[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Tinand cont de solul folosit si de lipsa unui filtru de substrat sau a unor vietati care sa-l mai mermeleasca, ce gaze credeti ca sunt acolo? Din burta asa, dati cu presupusul.
Si daca sunt gaze benefice sa le spunem, cum le puteti capta si utiliza?
E foarte misto planta, spor la crescut/inmultit
petrutz2003 wrote:Pentru mine problema este ca nu stiu ce gaze sunt. Pentru ca sunt convins ca nu este doar un singur gaz in substrat !

Sa punem problema altfel.
Bag mana in foc si pot merge la pariu linistit ca orice gaz ai avea acolo nu e ceva benefic.

(e hidrogen sulfurat 100%)
Spre rusinea mea am apelat la Google.

Se pare ca e Xyris sp Red, iar pretul e plantei e

https://shop.aquaria-usa.com/product/xyris-sp-red/
In anii 80 aveam low tech, in sensul ca lumina era formata dintr-un bec incandescent - iar norocosii aveau tub de neon, ca cea mai mare smecherie de scula era un vibrator nemtesc (pompa de aer), iar incalzitoarele trebuiau calculate cu mare grija, ca nu aveau termostat.
Filtrarea era formata din burete + pompa de aer.
Chiar si asa, se asigurau conditii aproape optime pentru pesti.
Fata de pozele de pe prima pagina, acum clar ai un regres al plantelor.
Nu stiu ce lumina ai si daca/cu ce fertilizezi, dar as pune regresul pe seama duritatii ridicate a apei (plantele prefera o apa mai moale, de asemenea pentru fertizare trebuie sa folosesti si ceva chelatori speciali).
Daca mai scazi nitel (ti-as propune un Kh 6/7) si o sa folosesti aditiile potrivite, poti face o jungla acolo.
Din pacate, in lipsa de osmozor trebuie sa stai vesnic cu ochii pe teste si sa schimbi turba din filtru cand nu-si mai face treaba.

Poti sa mai adaugi niste lemne in acvariu, ajuta si ele la scaderea duritatii.
In ceva vreme (2-3-4 saptamani) ar trebui sa observi si o imbunatatire in cresterea plantelor.
E un progres. Apa si-a schimbat culoarea?
Low tech nu inseamna no tech.
Daca scoti si mini pompa si incalzitorul, schimbul de gaze va inceta sa mai existe (sau va fi la un nivel minim), ceea ce este rau, pentru ca deja ai niste pungi cu hidrogen sulfurat in sol care intr-un final se vor dizolva.
Rezultatul obtinut prin indepartarea echipamentelor nu va fi un lac cristalin ci o mlastina.
Doar parerea mea.
Destul de vechi adica din 2009, 15 ani.
EverSad wrote:(sa nu ma arda cu "ban" adminu)

Te arde cu un reminder, cand ajungi la capitala sa iei punga aia cu maimute?
Scuze de offtopic, dar ma ignora pe whatsapp
Astia sunt de prasila, de la palatul lui gigi becali
Vezi ca tipul asta de tate nu corespunde cu dorintele colegilor
Cand pui o intrebare si vezi ca nu raspunde nimeni cateva zile, baga o poza cu tate. Sa vezi dezbateri pe tema subiectului apoi..
Bayek wrote:femeia fara tite.

Blasfemie, sa nu mai zici asa ceva
Dar o poza mai din 2024 asa, primim si noi?
Eu m-am ars de multe ori cu acvaristica. Ce merge perfect la unul, nu merge la altul. Sa fin sanatosi pana duminica urmatoare.
Haideti sa cadem de acord ca este orice mai putin CO2
Nu stiu cum functioneaza, cum se activeaza.
Vedem saptamana viitoare daca ai aruncat banii pe fereastra sau daca e mai bine.
Frumoase irizatii au lostritele alea

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: