[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
@ alinutz80 o 'mie jumate' in fiecare zi conform mediei.

(un pretin/cunoscut de al meu' da 14K de euro pe caburant la luna)

Si are doar o obosita, cariera de piatra...

ontopic:

Acum, racitorul: consuma ~3Kw la 24 de ore.

Pestii este bine' la maxim de 26C.

Deja sunt trei dimensiuni/serii de pui in bazin.
dan.pavelescu wrote:Vrei nu vrei, la liniste si loc cu verdeata ajungem toti

Sa dea/ajute dumnezo' (dar: nu si mie)
ilbiscione wrote:Momentan m-a secatuit financiar colonizarea, la urmatorul plin de "apa" in portofel incepe conversia.

Adica: in cateva zile.

offtopic: Poza aia neagra cu mazgalitura alba de la semnatura, nu este de bine... (Nici ca oscilograma si nici ca si cardiograma)
Vezi ca trebuie sa le faci si conversie "nitritilor" daca vrei sa fie rezultatul bun.
Excelent ca ai pus locatia.

Pune si nescaiva plante la Betta. (macar)

Pestele asta, in habitatul lui': traieste in baltile de orez ori balti cu iarba/vegetatie abundenta.

Misto lemnul de la bazinul mare. (baga plante si acolo)
dan.pavelescu wrote:
Fa o ciclare pe termen lung, 40-60 zile, fara pesti, fara plante si mai ales, fara lumina.

Si eu te sfatuiesc sa faci fara lumina... (daca tot nu faci cu pesti)

Dureaza mai mult dar:

- Este 'ciclarea' fara surprize.
- Nu cumperi si instalezi repede "becuri". (dupe' o luna, stii mai bine ce iluminat o sa vrei)
- Nu 'scrii': Help ALGEE !!!! [(pe forum ori feisbuc) (nici nu va trebui sa le identifici, pentru ca nu vei avea)]
- Ai timp sa conturezi o idee mai clara despre ce vrei. (si timp sa te documentezi/citesti, fara a fi autostresat ca observi 'nu stiu ce ca*at in bazin')
- Vei avea un 'safe environment' indiferent ce vrei sa bagi in galeata ulterior. (plante, pesti)
- Nu vei observa "mai nimic" din procesul ciclarii. (dar: vei avea un mediu propice pentru pesti si plante)
______________________________________________________________________________________________________________________
Oricum: cauta pagina cu analize apa de la distribuitorul tau zonal si scoate tabelul cu masuratori. (sa citeasca si oamenii de pe forum Pedefeu'.)

Pana umplii bazinul cu apa, este mai bine sa fie stiut: cu ce apa'.

LEdit: Ia si filtrul. (nu poti incepe ciclarea fara el)
ubk wrote: " Ce pun in el ?"

Este simplu: apa, pesti, substrat, lemne, pietre, plante. (Bine ai venit! pe forum)

Trecand la modul serios:

- In principiu, stii ce vrei acolo.
- Trebuie sa te hotarasti ce pesti bagi acolo. (niste parametrii de apa, ar fi utili ca sa stii unde poti marja cu plantele si pestii.)
- Oricum: nu pesti "saritori" . (presupun ca nu ai capac si nici lumina)
- La lumina, cel mai simplu ar fi cu doua reflectoare de 40W suspendate deasupra bazinului. (sunt ieftine si se inlocuiesc ulterior daca nu este 'ce trebe')
- Substrat: nu am opinie. (personal, am doar nisip bej in toate bazinele pentru ca sunt 'pe ciclide' si nu prea am plante)
- Filtru: pare in regula alegerea ta, ca si volum si pen' ca are trei cosuri. (nu stiu nimic despre el... am folosit doar Eheim)
_____________________________________________________________________________________________________
Acum: hai sa iti propun o "faza mai pe' tupeu": Fa direct ciclarea cu pesti. (iese mult mai bine decat aia normala de 40 de zile)

Va trebui sa fii putin atent si sa faci masuratori de NO2 si NO3. (am facut ceteva ciclari cu pesti si a mers bine de 'fiecare tura')

Daca te intereseaza: iti explic exact pasii/procedura.

Plante care nu vor merge bine si alge, vei avea, indiferent de metoda de ciclare.
Salut!

Reactorul ala pare sa fie pentru 'amoniu' (cel putin, nu merge anaerob) Dar, se poate modifica recipientul.

Daca iese bine testul pe care il' fac, borcanul ala este excelent pentru ce am nevoie.

Ce incerc acuma?

Cu un Eheim classic 150, fac un circuit 'ca ala din poza.

Filtrul meu avand pompa inclusa, este mai simpla instalatia exterioara. (un adaptor si un rubinet' plus doua moturi' pentru furtun de 6mm)

Daca reusesc sa elimin oxigenul din circuit, am pus-o de mediu anaerob, implicit pot face denitrificare.
m.m. wrote:
Cred ca va fi suficient 3 saptamani, pentru ca am pus si din apa acvariului mic si am stors si filtrul din acvariul mic in cel mare. (foarte bine daca vrei ciclare mai rapida)

Este posibil sa fi gresit putin cu achizitia filtrului mare, intrucat imi face ceva vartej in acvariu. Pune un robinet pe iesirea filtrului si invarte de el: sa fie bine)

Ca sa stii daca este bazinul ciclat: masoara NO2 si NO3 dupe' perioada cand consideri...

Un grafic al ciclarii, este cam asa:image
Incerc' sa fac un "classic 150" in configuratia aproximativa de mai jos. [(foto) (are pompa inclusa...)]

image

Bag substrat pro si aflu' ce rezulta dupa' ce dispare oxigenul.

Nu este vioi' este panicat/stresat.

Betta ca si Gourami, nu au nevoie de agitatie a apei si de bule de aer.

Apa la bazinul "lor" ar trebui miscata foarte putin, in mod normal.
Se afla' un bazin de ~570L, (reali) ce contine nescaiva Tropheus.

Schimbul de apa se face la 7 zile. (valoarea de NO3: intre 60-120, la testul JBL.

Am schimbat, ~70% din volum, apa si rezultatul = 30. (stiu: la 30' sunt in 'cacat' ca si situatie: pentru' Tropheusi)

Trebuie: reactor...

Rezultatul/dorinta pe care o/il' "visez" ar fi sa schimb apa: o tura/luna calendaristica si sa raman cu NO3, pe la ~10...

Astia' este victimele:
Firesc: la Stiuleti si Castraveti (am rationat)

Dar am vrut sa fiu' elegant...

Si castravetii merg bine ca au nevoie de apa multa.
Arata misto!

Daca bagi rosii si pepeni, nu mai arunci nimic. (consumi si vinzi execsul)
Lasi' ambele filtre sa mearga. macar 20 de zile. (desi, la ce filtre ai: as recomanda sa le lasi permanent)

Scoate "culoarea" albastra din bazin si baga direct pestii acolo. (Mai bine fundul de sticla, decat sa stresezi pestii cu albastru' )

Mergi maine la "pet shop" si ia cele mai ieftine plante mari...

Daca gasesti Cabomba, seamana cu mararul de ciorba, dar creste spiralat: aia este buna acum la bazin. (le bagi in bazin si vezi daca "supravietuiesc")

Trebuie sa aiba' si pestii "ce evita" cand fac natatie.

Bagi pestii in bazinul mare (chiar acum) si faci ciclare cu pesti. (oricum: alta varianta mai buna: nu ai)

Firesc: aduci si filtrul' in bazinul mare...

Despre: ce peste este textul/vorba' ? (ca sigur nu ai specificat/lamurit)

Fac teste la 7 zile... (asa previn accidentele)
ilbiscione wrote:
Nu stiu daca am cunostintele necesare sa folosesc acest tip de substrat, ma gândeam la un pietris natural ca acesta:

Baga nisip de granulatie 0.8- 1.5 pentu inceput. (pana 'iti dai mana si observi')

Pietrisul' ala, va retine foarte multe "nedorite". (sursa de amoniac)

Nu te' arunca la substrat fertil: (ca esti incepator si nu vrei plante 'complicate')

Inteleg ca 'mosii' nu percep' alta varianta de galeata, inafara celor Plantate'...

mellbo wrote:M-am amuzat si am inteles cam ce ati vazut voi cand am aparut si eu...

ideea de baza la acvariu este sa reproduci natura subacvatica la o scara miniaturala. Nu marea, nu oceanul nici piscina.
Sunt destul de incepator si eu..

Se vede deja, experienta... (dupe' atatea probleme)

@ibiscione: Daca nu fraternizezi cu kitschu, scoate culoarea albastra de pe fundul galetii.

Acilea' (pe forum) ori devii acvarist ori renunti si vei fi consiliat de niste "dubiosi" dupe' feisbuc.... (care' iti vand' ceva)

Nu doreste nimeni sa te injure ori sa puna in balanta calitatile tale estetice... (daca este sa devii, acvarist: aici este tot ce trebuie sa stii si sa aflii, daca mai citesti din forum)

Bine ai venit! in comunitatea reala a detinatorilor de pesti. (ai observat deja ca: primesti recomandari.... doar eu @eversad am fost mai 'acid')

Personal: ma intereseaza doar bunastarea animalelor captive in acvariu. (mi se rupe de proprietar, in general)
Nu scriu sfaturi, inca... [(si nici nu 'bag' parerea, pentru ca este (esti) incepator)]

Hai sa stabilim doua aspecte:

1: Ce pesti vrei sa pui' in acvariul ala? (persupun, ca nu stii)

2: Vrei sa arate natural, ori "Barbie" ? (inclin sa cred ca va fi Barbie...)
Este normal sa existe variatii de Ph daca Kh-ul este atat de mic si este influentat/modificat cu adaosuri.

Ideea ar fi ca: o apa cu Kh si Gh mici, intodeauna este instabila la valorile Ph din motive ca nitritii pot altera imediat valoarea Ph. (raspunsul exact pentru: @mellbo)

Nu sunt atat de bizuit in experiente de modificare in sens pozitiv/crescator la' Kh si Gh, pentru ca le am deja: King Size, in apa de la robinet.

(ca sa mai cresc putin valorile: am adugat pietre Sansibar in bazine, unde a fost nevoie de 'ridicare')

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: