[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabriel
Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Bun. Asadar tomentosus pare a fi o solu?ie buna. As vrea sa stiu cat de greu ar fi de prins in cazul in care începe sa "iubeasca" polipii de corali.
Recunosc ca am o alta problema [Cristi poti sa razi cat vrei ].

Fac sedinte saptamanale de eliminare a aiptasiilor cu Aiptasia X si cred ca omor cu zecile.
In overflow am omorat saptamana trecuta vreo doua exemplare "de colectie" pe care am consumat o seringa intreaga de Aiptasia X.
Atata vreme cat importatorul nu aduce flaconul mare de rezerva [cel de 500ml] ma enerveaza sa cumpar la fiecare 2 saptamani
un flacon mic de 60ml cand eu nu mai am nevoie de inca o seringa cu 2 ace ci doar de solutie.

Sunt sigur ca hranesc in exces pulberi gen Reef Pearls sau solutie gen Coral Vitalizer dar nu vreau sa-mi schimb regimul de aditii.
In plus as folosi o alta metoda - sa zicem mai naturala .

Peppermint-ul clar nu a facut nimic - de fapt cred ca e de mult mancat de eunicid ca nu l-am mai vazut de luni bune.

Berghia nu cred sa mai aibe cineva.

Un copperband [c. rostratus] nu as baga sa-mi mamance si polipi de corali, viermi penati etc.

Singurul care ar ramane "in carti" ar fi un a. tomentosus dar as vrea sa aflu si ce alte metode ati folosit inainte de a lua o decizie.

Si tot cautand cu disperare solutii alternative am dat peste asta
Poti face o incercare sa inlocuiesti becul cu led cu unul economic tot de 6500k si sa observi daca exista o diferenta in crestere.
Cred ca trebuie sa mai ai putina rabdare.
Mirosul de amoniu/amoniac o sa dispara.
E bine ca nu ai crestere la macroalge - asta inseamna ca nutrientii sunt intr-adevar putini.

Asteptam poze.
1. Nu stiu daca este cel mai bun suport bacterian pentru acvariile marine dar marea majoritate a celor cu acvarii marine folosim Matrix sau DeNitrate de la Seachem.
Diferenta intre ele este doar de granulatie si probabil poti castiga la suprafata de colonizare folosind-ul pe cel din urma. Intervalul de schimb al perlonului
mi se pare cam mare avand in vedere ca ai destula incarcatura biologica dar daca nu se colmateaza si debitul prin el nu scade dramatic atunci ar trebui sa fie ok si saptamanal.
2. Ai crestere la macroalge?
3. Atat pentru biopelete dar mai ales pentru NOPOX iti recomand skimmarea cat mai umeda pentru exportul nutrientilor.

Salut Lifter si bine ai venit pe acest forum.

Foarte clara si detaliata descrierea bazinului. Asteptam si niste poze - nu te stresa din cauza numarului de corali - cu totii am inceput la fel.

As avea cateva comentarii in ceea ce priveste set-up-ul tau
1. Roca vulcanica + vata perlon - ti-as sugera sa folosesti ceva recomandat pentru acvarii marine in locul rocii vulcanice si sa schimbi [nu speli] vata de perlon la fiecare 2-3zile.
2. Ce alge sunt in camera 3 si cum le iluminezi?
3. Cum skimmezi si ce culoare are lichidul din cupa

LE - te-as ruga deasemenea sa scrii cateva cuvinte despre tine la sectiunea "Despre Noi" a forumului.
viulian wrote:Maaaan, incredibil de scarbos - cred ca e totusi o satisfactie sa omori o chestie din asta.

Mie nu mi-e clar cum de ai dat de partea de 25cm, adica am inteles ca prima data ai scos coralii (i-ai pus ... unde ?) si apoi ai turnat otet ca sa poti sa scoti prima bucata, groasa. Insa inainte sa pui piatra inapoi in acvariu, ai zis sa studiezi mai mult si ai spart o bucatica si ai descoperit si partea de 25cm ? Sper ca a iesit cu totul

PS: chestiile alea naiba incolacite ce puii mei sunt ?

Iulian,

Coralii i-am pus in bazin pe nisip dar, spre deosebire de randul trecut cand i-am pus direct pe nisip, de data asta am folosit sita alba de plastic din poza de mai sus pe care
am asezat-o pe nisip si peste ea coralii.

Apoi am scos constructia de piatra, am tinut-o deasupra unei cuve de plastic si am turnat apa carbogazificata si apoi otet.

Initial am crezut ca ceea ce am scos este restul viermelui ramas dupa ce in urma cu o saptamana ii rupsesem coada.
M-au indus in eroare ultimele inele dar se pare ca este o masura de autoaparare a viermelui care, daca este rupt, isi inchide ultimele segmente imediat.

Am reintrodus - din pacate - piatra in bazin si apoi am observat melcii de substrat incercand sa intre in piatra.
Asa am gasit si restul viermelui.

Eu am luat solutiile etalon atat pentru alcalinitate cat si pentru fosfor [solutii standard le numeste producatorul] si pot sa confirm ca minicolorimetrul de alcalinitate este perfect
iar cel de fosfor este in limitele erorii date de producator.

Chestia cu 3 teste ai citit-o probabil pe aici dar nu este neaparat necesara. Obisnuiam sa o fac pentru fosfor dar am renuntat pentru ca daca observi seriile obtinute
media se incadreaza in specificatii. Masuram parti pe miliard cu un echipament hobby prin urmare nu stiu ce te-ai astepta.
La loc comanda.

Am tot cercetat piatra dupa ce am bagat-o in bazin. De ceva vreme incoace mai multi melci de substrat se tot chinuiau sa intre intr-o gaura si am zis sa verific.
Am rupt o prima bucatica de piatra ca in spate sa gasesc o adevarata pestera ceea ce mi-a dat de gandit.

Am luat penseta mica si am inceput sa caut usor inauntru.
Nu mica mi-a fost surpriza sa simt ca am apucat de ceva care nu mai era piatra.

Partea din mijloc e subtiata si probabil alungita de tractiunea pe care am exercitat-o cu penseta.
Oricum cred ca portiunea asta avea aproximativ 20 de centimetri. Asadar i-am estimat bine lungimea totala - peste 25cm.
Macar era mort de-a binelea din cauza otetului cred.

Ah si inca ceva.
Mi se pare mie sau isi forma un cap nou la coada???

Pentru ca a trebuit sa merg la munca azi de la 0730 am venit acasa cu chef "de bataie" mai ales ca am impresia ca tocmai ce mi-a mancat asta noapte primul melc de substrat.

M-am pregatit de ieri cu 2 bucati din asa ceva - ca sa nu mai pun coralii direct pe nisip + doua sticle de apa minerala + o sticla de otet

Am dat jos toti coralii - i-am chinuit iar pentru ca cei mai multi se incrustasera deja. Pavona nu am putut sa o mai desprind si am rupt cateva urechi dar foarte foarte greu

Am scos constructia cu totul din apa si la primul shot de apa minerala monstrul si-a aratat capul. Nu am poze cu momentele astea pentru ca nu am vrut sa il pierd, sa se retraga cine stie
cum in interior si sa nu-l mai pot scoate. In plus eu centram eu dadeam cu capul si tot eu eram si in poarta

In fine. Dupa prima sticla turnata am in cuva victime colaterale - multe si destul de mari

In schimb dihania era inca cu capul afara si se misca circular.
O turnat si a doua sticla si tot nimic. Am incercat sa-l extrag usor cu penseta dar era ancorat bine de tot si mi-a fost frica sa nu-l rup.

La final am turnat cu seringa de 50ml otet prin gauri direct deasupra lui si i-am dat si un shot "in fata".
Spectacolul a fost total. A deschis o gura ernorma de unde a scos 4 sau 5 colti ascutiti de forma semicirculara aranjati pe toata circumferinta gurii.

Dupa cateva minute am incercat sa-l extrag iar pentru ca am vazut ca era deja inert - nu mai "clipea" . De data asta a iesit usor.

Cam asta ramasese din el

Observati cat de groasa e portiunea extrasa. Coada pe care i-am rupt-o acum o saptamana era mai subtire fiindca era probabil elongat la maxim.

Eu zic ca nu a mai ramas niciun segment inauntrul pietrei. Ultimele doua inele sunt mai mici in circumferinta [au si o culoare usor diferita] semn ca isi refacea coada

Am verificat pe site-ul romanesc. Nu este dar asa scrie in manualul minicolorimetrului.
Cum minicolorimetrul este HI755 ma indoiesc ca HI755-26 poate fi altceva decat reactivul pentru alcalinitate.

http://hannainst.com/usa/prods2.cfm?id=020&ProdCode=HI%20755-26 - pe site-ul Hanna Instr US [unde apare si codul vechi HI755S]
Da. Clar.

2 x HI 755-26 atunci.
image

Mah - chiar nu cred ca m-am tampit.

Probabil la vremea cand am cumparat eu reactivii astia [am luat vreo 4 cutii anul trecut] se gandeau sa faca un checker de alcalinitate si pentru apa dulce.
De aici si S-ul [salt]. Banuiesc.
Un adevarat manager clar, concis, la subiect si cu toate scenariile luate in considerare

2 x HI755S dar da-mi voie sa-ti reconfirm inainte de a trimite comanda.

Daca nu scap de SARPELE din acvariu s-ar putea sa nu-mi mai foloseasca

Atat timp cat reglajul fin al skimmerului tocmai din aer se realizeaza au meritat cu siguranta.
Cumva, cumva poate include si o situatie nefericita
Sper ca cel/cei care vor executa [sau vor dori sa execute] operatiunea sa aiba suficienta experienta si sa iasa o treaba buna de la inceput
Jos palaria.
Mai exista skimmere beckett in romanica dar nu cred ca au fost construite asa.
Iar cu debitmetrele alea pentru aer pfffffffffffff m-ai omorat.
donpisote - da-mi si mie te rog pe pm un nume de contact si numarul la care ai sunat.

Incerc de multa vreme sa sun pe telefonul mobil al directorului cu care am avut o colaborare excelenta dar suna mereu ocupat.

Chiar daca a parasit firma ar trebui ca cineva sa fi preluat atributiunile lui.

Cred ca numarul este cumva setat sa respinga toate apelurile pentru ca am incercat sa-l apelez de pe mai multe
numere. Am sa sun maine pe o linie de telefon fix. Trebuie sa existe altcineva daca Hanna Romania mai exista.

Daca ma refuza ma gandesc foarte serios sa fac o plangere la Hanna US si sa le spun ca dupa ce am achizitionat minicolorimetrele
reprezentantii lor ne lasa fara reactivi.

Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Go to: