomand o sursa anume.
Am pesti de la nevertebrate, de la Ciclide Arad (mai aduce de afara), crescatoria Jucu, Debrecen, prieteni, necunoscuti, escroci
Am luat si pesti de calitate, si tepe. Am tinut ce am considerat ca merita, la restul le-am facut vant.
Pentru ca nu ala e scopul buretelui acolo. Am si grosier inaintea celui fin dar scopul lor e filtrarea mecanica.
Parerea mea e ca ala e rolul unui burete in acvariu, filtrarea mecanica.
Nici denitrificare nu ma intereseaza sa fac.
Nu doar piatra ponce e roca naturala.
Eu in sump am un burete fin care trebuie spalat saptamanal.
Altfel in urmatorul compartiment imi scade foarte mult nivelul.
Daca l-as lasa 2 saptamani nu ar mai trece apa prin el.
Nu, apa nu trece mai usor prin burete. Daca luam matrixul de exemplu, sunt niste pietre cu diamentrul de aprox 10mm care nu formeaza o masa compacta.
Printre ele apa trece fara probleme. Buretele in schimb e o masa compacta care odata colmatata, singura solutie e spalarea.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: