| Message |
|
|
Gabriel wrote:
Mda. Sa vedem. Greu de amorsat? Hm? Cunoscut?  Metoda de amorsare (orificiul ala de umplere - fara pompa) mi se pare cel putin foarte departe de conceptul "german engineered". Nu mi se pare un detaliu minor.
Sincer eu l-am amorsat folosind furtunul de tur, a mers din prima  si nu l-am trecut la minusuri. Intr-adevar ar fi fost util un buton de amorsare dar se poate trai si fara
Gabriel wrote:
filipica wrote:un curent de apa aproape insesizabil.
Aici ai punctat decisiv. Dupa introducerea maselor filtrante debitul este foarte mic. Neacceptabil de mic as putea spune chiar cu "robinetul" deschi la maxim.
In privinta asta ma asteptam. Am vazut la ei pe site ca atrag atentia la debitul scazut (chiar se lauda cu treaba asta). In cazul meu este ok, acvariul este mic, insa asta variaza de la caz la caz.
Gabriel wrote:
Ca sa nu mai spun ca inainte de a-l cumpara am cautat pe forumurile din Australia si USA sa vad ce parerere au baietii de acolo (pe site-ul JBL scrie ca este un flitru foarte vandut prin acele locuri). Surpriza. Aproape nici o referinta.
Am fost in aceeasi situatie putine pareri , reviews
Minusurile la care nu ma asteptam se refera la imbinarile pentru tuburile tur-retur, putine la numar, care nu iti ajung sa folosesti toate tuburile. Al doilea minus ar fi palnia pentru retur e mult prea mare si nu poti sa o asezi decat in pozitie verticala
Multumesc pentru urari si nu ai de ce sa iti ceri scuze, doar pentru asta e postul pentru pareri, opinii 
|
 |
|
|
|
Intr-un final jbl-ul cristal profi 250 a fost achizitionat. Cateva detalii minore ii cam stirbesc din imaginea de lucru nemtesc insa overall isi merita banii.
Intr-adevar este extrem de silentios, mai mult zgomot face bula de co2 in numaratorul de bule (sticla drojdie+gelatina+numarator DIY) decat filtrul :-)
Nici in ceea ce priveste faptul ca au pus mai mult accent pe volumul filtrant decat pe volumul de apa filtrat nu se dezmint. Cu debitul setat la ~70% (am luat in considerare cursa robinetului) creeaza un curent de apa aproape insesizabil.
|
 |
|
|
Sandu wrote:De aia se numesc capcane de fier si EDTA killer. Experientele au aratat ca in bazinele cu filtre se consuma de 300% mai mult doze de (ingrasamant vegetal)...banuiesc ca se refera la cel din substrat ...si tot mi se pare dubioasa informatia si exagerata....
Daca stam sa analizam insa cele scrise de el sunt corecte...mai mult nu trebuia sa fie o noutate pentru nimeni pe forum indicatia de a nu folosii filtrele in acvarii plantate. Am scris despre asa ceva si am si descris acest experiment facut pe "pielea" acvariului meu cu ani in urma cand am avut o pauza de 3 luni pana la achizitionarea de un filtru nou.
Cand mai ai timp poate mai scrii odata si e suit la sectia Articole de pe site 
|
 |
|
|
Deja s-a mai ales o pereche si dupa cum va inchipuiti se dau lupte grele. Desi e foarte interesant sa ii urmaresti si sa vezi cum si-au impartit teritoriul "In the end, there can be only one"
In consecinta se schimba/doneaza pereche de kribi plus inca 3 masculi (4cm femela-6-7cm masculii ) doritorilor, de preferinta brasoveni, care au conditii.
2-3 poze cu o parte din impricinati facute acum 1 luna:
poza 1
poza 2
poza 3
|
 |
|
|
pretender wrote:s-a gandit cineva sa incerce cu apa minerala?
e doar o intrebare dar poate are si ceva bun in ea.
apa minerala carbogasoasa are si alte elemente benefice in ea si in plus e ieftina. poate cineva sa faca vreun rationament obiectiv la ideea mea? 
Cuvantul cheie in acvaristica e stabilitatea parametrilor. Chestiile cu apa minerala ieftina etc... sunt solutii de moment si merg precum solutiile de moment. Adica apa minerala, mana, timpul tau nu o sa poate suplini niciodata un ph-controler si butelia de co2 ca promtitudine in adaugare de co2 cand e nevoie. Plus ca nu tot ce e in apa minerala le trebuie plantelor (aici banuiesc  )
Daca nu ai bani foloseste reteta lu' dalles intocmai si stai cu ochii pe instalatie cel putin 2-3 ori pe zi.
|
 |
|
|
Postul domnului chitron imi aduce aminte de bancul acela cu iadul unde nimeni nu pazea cazanul fierbator de romani.... Dar dupa cum zice si domnul Intros sa nu ne infierbantam si sa fim mai toleranti
Am votat nu, nu pentru ca nu as dori sa achizitionez si sa citesc revista ci pentru ca la momentul de fata banii care ii am la dispozitie prefer sa ii investesc intr-o canistra iar cei care vor veni dupa, intr-o instalatie profesionala de co2. Sa votez da doar pentru ca mi-as dori parca nu e corect.
Insa nu ma indoiesc ca aceasta incercare de a aduce reviste nu va fi ultima indiferent de rezultatul poll-ului. Piata evolueaza, nivelul de trai asemenea si precum acum cativa ani filtrele interne/ externe de calitate erau o raritate, plante in magazine de profil deasemenea, de substraturi imbogatite sa nu mai vorbim, iar astazi nu ne mai putem plange de lipsa lor (cel putin in marile orase) asa va fi si cu revistele.
In alta ordine de idei Daca alti brasoveni aflati in situatia mea sunt doritori a schimba un "NU pentru ca abonamentul este scump" intr-un DA hotarat atunci discutam pe pm. 
|
 |
|
|
As dori sa schimb 3 bucati kribi ~ 5-6 luni(masculi) pe neoni sau alti pesti de dimensiuni mici. Asta cat mai repede dat fiind ca au inceput sa se bata pentru teritoriu si nu as dori sa ii vad cu "burta la soare" 
|
 |
|
|
Intr-adevar la 70 de litri si la ce locuitori or sa fie diferenta de material filtrant nu e decisiva insa ar fi fost bune niste pareri, impresii de la proprietari
Din pacare se pare ca nu foarte multa lume are asa ceva acasa sau daca au nu sunt prin preajma  In consecinta o sa merg pe mana JBL-ului dat fiind ca in Brasov se pot gasi piese de schimb mai usor pentru el.
|
 |
|
|
[quote="Acvaristu'"]cam asa arata buturuga la o zi dupa ce am prins cladophora de ea

Daca o sa ii placa buturuga si se prinde de ea o sa arate demential :bravo:
|
 |
|
|
|
Ce imi recomandati a alege intre un tetratex ex 600 si un jbl profi 120?
M-ar interesa niste pareri in privinta:
1. volumului material filtrant
2. fiabilitate
3. zgomot redus
4. usurinta in gasirea pieselor de schimb
Detalii acvariu:
-volum 70litri brut
-7 kribi cu marimi intre 2 cm si 6cm ~4 luni achizitionati recent. vor ramane o pereche de indata ce se va alege una
- 8 melci pomaceea diferite marimi.
- windlove,anubias,cladophora & java moss, valisneria,echinodorus tenellus & ozelot,nucusi,cateva fire parvula
Din ce am calculat eu tetratec are un volum mai mare dar nu stiu daca se aplica si in cazul volumului materialului filtrant.
|
 |
|
|
[quote="Acvaristu'"]
chiar asa o sa fac, o sa le desfac; am vreo 4-5 bile deja si mai iau azi cateva pentru ca vreau sa umplu o juma de buturuga lunga cam de 60cm
[/quote:832b8ded85"]
Inca ceva: poate ca vei obtine rezultate mai bune daca presari petice pe buturuga in loc sa acoperi jumatate si jumatate o lasi cheala. :-) Acum depinde si de efectul pe care vrei sa il creezi 
|
 |
|
|
[quote="Acvaristu'"]
vreau sa stiu cat timp tre sa treaca (saptamani, luni,ani??) pana sa se prinda cladophora de buturuga, sa adere bine, ca apoi sa inlatur guta, sau eventual sa o acopere "alga" (da' cred ca tre sa astept o vesnicie pentru asta  )[/quote:b28ee65da2"]
Daca ii oferi C02, lumina buna (adica neoane gen fluora) si o ai grija sa fie curata in permanenta atunci termenul de saptamani e cel mai potrivit (2-3) iara in 2-3 luni va acoperi toata buturuga si nu numai 
|
 |
|
|
Nu cred ca este o regula scrisa...depinde de cantitatea de mizerie pe care o scoti la o aspirare saptamanala/lunara (direct proportionala cu numarul de vietuitoare din acvariu).
Poate un administrator "splituieste" topicul. 
|
 |
|
|
Daca ceilalti pesti nu dau semne de boala, lipsa de pofta de mancare, apatie inseamna ca i s-au terminat zilele
Urmareste-i atent cateva zile si incearca sa schimbi cei 10% saptamanal iar la o luna sa sifonezi cat de cat substratul.
|
 |
|
|
chitron wrote:Salut si mi-e mi-au murit doi xiphophorus si nu stiu de ce i-am gasit intr-un colt .Imi aduc aminte doar ca parca aveau aripioarele putin rosiatice.Si unui prieten la fel doi neoni care pluteau prin acvariu oare de ce.
troll....
|
 |
|
|
|
Amu daca'i musai cu placere :-)
Poate pe maine sau luni discutam pe PM.
|
 |
|
|
INTROS wrote:
Am auzit de un usor spor la alge fata de 830 al 965-ului[..]Repet, se pare ca tuburile profilate pe rosu (gen Dennerle Trocal si TLD 830 )fac ceva mai putine alge...
Cred ca INTROS a spus altceva ;)
Black-out total nu a dat nici un fel de rezultat ?
|
 |
|
|
|
Cum ramane cu diferentele intre ele?
Desi sfatul este de a le folosi combinate, sunt promovate ca produse bune si foarte bune insa ca produse diferite(ma refer aici la terralit,florapol,eco...). Banuiesc ca acest lucru este datorat modului in care :
1. ele au fost produse
2. isi ating scopul pentru care au fost create
Ceva detalii despre acestea stie cineva ? :-)
|
 |
|
|
Dupa cum spune si titlul cam care ar fi diferenta (nu de bani  ) intre Terralit, Florapol si AquaBasic ?
Nu stiu cati dintre voi le-au incercat insa cei care le au in acvarii va rog nu ezitati sa impartasiti din experienta voastra
Primul am vazut ca este asemanator la dimensiuni cu pietrisul "bob de orez" asa cred ca nu e mare problema daca la manevratul plantelor (sau din cauza melcilor de substrat) iese la suprafata.
Al doilea trebe amestecat cu nisip asa ca nu e chiar asa usor sa te mai joci in acvariu dupa ce l-ai setat.
Al treilea e chiar nisip (la prima vedere)
Din ce am mai cautat pe net diferentele s-ar "reduce" la cele dintre zeolit,argila si "nisip imbogatit"  , dar ce avantaje/dezavantaje au fiecare nu prea pot spune ca am inteles.
Dat fiind 3/4 din plantele ce le am (in plan) nu sunt pretentioase (din ce zice tropica) dar au totusi un ritm de crestere "fast" urmeaza si a doua intrebare :-)
Din punct de vedere pret/calitate/longivitate care ar fi mai avantajos ?
|
 |
|
|
angelinna wrote:salutare!
a, de maine o sa bag si Co2, pls anuntati-ma si pe mine daca e posibil sa imi omor pestii avand in acvariu cine stie ce parametru modificat care in reactie cu Co2-ul sa faca pe acolo ravagii. 
Da si tu detalii despre CO2-ul acela. Sticla cu drojdie ? Cu gelatina, fara gelatina? Butelie ?
Ai folosit solutii anti alge ? Poate ele ti-au zapacit ricia...
|
 |
|
|