Message |
|
As zicem' ca alea 8 puncte de bun simt, le poti face...
Dar ultimul pragraf? (acolo este smecheria care il face pe GPT: o laba trista)
|
 |
|
12L brut... adica: 8-10L de apa. (functie de ce elemente volumetrice bagi in el)
|
 |
|
Brut: are 12L.
|
 |
|
Temperatura este varibila in 'acvariu' din cauza ca este mic si foarte influntabil' de tempearatura exterioara.
Betta, are nevoie de macar' 25c ca sa se poata misca/ fie dinamic.
In cazula tau' (ca ai doar un peste) devine' tragica situatia... (pestii astia au o perioada de viata ~2-3 ani daca sunt intretinuti bine)
ai luat: pestele cu ghinion...
|
 |
|
Daca vine cu coasa: cineva cu o pelerina neagra si cu gluga pe cap, refuza serviciul de cosire... 
|
 |
|
Arata super misto acuma cu plantele crescute. (sper ca le tai, dupe' ce ies' catre suprafata)
Despre mutare: las' ca esti inca tanar... mai duci...
|
 |
|
Yanisciabuca wrote:am fost la Hornbach si mi-au spus ca trebuie sa spal burete storcandu-l in apa de la acvariu. Am facut asta si acum acvariu este super murdar. Ce sa fac?
Pai: plm... asteapta, ca se limpezeste.
Data viitoare: scoti cativa litrii de apa din acvariu in ceva recipient, speli buretele acolo si arunci apa murdara la WC.
Ce lipseste din acvariu (apa) completezi de la rubinet'.
Lamurire: apa "de la acvariu" este diferita de apa " din acvariu"... Pare logic?
|
 |
|
Am inceput sa bag Vodka in instalatie...
Stiu ca in cazul meu: pare firesc si normal... (bag votca in reactorul de NO3)
offtopic: Este si ziua mea azi... (MM... un an mai putin de trait'/ mai hodorog)
|
 |
|
EverSad wrote:De cand, ai pestele?
Demonu wrote:Pestele betta îl am de vreo 3 sau 4 lunii daca nu gresesc
A mai fost pusa intrebarea...
Offtopic:
Aia: de la "pet lovers shop" , in general nu au studii de medicina veterinara...
Nu mai gasesti in zilele noastre: 'nici zugravi'... (darmite' medici veterinari care sa vanda pesti in magazinele unde se vand si zgarzi' ori jucarele de animale...)
Orice Veterinar care vinde la " anima* ori alte institutii de chinuire a animalelor: este un veterinar repetent.
|
 |
|
OnTopic: Asta este complexa instalatie...
Am facut-o atat de simpla pentru ca este un experiment. (nu o forma finala si nu astept rezultate de anduranta ori fiabilitate in timp.)
Din toata poza: conteaza doar ce este pa' iesirea filtrului-rubinet-bucla catre intrarea filtrului.
restul: sunt din alt film/alta instalatie.
Detalii constructive  :
- De la iesire (partea de sus) un furtun de 9/12 in care a fost introdus si etanseizat cu "TAC-PAC" un robinet pentru furtun 'de aer' " care este denumit Out/Iesire.
- Un rubinet' de la 9/12 la 12/16 ca sa: adaptarea intre furtune si reglajul diferentei de debit. (a nu se confunda debitul cu presiunea din 'instalatia complexa')
- Furtunul de 12/16, are o bucla pentru a putea observa 'mai rapid' daca apare oxigen in circuit.
- Aproape de admisia filtrului, inca o insertie de rubinet pentru furtun 'de aer' care va fi cunoscuta ca si: admisie/IN.
- Ce se mai vede 'alb' este o sarma cu care am fixat bucla furtunului.
__________________________________________________________________________________________________________________________________
Principiul de functionare, este clar?
Daca nu: astept intrebari.
|
 |
|
flo77 wrote:
De curiozitate: ca metoda alternativa de reducere a nitrarilor, ai incercat un algae scrubber? Stiu ca este specific acvariilor sarate, dar se poate folosi si in acvariile cu apa dulce.
Ar trebui unul foarte mare si nu poate fi asezat decat deasupra bazinului. (ori aici: mai intervine si lumina pe care nu o vreau)
|
 |
|
In cazul in care apa nu este circulata ori aerata in recipient, clorul se depune pe fundul recipientului in maxim 24 de ore. (functie de coloana de apa si densitatea de clor din aceasta)
Daca in recipientul de pastrare se baga si piatra de aer, clorul se elimina prin schimbul de gaze de la suprafata apei in cateva ore.
Ca sa iti explic caz concret: (Testat in laboratorul de control mediu)
Un bidon de 5L de "apa plata" umplut cu apa de la robinet cu o concentratie de clor ~0.35 mg/L si cu o piatra de aer cu debit de ~50l/h
- dupa o ora, clor rezidual: 0.21mg/L
- dupa doua ore, clor rezidual: 0.08mg/L
Cred ca este clar...
|
 |
|
Tigerii aia 3, sunt cei de la mine.
Aveau si ei cativa de anul trecut dar sunt toti cu gurile strambe.
|
 |
|
Si eu am remarcat exagerarea cu 'cateva zile' la declorinat...
PLM: scot si bag ~400L direct de la robinet si Seachem Safe dupa ce finalizez schimbul la 650L brut.
Nu pun intodeauna si "safe" ca mai sunt si fara chef sa bag Seachem-u... (ori chiar: uit')
Pestii, par in regula si cu o baie de clor...
|
 |
|
Daca mai este "on-line" si tot apatic pestele cand citesti:
Fa un schimb de apa de 50% si vezi daca se imbunatateste starea. (baga direct apa de la robinet ca nu se intampla nimic)
Vezi sa ai minim 26C la temperatura apei.
|
 |
|
Am si eu carasi  (a voit neaparat, doamna doctor: carasi)
Partea buna este ca la Carasi trebuie schimbata apa doar o tura pe saptamana. (~150L)
Inca un bazin identic cu cel al Carasilor care contine Chiclide de Malawi, tot 150L la saptamana. (aceste doua bazine fiind Juwel 240)
La Cichlidele de Tanganyika, cu un bazin de 650L brut, trebuie schimb la 3-4 zile si sunt 400L apa care trebuiesc inlocuiti.
Am avut 5 Oscari si un Pleco marisor acolo... (schimbul de apa trebuia facut la 2 saptamani, dar mergea si la luna)
Ar mai fi un bazin de ~160L cu nescaiva Bembe' dar ala este "nano" la mine...
Este clar ca trebuie redus NO3 prin alta metoda decat diluarea. (schimb de apa)
Cu reactorul: este in asteptare de rezultate. (sper ca se colonizeaza cu ce trebuie)
|
 |
|
De cand, ai pestele?
|
 |
|
Testez eu acum o adaptare cu un Eheim classic 150.
Daca merge, anunt si explic exact ce si cum... (ideea este ca folosesc o 'instalatie' neconforma principiului)
Dureaza fro' luna ca sa apara rezultate. (colonizez anaerobe') sper... 
|
 |
|
Scriu intai chestia 'groasa'...
Cu ce dracu masoara astia de la 'voi' nitritii (NO2) ? Cu ruleta cu cantarul de cartofi?
Vad ca scrie acolo: 4,61 si valoare maxima admisibila: 50... (astia sunt retarzi?)
Cat este in realitate NO2? (banuiesc ca 0.4) asta fiind cu NO2, sa scriu si OnTopic.
Despre ciclare: Banuiesc... vei face ca si pana acum.  Speli un burete de la "Ciorba" in bazinul mare si dai drumu la treaba.
(ruleaza apa proaspat bagata cu filtrul fro' douazeci de ore ca sa scapi de clor si speli buretele de la Ciorba acolo)
Mai departe, banuiesc ca stii.
|
 |
|
ilbiscione wrote:
E de cel mai bine
Cel' mai bine sa fie... (nu stiu cum este "treaba" la' tine) In viata/lumea reala, este: sensibil diferit.
Oricum: numai conteaza'... avem pesti captivi in acvarii.
|
 |
|